Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkçe'yi Korumak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Paticik geleneği oldu artık bu.

Bir gün herkes 'Dil' le ilgili başlık açacak.[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki:
mama yiyiom ben
Gunn, 18 Mayıs 2002 16:07 tarihinde demiş ki:
ağlama değmez minoooooc, bu göz yaşlarınaaa
Mesaj tarihi:
olayı millyetçilik, vatanseverlik türklük konusunda çekmeye ne gerek var? hem itici oluyo hem de anlamsız yere politize olmuş oluyor konu.

zaten normalde de piyasada satılmak istenen ürünün uyması gereken standartlar var. elektronik zırzvatlara türkçe karakter standartı getirilse fena mı olur?

mesaj yazarken neden kararkter kıtlığı çekelim ki? isteyen kullanır isteyen kullanmaz, ama kullanmak isteyene de eziyet olmaz.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Mesaj tarihi:
bu topiclerden bıktık artık,

bundan sora bi daha birine sms atarken asla ğçş gibi türkçe karakter kullanmıyorum hadi bakalım hehe

az sonrada gidip 5 tane Q klavye alcam sırf gıcıklığına lol[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS - NwN-II - Satılık!
let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair
Mesaj tarihi:
bu is zorunlu oldugunda (TR dil secenegini desteklemesi zorunlu oldugunda) bize +lari ne olacak -leri ne olacak. ayni sekilde daha sonra uretici firmalara +lari ne olacak -leri ne olacak diye bi dusunun. sonra neden batida var bizde yok diye yakindiginiz zamanlari dusunun (tabi, yasamissaniz o zamanlari), ondan sonra buyrun gelin benim "i-s-g-c"lerime karisin... bi grup bi sey bilmez ise yaramaz medya maymununun kurbani olacak q klavyeler ona yaniyorum ben. insanlarin isi gucu yok nelerle ugrasiyolar. bence asil bunlara fistik atmak lazim...[signature][hline]Tulahr
Mesaj tarihi:
iyide benim telefon markam 2100 ve türkçe karakter kullanırsam mesajlarımda tam olarak bakmadım ama 396 karater geriye kaldığında yane yaklaşık 60 karakter kullandığımda 1 mesaj bitiyor 2. mesaja geçiyo...ama i-g-s-c kulladığımda 296 karakter kalana kadar yazabiliyorum..[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane.
Mesaj tarihi:
bn nrmalde böle yazıorm mümkn olduunca harfleri az kullanıorm msela bu bna msjın içerği knusunda dha fzla harf şansı verio
gayet de anlaşılıyo[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you..

[Bu mesaj Xaer_Aloneheart tarafından 11 Şubat 2005 10:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Arkadaslar isteyen gayet guzel turkce q die cıkarttıkları bu klavye ile de yazıyor rahat bir sekilde.Ben de edebi resmi birseyler yazmıorsam arkadaslarımın burada anlayabilecegi sekilde harflerimi kendi isteimce kullanmayı sewerm.Mesela v=w ş=sh gibi kısaca. Ama bu hurriyette cıkan habere ben ayrı bir teori daha urettim.Bundan bir ay once yanlısh hatırlamıorsam sabah gazetesinde de bu konu dile geldi ve gazete icinde iki kose yazarı karsılıklı f klavye q klavye atısmasına girdi.neymis efendim f klavye turkceye ve on parmak turkce yazmaya daha uygunmus.Bu konu yaklasık bir ay surdu ve sonra hurriyette hortladı.Hatta yasa falan soylentileri ortalıkta dolasıyor.Bence hikaye hepsi isteyen on parmak turkcesini q klavyede de cok rahat yazıyor.ama bir de su boyuttan dusunun bunlar boyle irdeledi irdeledi ve bir yasa cıktı.Bunları bekleyen de kaymagını topluycak bu klavyeleri piyasaya surecek bir sirket var.Nasıl bir para kaldırabilecegini hayal edebiliyor munuz!!!Bu sadece benm teorim ama neden olamsn ki.soucta medya cok buyuk bir kuvvet ve bu olay zaman aralıklarıyla boyle irdeleniyorsa bu iste bir bit yenigi ararım gayet normaldir.Durup duruken off daraldım bu q klavyeden demiyor ki insanlar.Sizce boyle birsey de soz konusu olamaz mı?!

[Bu mesaj mrproblem tarafından 11 Şubat 2005 10:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Hürriyet kuponla F klavye verecekmiş, o yüzden böyle tartışma çıkarmışlar ki satışlar artsın.[signature][hline]NTV'deki NBA Stüdyo programından bir diyalog:
- Evet, Amerika'daki seyircilerimizden de bize sorular geliyor. Şimdi Middle East Technical University'den gelen soruyu sizinle paylaşacağım.
- Ya, o bizim ODTÜ değil miydi?
- O_o
Mesaj tarihi:
lol
penguenin bi sayisinin kapaginda vardi, tayyip, hadi sureyya ise de gundem degissin diyodu. (o zamanlar sureyyanin doping olaylari falan vardi) bu klavye olayi da oyle biraz... senin benim gibi adamlarda sayfalarca tartisiyolar bunu... ortada tartisilmasi gereken bi sarmusak yagi durumu varken, karantinaya alinmis havaalani varken, f-q klavyeyle nereye kadar...[signature][hline]Tulahr
Mesaj tarihi:
hic kasmayın devlet zaten bu tür bi kanun cıkaramaz.
ne sizin evinizdeki kişisel bilgisayara ne de özel sektördeki kullanılan iş amaclı bilgisayarlara müdahale edemez, cünkü öle bir hakkı yok.

isteyen istedigi malı kullanmakta özgürdür.
Mesaj tarihi:
mudahale etmesi gerekmez ewimdeki bilgisayara ya da muesseselere.mesela TSE nin koymush oldugu belli maddeler vardır standartlar adı altında. Bunlara bir eklenti ya da bunlarda bir degisiklik yapması yeterlidir. Hem bashka bir cok farklı yolu bulunabilecek bir durum bu. Sadece bir komplo teorisi bu, kasan ya da kasılan yok sanırm.
Mesaj tarihi:
bide bunu oylamış binlerce insan var..

Toplam katılım: 133.877 kişi
Sanayi Bakanlığı Türkiye'de satılacak ürünlere Türkçe desteğine yönelik zorunlu standart koysun

Destek veren sayısı: 85536

--------------------------------------------------------------------------------

Bilgisayar satıcılarına ürünlerini standart olarak F klavyeli satma mecburiyeti getirilsin, Q klavye seçeneği tüketici tercihine bağlı olsun

Destek veren sayısı: 79099

--------------------------------------------------------------------------------

Devlet Türkçe karakter seti için bir standart belirlesin ve tüm yazılımlara bu standarda uyma zorunluluğu getirilsin.

Destek veren sayısı: 85134
[signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok
öhhüenm!
[/b]
nedanko, 05 Şubat 2005 00:24 tarihinde demiş ki:
..doğramacı değilki herif, öğretmen öğretmen...
  • Yeni Oluştur...