Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdisi nakliye

GEd

Öne çıkan mesajlar

Macera adami değilim ki :) cek belgeselleri on numara oluo haklisin.
Cekteki okulda fena degil de, konstanz univ daha agir basio sanki. Hos her ranking sitesinde, birinde charles iyi gizkuo digerinde konstanz.
Asil kafami kurcalayan mevzu, cek diyor ki mezun olduktan sonra gel direk is bul basla, work permit su bu kastirmiyor.
Almanya icin blue card kovalamak gerekiyor, blue card icin de yillik min 38k lik kontrat yapmak gerekiyor. Adam deseki ben 36 veriyorum gg oluon.
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

ALmanyada semestir basina 1500 euro ucret getirdiler ama baden-würtemmberg eyaletinde. Konstanzda burda sanirim.

Gerci sen yillarca programci falan calismissin. Simdi kafadan ayda rahat net 1000 euro kazanirsin ogrenci olarak.

ben BW'de okula başladıgımda 650€'ydu
sonra 150 yaptılar
şimdi yeni gelen yabancılara 1500 yapmışlar

bizim össden çok değişti dönemlik para
Sosyal ağlarda paylaş

mulgear6 said:

GEd said:

ALmanyada semestir basina 1500 euro ucret getirdiler ama baden-würtemmberg eyaletinde. Konstanzda burda sanirim.

Gerci sen yillarca programci falan calismissin. Simdi kafadan ayda rahat net 1000 euro kazanirsin ogrenci olarak.

ben BW'de okula başladıgımda 650€'ydu
sonra 150 yaptılar
şimdi yeni gelen yabancılara 1500 yapmışlar

bizim össden çok değişti dönemlik para

Ben BW de okula başladığımda mark vardı...
Sosyal ağlarda paylaş

selam, ben Türkiye-Macaristan-Avrupa arasında ticaret yapıyorum konuya hakimim.

öncelikle; ürünler çok büyük değilse bavulla ya da kargoyla göndermen her türlü çok daha karlı. ama bahsettiğin ürünlerin toplamı tır parseli kaplıyorsa, parsel başına 300euro ya taşıyor firmalar ortalama. O parseli değerlendirmek de senin elinde, m3 hesabı olduğu için üstüste iç içe falan koyarsa 1 parseli geçmezsin.

Vergi için;

Lojistik firması tanıdıksa şoföre getirtebiliyorlar bir kaç parça kişisel eşya olarak ama değilse, Türkiye'de ikametgah ettiğin mahallenin muhtarına gidiyorsun, taşınacağını göstereceğin belgeleri istiyorlar. Onları tamamladıktan sonra sana bir belge veriyorlar. O belge ile giden ürünlerini gümrükten vergisiz çekebiliyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...