Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanıdık Şarkı


-Aragorn-

Öne çıkan mesajlar

"Yatağında gözlerini açtı. Uyuyakalmıştı gitar çalarken. Eliyle yokladı; gitarı yoktu. Dönüp aşağı baktı, gitarı yere düşüp çatlamıştı. Yatağının yükseldiğini hissetti, metrelerce aşağıda gördü gitarını. Üzüldü ama sinirle kalktı. Başparmakları yırtık çoraplarını giydi. Kapıyı çarptı, koşarak kendini dışarı attı.

Gökyüzüne baktı, bomboştu. Yollar bomboştu. Ağaçların dalları yoktu. Dışarısı boşluktu. Evine dönmek istedi, ama evinin kapısı yoktu artık, çarpmıştı. Boş yollarda yürüdü. Yoruldu. Yolun kenarına oturdu. Gökyüzü hala boştu.

Yürümeye başladı yine. İlerde bir kule gördü, bir gökdelen. Yanına gitti. Tahtadan dev bir silindir ve üstüne geçirilmiş dev simitlerdi bu kule, bu gökdelen. Diğer yoldan insanlar gelip dev simitlerden parçalar koparıp gidiyorlardı. Biriyle konuşmak istedi ama kimse konuşmadı onunla. Herşey simitti.

Dev simitten bir ısırık aldı. Kulenın kapısı açıldı. İçeri girdi. Yerler, tezgah, masalar... Her yer susam doluydu. İçerde birini aradı, bulamadı. Tezgahta bir radyo gördü. Eline aldı, düğmeyi çevirdi. Çok tanıdık bir şarkı çalıyordu. Başka kanal aradı, hepsi aynı şarkıyı çalıyordu. Radyoyu tezgaha bıraktı. Radyo patladı. Notalar etrafına saçıldı. Hepsini topladı; tezgahın arkasına geçti. Bir paket kağıdı aldı. Notaları özenle koydu kağıdın üstüne ve paketledi. Dışarı çıktı. Yukarı baktı. Kahverengi gökyüzünde milyonlarca susam ışıl ışıl parlıyordu. Paketten bir nota çıkardı, havaya attı. Nota, susamların arasında parlayıp söndü.

İnsanların geldiği yoldan ilerledi. Yollar doluydu. Ağaçların dalları vardı. Gökyüzünde susamlar vardı. Güldü; yürümeye devam etti. Evini gördü. Evinden bir ısırık aldı. Evinin kapısı açıldı. Odasına gitti. Bembeyaz bir kağıt buldu. Notaları paketten çıkardı. Bembeyaz kağıdın üzerine serpti. Yerden çatlak gitarını aldı. Kağıda bakıp çalmaya başladı. Çok tanıdık bir şarkıydı bu. Gökyüzünde susamların arasındaki nota parlayıp söndü.

Yatağında gözlerini açtı. Uyuyakalmıştı gitar çalarken. Eliyle yokladı; gitarı yoktu. Dönüp aşağı baktı, gitarı yere düşüp çatlamıştı. Yeniden."


Bu da böyle.

[Bu mesaj -Aragorn- tarafından 07 Şubat 2005 00:52 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj -Aragorn- tarafından 07 Şubat 2005 01:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok beğendim. Bu sefen önceki yazın kadar uğraşmayacam söz :) Tek bir şey okuduğum bu harika şeyi bu sefer.

Radyo patladı

Bu nedir ya :lol:
Onun yerine
"Radyo, bastonu ile birlikte yere düşen yaşlı bir adam gibi dağıldı."
gibi bir cümle kullansan daha hoş olmaz mıydı? :)

Her neyse;
:tebrikz:
Çok beğendim, ellerine sağlık. Daha da isterim.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...