ReDDoG Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Intel multi-threading ile mantıksal ya da sanal olarak başlayan çoklu işlemci serüvenini fiziksel olarak hayata geçirdi. Intel'in uzun zamandır üretmeyi planladığı yeni çift çekirdekli (dual core) 'smithfield' kodadlı işlemcilerin tasarım aşamasının ve ön üretim aşamasının tamamlandığı açıklandı. Yapılan açıklamada artık iki beyne sahip bilgisayarların sözünün geçeceği yeni bir çağın başladığı belirtiliyor. Intel ayrıca bu işlemcilerin çalışabilmesi için 945 ve 955 kodlu iki yeni anakart çipsetini de hazırlıyor. Bu anakartlar PCI-Express veriyoluna ve daha da güçlendirlimiş DDR2 bellekler için altyapı sağlayacak. Yeni mimarinin, firmanın HyperThreading adıyla güncel işlemcilerde kullandığı 'multi threading' (çoklu mantıksal işlemciler) teknolojisini barındırmaya devam edeceği bildirildi. Buna göre yeni işlemciler bilgisayarlarımızda 4 mantıksal işlemci olarak çalışacak. Yılın ikinci çeyreğinde piyasada görmeye başlayacağımız serinin performans değerleri merak konusu. Ayrıca Intel'in gündeminde henüz açıklanmayan 10'a yakın çok çekirdekli (multi-core) teknoloji projesinin bulunduğu da gelen haberler arasında yuhhaannnes ben daha yeni ht ye geçdim adamların yaptıı şeye bak pff teknoloji uçuo intel amdyle arasını çok büyük hızla açıcaıı görünüo. Kaynak[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 microsoftun iki yıl önce geçmesi lazımdı aslında da pazar stratejisi. önce ht, sonra mt... daha çok kazık, daha çok kar..[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! şakası bile komik.. (kendisini sen düşün) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 basliktaki rofl ne alaka[signature][hline] Ya ya ya coco jamboo Ya ya yeah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
equable Mesaj tarihi: Şubat 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2005 Bende de HT var ama unuttum biri açıklayabilir mi veya TR link fln varsa okuyim yaf =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2005 önce hemen düzelteyim : yukarıda microsoft demişim, intel olacak :D şimdi okurken farkettim :D şimdi, nedir bu threading. işlemci dediğin meret bir seferde birden fazla iş yapamaz. bu bir sefer milisaniyelerle bile ölçülemese bile, sonuç olarak tek seferde tek işlem yapılır. zaten işlemcinin yavaş kalması da bu yüzdendir. eğer (atıyorum) milisaniyede 1000 işlem yapan bir işlemciye (saniyede 1.000.000 yapar) saniyede 1.200.000 işlemlik veri yollarsanız size cevap veremez. tabi bu işlemlerin içinde monitöre görüntüyü bastırmak, yeni pencere açmak, bağlantı kurmak, hede hödöler de dahildir. sanal multi threading programcıların çok sevdiği birşeydir. örneğin siz bir timer'ı yeni bir threadde çalıştırmazsanız, işlemciniz sadece timerı saymakla uğraşır. yani bilgisayarınız kilitlenir. bu yüzden çalıştırdığınız her program ayrı bir (en az bir) threadde çalışır. peki ayrı bir threadde çalışmak ne demektir? ayrı bir bilgi akımı oluşturulur. yani işlemciye "şş kardeş ben de burda bekliyorum" denir. işlemci de bir ona bir buna mantığıyla çalışır. hyper-threading ise bu işi fiziksel olarak ayırır. bir işlemcinin kaynaklarını kullanarak eş zamanlı çalışan threadler yaratır. sistemin tam çalışma detayını bilmiyorum ama biri ana, diğeri yavru olmak üzere gerektiğinde tek işlemci gibi çalışabilecek, threading anında da ufak işlemleri yavruya atarak eş zamanlı çalışmayı sağlayabilecek bir işlemci yapısı var sanırım. artık bunu ana-yavru ilişkisinden ziyade ana-ana hatta ana-ana-ana-ana-ana... şekline çeviriyor intel. peki bu bize ne kazandıracak? bu ev kullanıcısına -neredeyse- hiçbirşey kazandırmayacak. zaten htlerle bilgisayar takılmaları minimuma düşmüşken, birden fazla program pek yavaşlama hissedilmeden çalışabiliyorken bu teknoloji evlere lüks. belki ileride birden fazla thread üzerinde çalışacak oyun ya da programlar yapılırsa konu değişebilir. bu daha çok sunucularda kullanılacak. aşırı yüklenmelerde bilgisayarların aksaması gibi bir sorun ortadan kalkacak, yazılım geliştiriciler daha rahat platformlarda çalışabilecekler.. gibi gibi..[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! şakası bile komik.. (kendisini sen düşün) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Şubat 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2005 kismen microsoft dogru olmus intel ve microsoft super ikili[signature][hline] Ya ya ya coco jamboo Ya ya yeah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2005 Bu arada intel 64bit işlemci üretmeye başlamışl. İlemciler yine prescott. 915/925lerde çalışacakmış bu işemciler.[signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Şubat 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2005 Geçen ben de etraftan duyuyodum yok pentium 5 . alla alla dedim pentium 5 ne. Çift çekirdeklileri kastediolarmış meğerse :)[signature][hline]:." Storm Earth and Fire! Heed my call! Ben istemedim gitmeni,kedi istedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar