Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadınlarda Orospuluk Switch’i Doğuştan On Geliyor

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

said:
fedaykin, 22 Nisan 2004 15:15 tarihinde demiş ki:
Orospu (TDK): 1. Erkeklerin cinsel zevklerine para karşılığı hizmet eden ve bu işi meslek edinen kadın, fahişe.
2. mecaz Kolay elde edilen, düşük ahlâklı kadın.

Arada sırada takip ettiğim ekşi sözlükte bir zamanlar anladığım kadarıyla baya bir fırtınalar kopmasına yol açan, kimilerinin aforoz edilmesi ile sonuçlanmış bir yazıyı konu edeceğim bu sefer. Evet biliyorum bu yazımdan sonra bende burada bir çok kişi tarafından aforoz edilip pis öküz, ayı, hödük, kadınlar orospuysa sende orospu çocuğusun gibi önermelerle karşılaşacağım. Ne yapalım yazdıklarımı sadece eleştirmek için okuyanlar, hatta baştan sona hiç okumayanlar, altında yatan anlamı anlamaya çalışmayan olaya sadece yüzeysel bakanlar hep olmuştur ve de olacaktır. Ancak bu şekilde tepkilerden korkup sadece herkezin seveceği maymun ve de mutlu yazılar yazmak ne yazık ki bana göre değil. Kimi zaman gerçekler ne kadar rahatsız edici olursa olsun gerçektir ve de yüksek sesle konuşulmalıdır ki bunu görmek istemeyenlerin bir tarafında çınlayıp gözlerini açsın.

Şimdi bu sözü incelemeden önce kadınlar ile erkekler niye birlikte olurlar sorusuna yanıt aramak gerekir. Bununla ilgili yazılarımı daha önce defalarca yazmıştım ama bir kez daha aşağıya ekleyeceğim. Bir alttaki mesajda bunu okuyabilirsiniz.

Aşağıdaki yazıdan da anlaşılabileceği gibi kadınlarla erkeklerin yan yana bulunmasındaki ana gaye cinselliktir. Arkadaşlık, eğlence filan gibi geyikten bahanelerde ortaya sürülebilinir ama bunun doğru olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Ne kendinizi kandırın nede başkalarını kandırmaya çalışın.

Orospu nedir sorusuna gelecek olursakta yukarıda belirtildiği gibi cinselliği para karşılığında sunan kadındır. Peki ortada dönen şeyin kürk olması veya sosyal statü olması bu konuda herhangi bir şeyi değiştirir mi? Hayır aşk için oluyoruz aşkkkkkk diyenleri duyar gibiyim. Peki madem öyle neden ya daha zengin ya daha yakışıklı yada daha .... (istediğiniz gibi bir daha ile doldurabilirsiniz) erkeklere aşık olurlar. Esas olarak bu çok doğal değil mi, erkeklerde daha güzel kadınlara aşık olmuyor mu? Demekki bu orospuluk olayını açıklamak için kimi zaman girişilen paralı erkekle gezme tozma işi yeterli bir argüman değil.

Orospuluk nedir, iki bacak arasında olan şeymidir. O zaman orospu ile işçi arasında ne fark kalır. Birisi para kazanmak için kas gücünü satar, diğeri tamamını. İşte bu ve benzeri sebeplerden bence orospuluğun tanımı yanlıştır. Yukarıda geçen TDK tanımına bir üçüncüsünü eklemek gerekir.

Orospu: 3. Sadakat duygusu gelişmemiş, daha iyisini bulduğu arkasına bakmayan kadın.

Burada niye kadın kelimesi geçiyor, bu erkekler içinde geçerli değil mi diye haklı bir soru gelebilir. Ancak unutulmamalıdır ki erkek için olan kelimeler farklıdır. Örneğin para karşılığı seks yapan erkeklere orospu değil jigolo denir. Aynı şekilde burada da orospu kelimesi sadece kadınlar için kullanılmaktadır.

Bu kadar ön bilgiden sonra başlığın açıklamasına geçebiliriz. Kadınlarda orospuluk switchi niye on dur? Daha da doğrusu bu switch nerededir, nasıl açılıp kapatılır veya bunun açık olduğunu nereden anlarız.

Olayı açıklamak için biraz uç bir örnek vereyim Bir erkek ve kadını düşünelim. Mutlu bir birliktelikleri var. Aradan aylar yıllar geçiyor ve kimi sorunlar yaşamaya başlıyorlar. Erkek zamanla kendisini kapanda kısılmış hissediyor ve eşini aldatıyor. Gidip başkaları ile gecelik veya kısa süreli ilişkileri oluyor. Kadında aynı şekilde sorunlu anında kendisini çok iyi anlayan, ruhunun derinliklerine inebilen bir başka erkeği bulup onunla olmaya başlıyor. Buraya kadar baktığınızda “eeee niye kadın orospu esas erkek bir çok kişi ile olurken kadın sadece bir kişi ile oluyor” dediğinizi duyar gibiyim. Ancak bence orospuluk olayı bundan sonra başlar. Genel olarak erkek ne kadar dışarılara giderse gitsin çok büyük bir sorun olmadıkça kadının da çok az bir gayreti ile evine geri döner. Kadının ise aklında ilişki bir kez bitmiş ve aklına başka bir erkek düşmüşse artık o ilişki bitmiştir, geri dönüşü yoktur. Erkek geçmişi hatırlar, günü yorumlar ve geleceğe yine birlikte bakar ancak kadın için herşey çoktan bitmiş, eskiler anı olmaktan öteye gitmemiştir. Hem zaten daha iyisi dururken o eskisini ne yapsın. İşte orospuluk burada devreye girer, sadakat eksikliği daha iyisi için eskisini bırakmak.

Daha açık bir örnek vermemiz gerekirse hepimizin çevresinde erkek arkadaşından veya eşinden daha zenginini, daha çılgınını daha bilmemnesini bulduğu için “aramızdaki büyü bozuldu” bahanesine sığınıp ayrılan ve daha diğer ilişkisi soğumadan yeni büyüsünün kolları arasına atlayan kadın hiç mi yok. Yok diyorsanız sizi tebrik ediyorum, gözleriniz kapalı yaşamayı ne de güzel becermişsiniz öyle.

Çok mu muallakta kaldı yazıklarım, evet anlıyorum zira bazı şeyler benim aklımda ne kadar açıksa da yazıya dökmek o kadar da kolay değil. Biraz da okuyan kişinin geçmiş deneyimleri sonucu anlama yeteneğine kalı
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xaer_Aloneheart, 11 Şubat 2005 15:18 tarihinde demiş ki:
türkçe derslerinde orospu mu deniyo? ne zamandır? geçen sene mezun oldum duyduğumu hatırlamıyorum?

evet okuma parçalarında bile geçiyor artık özellikle bazı romanlarda çok rastlanıyor prezervatif,orospu fln..[signature][hline]| Paticik KO Moderator | Gamerbug Admin |[b]
[b]E-Mail:
[email protected] | ICQ: 124744
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nedanko, 11 Şubat 2005 20:07 tarihinde demiş ki:
said:
fedaykin, 22 Nisan 2004 15:15 tarihinde demiş ki:
Sizi bilemem ama bence bu kültür yozlaşmasından bence kadınlar paylarına düşeni daha çok alıyorlar. Zira kadınlar ne kadar çok şey kaybettiklerinin farkına varmadan kazandıklarını düşündükleri daha fazla özgürlüğün bedelini düşünmeden zafer çığlıkları atıyorlar. Aynı şekilde kimi anlık çıkarları için bazı erkeklerde kadınların bu modernleşme sürecini destekliyorlar.

burayı quotelemek istedim. Mükemmel bir yazı yazmışsın.. Hele şu paragraf ne kadar doğru.. Helal olsun boyle tespitleri yapabildiğin en önemlisi yazıya aktarabildiğin için.. Helal olsun...

+1[signature][hline]| Paticik KO Moderator | Gamerbug Admin |[b]
[b]E-Mail:
[email protected] | ICQ: 124744
Sosyal ağlarda paylaş

güzel yazı fedaykin.
zira bi laf vardır bu dahil tüm genellemeler yanlıştır, e son yılların getirdiği çağdaş düşünce, fln filan gercekten bu sorunu önümüze serdi

yani etrafımda insanlar öyle bir hal almış ki kaç yllık kız arkadaşlarının arkasından bile orası böyle surası böyle diye konuşabiliyor...

hele ki zengin kesim iyice zıvanadan çıkmış, yani en iyi okullara gidiyorsunuz bi farkı yok anca anadoludan gelmiş bi kac arkadaşamız ya etrafına ürkerek bakıo ya da ayak uyduruyor[signature][hline]Uçurumun kenarında olsan da sırf hayata gıcıklık olsun diye tekrar gül!!!!!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...