Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yavru Kedi Arka Bacaginda Kangren


cicibeybe

Öne çıkan mesajlar

  • 4 yıl sonra ...
On 11.10.2017 at 15:55, cicibeybe dedi ki:

Degerli patidaslar,

Gecen cuma gunu tem uzerinde arabalar tarafindan ezilmis bir kedi gordum. Yavrusu da yanindaydi ama annesinin bedeninin yanindan ayrilmiyordu. Neyse ufak capta bir operasyonla yavruyu aldik annesinin yanindan ve veterinere goturduk.

2,5 aylik oldugunu, her yerinin saglikli oldugunu yalnizca ayaginda bir odem oldugunu soylediler. Neyse antibiyotik ile basladik hizli bir sekilde iltihabin yokolmasi icin. Iki gunluk antibiyotik tedavisinden sonra veteriner olu deriyi ufak bir operasyonla aldi ve iceride kalan tum iltihabi akitti. Sonra da sarildi yavrucagizin ayagi. Bugun sargilar acildi ve iltihaptan eser kalmamisti. Ama sorun su ki, yeni deri ve tuyler olu olarak cikiyor, veteriner tuyleri cekiyor elinde kaliyor falan yer yer. Ayni zamanda patisinin ucundan sonuna kadar falan cesitli yerlerde mavilikler var.

Veterinerin suanki olu doku durumundan dolayi kangren gelismeye baslamasinin olasi oldugunu soyledi. Sonuc olarak bugun itibariyla gunde 2 kere veterinere goturuyorum yavruyu. Ayagina doku uyarici diye birsey dokuyorlar ve ayrica ekstra olarak oksijensiz ortamdaki bakterilere yonelik flagyl adinda bir antibiyotik kullanmaya basladik. Benim de kan dolasimini artirmak adina kipirdamasina imkan saglamam istendi, islak mama ve oyuncaklar yardimiyla 1-1,5 saat kosturdum yaramazi. Simdi ise uyuyor.

Ben bu yavrucagin oncelikle yasamini ve sonrasinda da bacagini kurtarmasi icin elimden gelen herseyi yapmak istiyorum ama ilk defa boyle bir durumla karsilastim bir kedide. O yuzden her turlu tavsiyenize acigim. Tesekkurler simdiden.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...