Pakize Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 evet bu gün bir akvaryumcuya gittim ve şöyle güzel bi akvaryum aldım içini dayattık , döşettik sıra geldi balık seçme işine hemen balık alma dediler bende yarın alıcam fakat ne tür balıkla başlasam ne önerirsiniz acep? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 kesinlikle chiclide ailesinden al. çok engin bir yelpazesi vardır. büyük bir akvaryumcuya gidip chiclide'leri sorarsan (çiklid okunur) sana gösterir. "yavrularını büyütenler" ya da chiclide ailesini anlatan bir kitap kesin vardır akvaryumcunda. onu al. adımını atmışken esaslı at, kaliteli balık besle derim. lepistes kılıç falan hiç uğraşma bence.[hline]eski bir çin atasözü der ki: chonk sonk tung, chenk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 bende su anda 3 kılıc (bırı hamıle) 2 sılver(kopekbalıgı) 3 tanede lepistes war doldurcam daha...[hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 valla bence kelebek serısı yap cok hassaslar ama tek kelımeyle harikalar[hline]Umutsuzluk Yasak Yılgın Türküler Söylemekte... Çünkü;Yürüyor Umudun Ordusu,Umutsuzluğu Kurşuna Dizerek... Metall Ethlos & Athelas Ethlos Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pakize Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 chiclide'lere bakıcam. Köpek balığı yada pirana gibi hayvanlar beslemem imkansız büyürler yerler merler ne melazım korkarım ben vallahi .. . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 said: Pakize, 12 June 2003 21:07 tarihinde demiş ki: chiclide'lere bakıcam. Köpek balığı yada pirana gibi hayvanlar beslemem imkansız büyürler yerler merler ne melazım korkarım ben vallahi .. . akvaryumun boyutları nasıl[hline]Umutsuzluk Yasak Yılgın Türküler Söylemekte... Çünkü;Yürüyor Umudun Ordusu,Umutsuzluğu Kurşuna Dizerek... Metall Ethlos & Athelas Ethlos Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 said: jacabo, 12 June 2003 21:04 tarihinde demiş ki: bende su anda 3 kılıc (bırı hamıle) 2 sılver(kopekbalıgı) 3 tanede lepistes war doldurcam daha...[hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Sizin ev tamamen akvaryum mu? :)[hline]icq numaram: 77103821 Büyükse ara! 3 bacaklı arıyorum... ateşli dakikalar için... yalnızca ikimiz arasında kalacak... en çok arayanımla buluşma şansımız var! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 zuahhaa hamile kılıç balığı zuahah[hline]Mixed Website [email protected][/b][/i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZeuZ Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Ben de pirana surusu wardı 8 tane felan o civarda . Soliim hic ole guzel bi yaratık deil bi ara 12 tane wardı yemek wermeyi unuttum yemisler birbirlerini ehu ..[hline]"III. Dunya savası'nın hangi silahlarla yapılacagını bilmiorum ama IV. Dunya Savası'nın tas ve sopalarla yapılacagına eminim." Albert Einstein Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 valla evımde bır akvaryum vardı ıcınde 50e yakın balık vardı hangısı hamıle yada hangısı ne durumda ıdare edemıyordum [Bu mesaj Llama tarafından 12 June 2003 22:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 eğer akvaryumum büyük kalabalık olsun diyorsan canlı doguranlar yani lepistes - black molly cinsinden almalısı tabi birerde copcu yosun yiyen vatoz ve birde kaka yiyenlerden almalısın yani en azından ;) valla kılıclardan alabilirsin ama akvaryumun kucukse zıplar :) hmm akvaryumunun buyuklugunede baglı aslında..[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Ya bIrak baLIk faLan git köpek aL hem daha cana yakIndIr baLIkLar 5 saniyede bir her$eyi unutuyo saLLa Köpeğe otur kaLk yat yuwarLan her$eyi öğretirsin :D[hline]IcQ=135954330 Mail dIkLama Kötü oLur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 En iyisi tamogoci bakmak ne halıya sıçıyo ne kusuyo ne hastalanıyo ne masrafı var kızdınmı kapatıyosun işte...[hline]icq numaram: 77103821 Büyükse ara! 3 bacaklı arıyorum... ateşli dakikalar için... yalnızca ikimiz arasında kalacak... en çok arayanımla buluşma şansımız var! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 karpuz ne alaka kucuk bısey ya 50*50*40 boyutlarında sanırım[hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Nasıl sığdırdın kalkanı oraya sokuşturup sonra da press mi yaptın naaptın :)[hline]icq numaram: 77103821 Büyükse ara! 3 bacaklı arıyorum... ateşli dakikalar için... yalnızca ikimiz arasında kalacak... en çok arayanımla buluşma şansımız var! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 ne kalkanı lo kılıc kılıc dsad[hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inf Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 said: Joe, 12 June 2003 23:48 tarihinde demiş ki: Ya bIrak baLIk faLan git köpek aL hem daha cana yakIndIr baLIkLar 5 saniyede bir her$eyi unutuyo saLLa Köpeğe otur kaLk yat yuwarLan her$eyi öğretirsin :D[hline]IcQ=135954330 Mail dIkLama Kötü oLur... 5 saniyede unutmasalar yani yuvarlanmayı bile öğreticeksin balıklara öylemi :lol: bence balık seçimi tamamen sana kalmış. Git ne beyeniyorsan onu al. Tabi bakımı kolay balıkları seçmekte fayda var çünkü hiçbir zaman ilk günlerde olduğu kadar ilgili olamıyorsun.. Bana göre en dayanıklı balıklardan biri lepistes. onlar su artık yeşerip üstünde bir tabaka oluşmaya başladıktan sonra bile azimle yaşamaya devam ediyorlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dharma Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 öncelikle tebrikler :) ben yaklaşık 5 yıl kadar önce akvaryum almıştım. ve bu konuda büyük sıkıntılar yaşadım, çok araştırdım, çok deneyim edindim. madem sen de bir akvaryum aldın, bunları seninle paylaşmak boynumun borcu, çünkü akvaryumcuların çoğu (günahlarını almak gibi olmasın ama neredeyse %90'ı) para kazanmak için balıklarının ölmesini ister. bazıları da bilmediklerinden yanlış yönlendirirler. ben akvaryumumu ilk aldığımda, çok güzel bir şekilde, aynı senin gibi dayayıp döşedim, ertesi gün de balıklarımı aldım. bir süre sonra ölmeye başladılar. ya da birbirlerini yediler. oysa akvaryumcu bana birlikte yaşayabileceklerini söylemişti... ben de o günden sonra hiçbir akvaryumcuya güvenmedim ve kendim bilgi edinmeye çalıştım. internet bu açıdan güzel bir kaynak. şimdi gelelim, tavsiyelerime; akvaryumunu kurmuşsun, motorun düzgün çalıştığından ve yeterli oksijeni sağladığından emin olmalısın öncelikle. bundan sonra yapacağın iş, rutin olarak gerçekleştirmen gereken birşey aslında, suyu ilaçlamak. sana önerilen diğer şeyleri unut, ve beni dinle, hiç zararlı çıkmazsın. Tetra AquaSafe al. üstünde yazan ölçüde akvaryum suyunu ilaçla. bu ilaç, ile akvaryumdaki kloru ve borulardan, depolardan gelen, pas, kir gibi şeylerin balıklar üzerindeki zararlı etkilerini elemine etmiş olacaksın. bu çok önemli birşey, çünkü bizim için temiz hava neyse, balıklar için de temiz su o demektir. şimdi anlatacağım ise daha da önemli... akvaryum bir çeşit doğa sistemidir. yani sen akvaryumunun içinde bir ekosistem yaratmaya çalışacaksın, yoksa balıkların sağlıklı olmaz. akvaryumu kurduktan kısa bir süre sonra, filitrenin içinde zararlı bakteriler oluşmaya başlar, yaklaşık 2-3 gün içerisinde. ve bu bakteriler balıklarda mantar, ve bilimum hastalığın yegane sebebidir. bu bakterilerle nasıl başa çıkıcam diye üzülme hemen. çünkü 2-4 hafta arası akvaryumunu balıkları koymadan çalıştırıp, (yani motoru da çalıştıracaksın) beklersen, filtre içerisinde yararlı bakteriler oluşuyor, ve bu yararlı bakteriler zararlı bakterileri yiyorlar :) (bunun adı biyolojik filtredir) işte küçük bir ekosistem kurdunuz. şimdi daha önemli bir sorun var, bu ekosistem bozulmadan nasıl devam edecek? ekosistemi bozmamanın 1-2 püf noktası var, 1. (ki bu çok önemli) filtreyi temizlerken, akvaryumdan çektiğin suyla temizlemelisin. musluk suyu, yararlı bakterileri öldürürken, zararlı bakterilerin çoğalmasına sebep olur. her hafta, akvaryum suyunun yaklaşık %10'unu çekmelisin ve önceden dinlendirilmiş, ilaçlanmış suyu eklemelisin. gelelim balık seçimine; balık seçerken öncelikli olarak göz önünde bulundurman gereken şey, akvaryumunun büyüklüğüdür, ve seçeceğin balığın yetişkin halinin boyutudur. bunlara göre bir balık türü seçersen, sonradan sorun yaşamazsın. balıkların türlerine göre ihtiyaçları da değişir, bu sebeple, seçeceğin balıkların türlerinin birbirleriyle uyum içinde yaşayabilecek, aynı ihtiyaçlara sahip balıklar olmasına dikkat etmelisin. ben de cichlid'leri öneririm. ben yaklaşık olarak 2 yıldır besliyorum, ve neredeyse üretici durumundayım, akvaryumlarım yetersiz kalıyor diyebilirim. son bir tavsiyem daha olacak, ki bence bu aralarında en önemlisi. balıklarını seçerken, görüntülerine göre değil de, söylediğim koşullara göre seçmeye özen göstermelisin. görünüş çoğu zaman aldatıcıdır, lütfen bunu unutma... eğer tavsiyelerimi dinlersen, akvaryumun senin için mutluluk kaynağı olacaktır :) sevgiler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 bılgıler ıcın saol benımde ısıme yarar bıde su sıteye ura aha buraya[hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dharma Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 hemen uğruyorum... bu arada arkadaşlar, tabi ki uzman değilim, fakat çok deneyimliyim, eğer bir sorunuz olursa, bana sorabilirsiniz bu konuda, elimden geldiğimce yardımcı olurum. zamanında kimse bana yardım etmemişti bu konuda. hem belki ben de sizlerden bişeyler öğrenirim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rona Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Kesinlikle lepistes özel mesajda yazdığımı bi düşün[hline]Fransa bayraginin maglup Türk topraklari üzerinde gururla dalgalanmasini saglayan,nam-i diger ' küçük Fransa ',Galatasaray camiasina ve ordumuz ileri gelenlerini en güzel sekilde agirlayan Galatasaray lisesi ögretmen ve görevlilerine tesekkürü bir borç bilirim. 20.3.1915 Jean-Pierre DUMOULI "Fransa Isgal Ordulari Kumandani" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thanatos Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 cop baligimiydi copcu balikmiydi neydi oyle aptal bi balik vardi ondan al :D Ben bi yerde gormustum oturdugum sure boyunca agzini cama yapistirip oolece durdu (yaklasik 2 saat kadar) ciktigimda hala duruyodu ne kadar oyle durdu oldumu kaldimi bilmiyorum. :P[hline]What does not kill,makes stronger. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 vatoz onun adı canım :D[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thanatos Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 said: orc_lord, 13 June 2003 15:14 tarihinde demiş ki: vatoz onun adı canım :D[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur* Aptal bi haywan iste isminin ne onemi var :-P[hline]What does not kill,makes stronger. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 aptal maptal ama o olmasa akvaryum yosundan geçilmezdi..[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar