unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 said: fedaykin, 05 Ağustos 2004 16:07 tarihinde demiş ki: Ben kazandı demiyorum, bir ihtimal kazanabilirdi diyorum ve onun üzerine tartışıyoruz. Şu olsa şöyle gelişirdi vs. diye beyin jimnastiği yapıyoruz. Ama bu seninle pek mümkün değil zira ne dersek diyelim ağzından tek bir söz çıkıyor, o da amerikalıların kazanacağı. arkadasim, PARANIN kazanacagi. bitti. ustelik burada para da, bankadaki para degil. onun savasta degeri olmaz. ayni deger, sanayi, uretim gucu olarak karsiligi. 1 tanka 5 tank. 1 gemiye 5 gemi. 1 ucaga 10 ucak. olay budur. nitekim oyle de olmustur sonucta. her iki savasta da.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 said: huun, 05 Ağustos 2004 16:12 tarihinde demiş ki: japonlar az biraz daha akilli olsaydi almanya savasi kazanabilirdi . japonlar abd yi dengeleyemedigi surece almanya her turlu kaybetmeye mahkumdu . japon vs abd baska bir tartisma konusu tabii . bi de senle ugrasmayalim verdigim sitedeki linklerden gucler dengesine bak.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 abicim fedo, bir saga anlatiyor. aynen eski iskandinav savascilarinin kahramanlik sagalari gibi. digerlerinden daha guclu bir savasci, bazi maceralara giriyor 2-3 savasta efsane oluyor kendini gosterip. sonunda ne oluyor ? o da birinin okuyla zibariyor. iste olay bu. 350 mm toplu bir gemiyi romantize ediyorsunuz fazlasiyla. ustelik tek avantaji, bulundugu kuzey denizi ve ingiltere civari atlantik bolgesinde en agir donanimli gemi olmasi. ayni gemi pasifikte olsa kayik muamelesi gorerek savasan taraflarin donanmalarinin 2. siralarinda tutulurdu. yamatolar missouriler varken bismarklara b.k kazaninin basina kepceyle oturmak duser. ha fedo bu romantizasyonla fantazilere giriyor ki bu herhangi bir viking akincisinin tek basina yaptigi kahramanliklarla kutsal roma germen imparatorlugunu dize getirip isvec imparatorlugu kurmasina esdeger 10. yuzyilda.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Tek başına bu gemi savaşı kazandırırdı demiyorum. Onunla birlikte başka bir sürü daha gelişme olmalıydı bu kesin. Ben en uç noktada bir örnek verdim varsayım bazında. Esas olarak savaşı Almanlara tek başına kazandıracak yegane gelişme İtalyanların Yunanistan'a saldırmaması olurdu. Onun dışındaki gelişmeler ikincildir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 abi ben sana soyliyim savasi almanya ya da japonya beraber nasi kazanirdi : almanya savasi 39 da baslatmaz 5 yil daha deli gibi son hiz silah yiginagi yapardi ve sscb ile arasini iyi tutardi. donanma kasardi. ha digerlerinin eli de bos durmayacak tabi bu bile karambol. kisitli kaynaklar ambargolar, silahlanmanin 1 si sirasinda olan bir ateslenme sonucunda savasa donusmesi ihtimali de cabasi. ama al sana her halukarda savasi etkileyebilecek tek olasiligi soyleyeyim : japonyanin 2. dunya savasi cikmamis ya da gecikmis halde cindeki kazanimlarini 10 sene boyunca stabilize edip cini somurerek amerikaya dayanabilecek sinai guc gelistirmesi. sonra da ayni taraflar olmak uzere savasa girilmesi. iste tek imkan budur. bu bile sscb faktoruyle degisir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 o senaryonun en sorunlu yanı amerikanın petrol ambargosu yüzünden japonların 1941 en geç 1942'de amerikaya savaş ilan etmek zorunda olması.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
huun Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 said: unity100, 05 Ağustos 2004 22:58 tarihinde demiş ki: said: huun, 05 Ağustos 2004 16:12 tarihinde demiş ki: japonlar az biraz daha akilli olsaydi almanya savasi kazanabilirdi . japonlar abd yi dengeleyemedigi surece almanya her turlu kaybetmeye mahkumdu . japon vs abd baska bir tartisma konusu tabii . bi de senle ugrasmayalim verdigim sitedeki linklerden gucler dengesine bak. ya birak bu isleri . mizzah.com da midwayi tartistik o kadar senle orda verdigim pasifik donanmalarindaki dengeye bak . ama o basla konu acin abi bir tanede abd vs japon topici . :D japonlarin sanayi gucu elbette abd den dusuktu ama yillar oncesinden hazirlandiklari bir savasti ve pearl harbour gibi bir avantajlari vardi . kesinlikle abd yi uzun sure savasin disina itecek imkanlari vardi . he olmadi o ayri . [signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . [Bu mesaj huun tarafından 05 Ağustos 2004 23:50 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 said: fedaykin, 05 Ağustos 2004 23:35 tarihinde demiş ki: o senaryonun en sorunlu yanı amerikanın petrol ambargosu yüzünden japonların 1941 en geç 1942'de amerikaya savaş ilan etmek zorunda olması. savas cikmayip japon psikopatlar cinde katliama girismese ambargo olmayacakti uzun sure.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 bug bakmadin degil mi siteye ? ne midwayi ne malvinasi 1 e 5 diyorum ustelik ucak kapasitesini sayinca 1 e 8 e cikiyor. tam medic tarzi iste hic bakmadan cepten konusuyosun git siteye bak.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
huun Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 o bilgilerin hangi tarih icin gecerli olduguna bakar . donanmasi kalmamis bir abd nin japonlar karsisinda ne kadar sansi var olabilirdi . ha uretim gucuyle bu acigi kapattilar vs o baska konu . ben japonlarin abd yi dengeleyebilecek imkana sahip oldugunu soyledim .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 hey allahiiiiii iiim. bastan mi alacagim hepsini aklima mukayyet ol. demek her foruma yeni gelen tarih meraklisina repete edecegiz hepsini. genc. 2 ucak gemisi vardi hawaiide batmayan. zaten geri kalan hersey batti. sanaa 45 e kadar denize inmis YUZ+ ucak gemisi vardi diyorum sen bana 2 ucak gemisi diyorsun. batsa ne yazar, alacak japonlar 6 ucak gemisi ve 10 bin askeri indirecek hawaiiye, sonra ayni gucle los angelese mi cikacak ? amerikan anakarasina yaklasacak, hem de o donemler almanlar bile atlantikte ucurduklari 3-5 kondor ile gemi batirabilirken, ve amerika b17 ile kaynarken. 5 ay gececek amerika denize 5 ucak gemisi indirecek. siteye bak siteye bakmadan konusursan boyle yarim kalir antitezin. gemilerin kizaga konus, denize inis, batis hatta uretiminin iptali (almanlar icin) tarihleri teker teker yaziyor. detayli inceleme yapabilirsin. japonlarin abdyi dengeleyecek imkani hic olmadi. yamato farketmis sen farkedemiyorsun.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
huun Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 af buyur yamato neyi fark etmis . midwaya abd yi karadan isgal edecek yollari acmak icin gidiyorlardi . linkine de bakamiyorum dns sapitti gene kafasina gore istedigi siteyi aciyor istemedigini acmiyor .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 japonlarin da almanlarin da savasa girisirken amaclari seri halde ciddi basarilar kazanip karsi tarafi anlasmaya zorlamakti. amac buydu. ozellikle almanlar avrupadaki olaylarin neredeyse tamaminda boyle olunca ingiltereye de ayni seyin olacagini saniyorlardi. japonlar ise, tum fasist devletlerde oldugu gibi, bir buyuklenme ve digerlerini asagilama icerisindeydiler. viri viri etmeyin japonlarin o donem cektikleri propaganda filmleri ve belgesellerden buram buram koklayabilirsiniz bunu. isbu dusunce, ozellikle de devlet yonetiminin fiili olarak askeri cunta elinde olmasiyla birlesince, ekonomik krizden oldukca etkilenmis amerikanin maneviyatinin japon strateji yaraticilari tarafindan oldukca kucumsenmesine neden oldu. zayif bir irk. samurai soyu japonlarin yaninda ne ki. hem reformlardan beri hicbir savasi kaybetmemis, yillarin koklu devleti rusyayi port arthurda maymun etmisler. eee. ne yapariz 3-5 cakariz tirsarlar. ha iste dusunceleri buydu. ne oldu ama iste elinin koru oldu. neredeyse ne varsa batirdilar 1 sene sonra 1 e 2 kaldilar buna ragmen.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 said: huun, 06 Ağustos 2004 00:44 tarihinde demiş ki: af buyur yamato neyi fark etmis . midwaya abd yi karadan isgal edecek yollari acmak icin gidiyorlardi . linkine de bakamiyorum dns sapitti gene kafasina gore istedigi siteyi aciyor istemedigini acmiyor . isgal deyip simdi ugrastirma gecenin bi vakti on bin defa tartistik bu konuyu fedonun derledigi 2. dunya savasi topiclerine bak. dunyanin en buyuk sanayi merkezini, cephe fabrikadan 100 km ilerideyken neyle isgal ediyosun. edecek olsalar aleutlardan seattleye cikarlardi iste killari kipirdamadi.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
huun Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 said: unity100, 06 Ağustos 2004 00:47 tarihinde demiş ki: dunyanin en buyuk sanayi merkezini, cephe fabrikadan 100 km ilerideyken neyle isgal ediyosun. isgal niyetiyle gidiyorlardi dedim . isgalin muhtemel sonuclari uzerine bir sey soylemedim .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 midwayda maksat hawaiii yi isgal etmekti evet. dupeduz planda bu vardi. fakat yapilan hesaplar kuvvetin bu isgal icin dahi yetersiz oldugunu gosteriyor kara gucu olarak. amerikayi isgal ise hicbir zaman akillarindan gecmedi. maksat pasifigi alip anlasmaya zorlamakti.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Ve pasifiği işgali başarsalardı amerikalıların geri alması cidden çok ama çok zor olurdu bizde bunu anlatmaya çalışıyoruz başından beri.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 O ambargonun göstermelik yüzü bu arada katliamlardır. Yoksa esas amaç Japonya'nın yayılmasını engellemek. Japonya katliam gerçekleştirmese de ambargo uygulanacaktı.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 said: fedaykin, 06 Ağustos 2004 02:27 tarihinde demiş ki: Ve pasifiği işgali başarsalardı amerikalıların geri alması cidden çok ama çok zor olurdu bizde bunu anlatmaya çalışıyoruz başından beri. cigerim zaten basardilar ? avustralya ve hawaii haric almadiklari yer kaldi mi ? catir catir geri alindi iste.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 said: fedaykin, 06 Ağustos 2004 02:29 tarihinde demiş ki: O ambargonun göstermelik yüzü bu arada katliamlardır. Yoksa esas amaç Japonya'nın yayılmasını engellemek. Japonya katliam gerçekleştirmese de ambargo uygulanacaktı. elbette. sen olsan sen de uygulardin. aynen kurt devleti kurulmasini engelledigin gibi.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 unity ben neden yaptılar demiyorum ki zaten, haksızlardı diyen de olmadı ama te4k bir gerçek varki amerika zaten fiili olarak Pearl Harbour'dan önce Japonyasavaş ilan etmişti. Onların saldırmaktan başka çareleri kalmamıştı. Avustralya ve Hawai'yi alamamaları sayesinde amerikalılar oraları geri alabildiler zira koca bir orduyu tek bir hamlede Büyük Okyanusu geçirip çıkartma yapamazsın, zıplama noktalarına ihtiyaç duyarsın.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Avustralya ve Hawai'yi alamamaları sayesinde amerikalılar oraları geri alabildiler zira koca bir orduyu tek bir hamlede Büyük Okyanusu geçirip çıkartma yapamazsın, zıplama noktalarına ihtiyaç duyarsın. ------------------------ zaten oyle yaptilar gercekte de fedo. 100 un uzerinde buyuk ada boyle geri alindi okinawa dahil. hawaii ve avustralya kaybedilmis olsa onlar da aynen boyle alinacakti.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Her seferinde hiç ikmal almadan, doğrudan San Fransisco'dan mı getirdiler her türlü malzemeyi ikmal merkezleri kurmadan :) Şaka yapıyor olmalısın.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 hosmerim 'liberty ships' diye bir kavram var, ayda 10 bin ton indiriliyor denize. yerine gore 2 cvl, 2 kruvazor ve zibin gibi destroyerle korunuyor. hawaii alinmis olsun, ne olacakti ? buyuk bir muharebe hawaii onunde ve yine ayni rutin.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
karakedi Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 japonlar asla amerikan ana kıtasını istila etmeyi düşünmediler zaten. onların amacı ellerinde ne varsa ardı ardına vurmak amerikaya bak biz azılı dişiz bırak uğraşma bizle demek idi. kısacası japonlar biran önce barış istiyorlardı. ne rusya ne amerika nede almanya umurlarında bile degildi. zaten savaşıda japonlar çıkarmadı, amerika ultimatom üzerine ultimatom veriyordu çin'den çıkın, işgal ettiginiz bölgeleri çine geri verin şeklinde. en son ambargo koymaya dek götürdüler işi ondan bi hafta sonrada pearl harbour bombalandı.[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus... Web Site(ler)mizin Tarihçesi
Öne çıkan mesajlar