reyou Mesaj tarihi: Ocak 23, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2018 selamlar, Firebase uzerinde bir app gelistiriyoruz. malumunuz bu adamlar datastore'lari hizli yapmak icin, like, search gibi fonksyonlari desteklemiyor. https://www.youtube.com/watch?v=KeIx-mArUck kafamizdaki dusunceye gore, biz, firestore'u temel seyler icin kullanicaz ve bunu remote (mumkunse cloud) bir storage cozumu ile sync edicez. firestore, CRUD triggerlar destekliyor, ve bu eventler sayesinde data sync edilebilir diye dusunuyorum. asil soru, sizce remote olarak hangi servisi kullanabiliriz? yani datayi ben oraya pushladiktan sonra, search, grouping gibi seyleri cok daha kolaylamak acisindan? cloud uzerinden cuzi fiyatli solr tarzi servisler var midir kullandiginiz? microsoft'un cosmos db sinede bakicam ama, buraya da bi sorim dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 11, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2018 bütün cloud ortamlarında elastic'i konumlandırabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Şubat 11, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2018 Managed olsun elimizi surmeyelim derdinde misiniz? diger turlu AWS EC2/Azure ne istiyosan kuruyosun zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 11, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2018 tam anlayamadım ne istediğinizi ama doğru anlaydıysam tim ve riglous'un dediği gibi ec2 üstüne elastic yapabilirsiniz. yani sadece basit OLTP işlemleri mi yapıcaksınız, yoksa OLAP tarzı queryler mi koşucak onu anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Şubat 12, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2018 elastic olayina bakayim. derdimiz toplanilan verinin ilk etapta olabildigince performansli ve rank odakli bir search mekanizmasi olmasi. solr ile az cok calismistim, neredeyse ates et ve unut kivaminda cok basarili. yani firebase deki datayi aynen oraya kopyalasam, search i ordan calistirsam, asiri bir configurasyona gerek kalmadan beklenilen sonuclar dondurecegini dusunuyorum. simdi elastic servisini query/hour seklinde en ucuza nerden kapatabilirim? :D onunda arastirmasini yapayim bari biraz. https://www.elastic.co/cloud/as-a-service/pricing su sayfa heralde en verimli sonucu verecektir heralde. azcik dokumentasyon okuyalim simdik :)-D edit, isin icine ileriki zamanlarda bebek adimlarla da olsa ML girebilir. senko seni summonlarim o zaman asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 12, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2018 bak bu solr'ı bilmiyordum ben de değişikmiş bayağı near-real time indexing hakkaten near-real time mı, stream data'da? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vendy Mesaj tarihi: Şubat 12, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2018 Benzer bir yapı için Cassandra NoSQL ve Solr kullanıyoruz. Datastax'a bulaşmadan işin içinden çıkabilirsiniz =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Şubat 12, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2018 sanirim elastic'den akicam. cok hosuma gitti dokumentasyonu, configurasyonunun json desteklemesi, plugin desteginin saglam olmasi https://aws.amazon.com/elasticsearch-service/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar