Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mAh, mA, A.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Evet şimdi
elimdei ni-cad pil var
üzerinde Max 600mAh yazıyor

şimdi mA olsa 600mA 0,6 Amper dicem. Ama diil
mAh ne oluyo şimdi?

6 Amper ise süper.
Motorları ölçtüm 2,46 Amper çekiyorlar pervane yükü ile
Servolarda kısa süreli kullanıldığından bişi çekmiyo. Zaten pil servolara göre yapılmış.

Kablolarda çok az bi ısınma gördüm ama çok önemli bi ısınma sayılmaz. Önemli olan pili bozmamak. Pil paketini bozup, kabloları keser bakır kablo çekerim sorun değil.

mAh, mA nın bir üst değerimi acaba?
Sonuçta mA 1000 iken A 1 oluyor
arada 100 lük bir değer olması mantıklı.[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor.
Mesaj tarihi:
Birde motorlar sabit bir çalışma yapmıcak kesik kesik manevra için çalışıcak ama en fazla kaç saniye çalıştırırsam yanmaz pil onu bilmem lazım[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor.
Mesaj tarihi:
oeh be ne balonmuş ya
ugraşsam şimdiye seri üretime geçmiştim

hayrola naziler yeniden mi doguyor sana sipariş falan mı verdiler[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

Rahan, 04 Ocak 2005 19:36 tarihinde demiş ki:
ayrıca kimsenin sizi kolunuzdan tutup hristiyan yapabilme gibi bir ihtimali yok ki?? tarkan filmlerinde mi kaldınız naptınız siz anlamadım valla..
Mesaj tarihi:
Eah teki bitti şimdi kumanda sistemi yapıyorum 2. si 3 metreye 1 metre olacak.

Sizin ilgi alanınıza girmiyen herşey boş ve saçma değil.
para var bu işte!
200 dolara satılan zeplini daha ucuza üretirsem satışı yapıcak bir yer bile var![signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C

[Bu mesaj Popeye tarafından 10 Şubat 2005 18:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ee mAh ne ya:)[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Mesaj tarihi:
miliampers/hours abi[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Huntress of Anatolian Sunrise
Xaer_Aloneheart (MSN)
Sen uzun yazıp adamı okurken sinirlendiriyosun, sonra msj uzun olduğu için adam neye sinirlendiğini unutuyo cvp yazamıyo
Mesaj tarihi:
eh peki ne oluyor şimdi o?[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Mesaj tarihi:
1 mAh demek, bir saatte pil 1 amper gönderebilir demek.[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
Xaer_Aloneheart (MSN)
Sen uzun yazıp adamı okurken sinirlendiriyosun, sonra msj uzun olduğu için adam neye sinirlendiğini unutuyo cvp yazamıyo
Mesaj tarihi:
ee servolar daha çok çekiyor 1 amperden olamazki?[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Mesaj tarihi:
Abi o kadarını bilmem, bilgisayarcıyım ben ve doğa bilimleri (fizik) bu dönem 0.5 ortalamamı yedi, hayatım boyunca bir daha almayacağım yeminliyim.

Laptoplardan biliyorum ama, mAh, miliamper/saat demek, yani saatte bataryanın itebileceği miliamper miktarı demek. Birim zamanda gönderilen amper işte ya aaaa =)[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
Xaer_Aloneheart (MSN)
Mesaj tarihi:
Bak şöyle diyim anlıcaksın, mAh ne kadar yüksekse mesela, laptoplar o kadar uzun çalışıyor.
HAH ANLATMANIN YOLUNU BULDUM

1 mAh demek, 1 saat boyunca 1 mA itebilir demek. Veya 2 saat boyunca 0.5 mA veya yarım saat boyunca 2 mA itebilir demek.

Anlıcan şimdi[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
Xaer_Aloneheart (MSN)
Mesaj tarihi:
ha sölesene kapasiteymiş
yani 6 amperde çeksem sonuçta pillerin kapasitesini bozup yakmam
ama daha çabuk biter
zaten 4 tane kalem pil baya amper veriyor
2 tane orta pil acaip bi amper verip büyük bi motoru çalıştırıyordu ama çalıştırdığı süre kısaydı:)

iyi ozaman[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Mesaj tarihi:
Yep, 1 amperden fazla dedin, yani 1.2 amper harcıcaksa yarım saat o pillerin ömrü =)

Hadi kolay gelsin[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
Xaer_Aloneheart (MSN)
Mesaj tarihi:
yarım saat MANEVRA ömrü
yani bir manevra 30sn sürdüğünden (en kazığı işte 360 derece dönmek) ve zeplin yavaş gittiği için kendi kendine hız kaybetip durması daha uzun sürdüğünden 4 5 saat uçurursun

hem ni-mh önerdi modelci bi tanıdık[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C

[Bu mesaj Chemical tarafından 10 Şubat 2005 19:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Valla onu da sen bilcen =P[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
Xaer_Aloneheart (MSN)
Mesaj tarihi:
kadiköyden elektirik elektronik alınırmı bea:) 3 katına satıyorlar.
karşıdan yerinden aliyim
ni-mh hemde[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Mesaj tarihi:
vaLLa ne yaLan söyLiyim mesajLarında " servo " ya da " baLon " yazısı görmediğim zaman huzursuz oLuyorum :)[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
  • Yeni Oluştur...