Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir tutam sorucuk içi dolu turşucuk

n3mrut

Öne çıkan mesajlar

:) Arkadaşlar bi kaç şey i merak ediorum mesela Hunterlar max kac hayvan tame edebılor ? Bide binek tame leyemıoruz ? Tame ledıgımız hayvanları savaşmak içinmi tame edioruz sadece ? Kaç tür hayvan var tatminkar fazlalıkltamı 5-10 tanemi ? Mıllet ucan yarı aslan kartal (eminimki ismi vardır cahlim warcrafta suan tarihini buldum okuorum mazur görün) falan var veya akrep kuyruklu dragon kanatlı bısey bunlar tame edılemıormu vs ? Ayrıca bi kaç sorumuz daha var suan 3-4 arkadaşla toparladık kusra bakmayın yazayım bazılarının cevapları verilmiş olabılır :P
1)Yukarda tame konuları hakkındakı sorumuz..
2)Ödemede havale sistemi olabılırmı ?
3)Atıorum bı savascım bı craftım var craftta bısey yapcam bı malzeme lazım bı canavardan temın edılen savascı ıle gırdım aldım bunu nası crafta transfer edıcem ? Bi sistem varmı char arası ıtem para transferı için ?
4)Banka varmı :)
5)Çok uzak bı yerde ölürsem mezara gıdıp reslenmem ıcın taaa o yolları geçmemmi gerek ? Spirit haldeyken hızlı gıdıormu yoksa ? veya şehrine teleport olunuomu ölünce ?
6)Us ve Eu serverları olcak peki osi gibi içinde server olcakmı 4-5 tane Farklı farklı ve pati tayfası olarak neyi tercih ediceksiniz siz ? Farklılıkları ne olcak max user limiti olcakmı ? Vs vs
7)Questler görevler güncelleniormu yetkililer tarafından aralıklarla ? Başarısız olursak aynı questı yapabılırmıyız tekrar ?
8)Dinazor gördüm Velicopter (yanlış yazdım ama velikaptır die okunan bısey dı :)) Jurrasic Park gibi maşallah bunları tame edebılıormuyuz :)
9)Guild kurma sistemi nası ?
10)Haritayı yuruyerekmı acıoz ? Harita cok buyuk dıor gunler almazmı ? Harita buyuklugune bi ornek ayrıca :)
11)Paranin yeri nası bu oyunda ? Money talks ?
12)Yaşayan bi dünya varmı ? Arka planda ?
13)Ev alma olayları falan yokmu dırek sokak ortasında log out mı olcaz ?
14)Dil sistemi nası orc konusunca bı human konusmalarını argh urhg dıemı goruor ?
15)Beta oynamdan geldıgımızden cok yabancıyız beta donemı ne kadar surdu ? karşımızda ne kadar tecrübeli abiler var :)
-----
Teşekkürler[signature][hline]h3xtermineytır
Sosyal ağlarda paylaş

yine de ben cevapliim

1) 3 tane petin olabiliyo en fazla ama en basta bitane sora yer satın alman gerek. sadece savastırmak icin tame oluyo. çok tür hayvan var.. o dediin seyler griffon ve wyvern. ve onlar "ucak" gibi calısıyo rotaları var.
2) bilmiyorum
3) posta sistemi ile gonderebiliyosun
4) evet ama sadece esya stoklamak icin
5) en son uuradıın mezarda hayaletin baslıyo oradan mezarına kadar yurursen hicbi kaybın olmuyo ama ordaki spirit healer ile konusursan tum esyaların %25 zarar goruyo ve "olu gucsuzlugu" ne sahip oluyosun
6) anlamadım ama 1 serverda istediin kadar charın olabilio ama aynı servera hem horde hem alliance char yapamıosun
7) bilmiom. evet yapabiliosun zaten genelde questlerde basarısızlık die bisey yok.
8) evet seninle aynı lvlda olan her beasti tame edebilirsin (bazı istisnalar var tabi)
9) 9 kisi toplayıp kurabiliosun guildini
10) evet anca yuruyerek acabilion haritayı.. cok buyuk harita coook... tarif edemem
11) genelde money talks
12) evet var... ornegin barrens bolgesi afrika savannahları gbi... gazelleler falan var (critter cinsi altında)
13) ev alma olayı yok.. innlerde log out olursan rested bonus kazanırsın
14) aynen ole
15) 28ocak - 7subat

umarım yardımcı olmustur. :D[signature][hline]Izzitsuss Mujja (retired) -SWG-
Jorin (retired) -FFXI-
Jorin (PvP-6) Troll Hunter
Areth (PvP-23) Nightelf Druid
Sosyal ağlarda paylaş

3)yok sanırım .guild işine girmedim ama arkadaşların vasıtasıyla halledecen
4)var
5)ghost halde daha hızlı gidiyorsun.night elfler wisp oluyor ölünce o daha hızlı gidiyor.hayaletin çıktığı noktada spirit healer var onla konuşup direk diriliyorsun ama itemlerin %25 zarar alıyor ve level 10 dan sonra res sickness geliyor.mevcut level ın -10 x1 min kadar sürüyor .
6)serverlar eu us bide caponya kore felan diye ayrıldı diye biliyorum.eu için epey sunucu olacak üstte sticky var onu takip et kim nerde oynayacak diye.
7)questler güncellenmiyo ama yeni quest sıkıntısı çekmeyeceğin kadar çok var.evet tekrar yapma şansı var
8)evet tame edilebiliyorlar isimleri genel olarak raptor.hatta troller racial mount olarak alıyorlar
9)guild master dan deed alıyorsun 10 adam buluyorsun ve kuruyorsun sanırım .
10)harita oldukça büyük.üstte minimap var bulunduğun alanda küçük bir mekanı gösteren.bide world map var.buda şöyle yapılmış.2 kıta var.her kıta belli illere bölünmüş diyeyim mesela .diyelim a ilindesin belli mekanlara bölünüyor orasıda .yeni keşfettiğin her mekan world map a kaydoluyor.
11)şahsen vendorlardan fazla equipment alıp da kullanmadım.ama auction hauses da iyi eşyalar bulunabiliyor.başka şeyler için de lazım para.mesela skiller için.sanırım money talks
12)evet dm ler sanırım bazı eklemeler yapıyor arada.
13)evet.istediğin yerde log out oluyorsun bir 20 saniye bekleyip
14)evet.horde birbirinin söylediklerini ,alliance birbirlerinin söylediklerini anlayabiliyor
15)valla tam birşey söyleyemeyeceğim ama yaklaşık 1 senedir halka açık diyeyim beta sürüyor aralıklarla .ve beni üzwn konulardan biride birçok uber kimsenin bulunması.yani 1 haftada level 60 yapanlar felan artık nasıl olcaksa[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta mağlup olursun"
Zaknafein Do'Urden
Storm , Earth and Fire heeed my call !!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
n3mrut, 09 Şubat 2005 16:49 tarihinde demiş ki:
:) Arkadaşlar bi kaç şey i merak ediorum mesela Hunterlar max kac hayvan tame edebılor ? Bide binek tame leyemıoruz ? Tame ledıgımız hayvanları savaşmak içinmi tame edioruz sadece ? Kaç tür hayvan var tatminkar fazlalıkltamı 5-10 tanemi ? Mıllet ucan yarı aslan kartal (eminimki ismi vardır cahlim warcrafta suan tarihini buldum okuorum mazur görün) falan var veya akrep kuyruklu dragon kanatlı bısey bunlar tame edılemıormu vs ? Ayrıca bi kaç sorumuz daha var suan 3-4 arkadaşla toparladık kusra bakmayın yazayım bazılarının cevapları verilmiş olabılır :P
1)Yukarda tame konuları hakkındakı sorumuz..
2)Ödemede havale sistemi olabılırmı ?
3)Atıorum bı savascım bı craftım var craftta bısey yapcam bı malzeme lazım bı canavardan temın edılen savascı ıle gırdım aldım bunu nası crafta transfer edıcem ? Bi sistem varmı char arası ıtem para transferı için ?
4)Banka varmı :)
5)Çok uzak bı yerde ölürsem mezara gıdıp reslenmem ıcın taaa o yolları geçmemmi gerek ? Spirit haldeyken hızlı gıdıormu yoksa ? veya şehrine teleport olunuomu ölünce ?
6)Us ve Eu serverları olcak peki osi gibi içinde server olcakmı 4-5 tane Farklı farklı ve pati tayfası olarak neyi tercih ediceksiniz siz ? Farklılıkları ne olcak max user limiti olcakmı ? Vs vs
7)Questler görevler güncelleniormu yetkililer tarafından aralıklarla ? Başarısız olursak aynı questı yapabılırmıyız tekrar ?
8)Dinazor gördüm Velicopter (yanlış yazdım ama velikaptır die okunan bısey dı :)) Jurrasic Park gibi maşallah bunları tame edebılıormuyuz :)
9)Guild kurma sistemi nası ?
10)Haritayı yuruyerekmı acıoz ? Harita cok buyuk dıor gunler almazmı ? Harita buyuklugune bi ornek ayrıca :)
11)Paranin yeri nası bu oyunda ? Money talks ?
12)Yaşayan bi dünya varmı ? Arka planda ?
13)Ev alma olayları falan yokmu dırek sokak ortasında log out mı olcaz ?
14)Dil sistemi nası orc konusunca bı human konusmalarını argh urhg dıemı goruor ?
15)Beta oynamdan geldıgımızden cok yabancıyız beta donemı ne kadar surdu ? karşımızda ne kadar tecrübeli abiler var :)
-----
Teşekkürler

bildigim konularda cevap vermeye calısacagiö
1) bkz. worldofwarcraft.com /taming
2) aylık odemelerden bahsedirosan eger 2 secenek var, kredi kartı ve game card (kontor tadında)
3) uodaki gibi bir savascım bir craftım olcak die dusunme. bu oyunun yapısı geregi ikisi bir karakterde oluor. ama charlar arası para aktarma mevcut one soyleyim.-posta yoluyla-
4) yes
5) cok uzaktaki cesede gitmek istemiorsan, penalty karsılıgında, spirit healerdan res oluorsun, ama bir res. sickness denen bir tabir varki levelına gore deisior, bu durumdayken armorun vs statların cok dusuor
6) ewt 3 ana kategori var serverlarda, pvp, normal ve rp. bunlar icin birden fazla sunucu mevcut. paticik olarak hangi serverda olcagımız daha kesın degil, bunu forum sticky konulardan takip edebilirsin
7) hersey yoluna oturdugunda guncellenmesini umut edioruz(aslında kesin gozuyle bakıoruz) egerki bir questi iptal filan edersen yenıden alabiliorsun
8) N/A
9) anlamadım tam olarak asıl sordugun ne. tabiki guild kuruluo fln, tabardlı fln filan...
10) malasef, ve anlatamayacagım kadar buyuk :) yuru yuru bitmiorda
11) Direkt olarak Money Talks
12) Walla bu oyuncuya gore deisir, bana gore evt ve bu yasayan dunyayıda FvF saglıor bana gore
13) su anda ev alma yok ama expensionda olacagına dair soylemler duymustum. direkt sokakta degil ama innde logout olman senın acından daha iyi olur (bonux xp bakımından)
14) ewt oylemi ama bununda t.e.k.n.i.k.l.e.r.i. [email protected] tabiki :)
15) oyuncuların geneli oldukca tecrubeli.. simdiye kadar bu surec, alpha, sandbox,closed beta, open beta, final betalarla gecti
malasef oyunu retailde ogrenmen dezavantajın olacak

not: yanlıs bilgiler verildigini dusunuorsanız duzeltin[signature][hline]Da Site
Da Blog
??? - Undead Mage
Sosyal ağlarda paylaş

1)Hunter lar yanlış bilmiyorsam her türlü hayvan ları tame edebiliyorlar lvl60 olanları dahil.Binek tameleyemiyorsun zaten sadece hunter lar tame edebiliyor hayvanları onlarıda saldırtmak amaçlı tame ediyorlar.Hayvanların çeşitleri 10dan fazla diye biliyorum.Dragon tame edilemiyor uçan ve tame edilebilen gördüğüm canavar wyvern var.
Birde konu ile alakasız binek ler bar onlara lvl 40 olduğun zaman belli miktar gold ödeyerek sahip oluyorsun ve bu binebildiğin binekler 2 çeşit oluyor;örnek vermek gerekirse eğer orc isen wolf lara ve eğer warlock isen felsteed lere binebiliyorsun.Bu felsteed ler nightmare lere benziyorlar baya bi.Bide PvP battleground lardan alabildğin özel binekler var orası ayrı.
2)Onu bilmiyorum ama olması lazım
3)Yarattığın karaktere 2 tane meslek verebiliyorsun.Mesela Hunter açtın bide herbalism ve alchemy aldın yanına meslek olarak doğadaki ot ları toplayarak iksirler yapabiliyorsun.
4)Var , olmaz olur mu :)
5)Oyunda 2 türlü res lenebiliyorsun
a)Ghost modunda(bu modda iken baya hızlı gidiyorsun)koşarak cesedinin yanına geliyorsun ve resleniyorsun.
b)Spirit Healer denen eleman ile konuşuyorsun ve mezarlıkta canlanıyorsun fakat 10dk. boyunca resurrection sickness oluyorsun hemde üzerindeki tüm itemlar durability damage alıyor %25.Resurrection Sickness ne demek diyeceksin,health'in mana'n ve verdiğin zarar %75 daha az oluyor.
6)Us ve Eu client ların kendi içlerindede bir sürü server var , evt limit var ve dolabiliyor haliyle hangi serverda oynayacığımız WoW forumunda en üstte sticky topicte yazıyor.
7)Questleri sen npc lerden alıyorsun uo daki gibi gm ler vermiyor.Eğer görevinde başarısız olursan tekrar alabilme şansın var.
8)Evt o tür hayvanlar burda başka bi adla var syctheclaw mu ne adları ve tameleyebiliyorsun.
9)Uo ve diğer mmorpg oyunlarındakiyle aynı veya benzer sistem.Bi founder oluyor yeterli para bulabilirse guild i kuruyor ve daha sonra alt yöneticileri belirliyor ve oyuncular alıyor.
10)Oyunun kendi dünyası çok büyük olduğundan WoW'a da yansıyor 2 kıta var ve her bir kıtada bir sürü bölge var ve her bir bölgede bir uçtan diğer uca yürümek yaklaşık 10-20dk arası sürüyor.Bölglelerde bazı yerleşim birimleri var oranın flightmaster ları ile rotalar çizebiliyor ve önceden açtığın bölgelere uçarak hızlıca gidebiliyorsun.
11)Money olayı sana kalmış ister zor bi görev yapar iyi bi item edinirsin ister açıkartırmadan item kaparsın veya item satarsın , ister oyuncu ile trade yaparsın.Para ın bu oyundaki en önemli yeri bence binek almak için bi binek eğer honoured sanız 90gold a geliyor.90goldda büyük bi para.
12)Yaşayan bir dünya derken neyi kastettiğin çok önemli ama şoyle kabaca bi soylemek gerekirse her bir bölge kendine özgü hayvanları , canavarları , iklim tipi ve bitki örtüsü ile tasarlanmış buda bu oyundaki canlılığı yeterince arttırıyor.
13)henüz ev sistemi yok , inn ler var , inn lerin içinde log out olduğun zaman hemen çıkıyor diğer türlü oyundan çıkman 20sn sürüyor ayrıca inn den çıktığın zaman rested oluyorsun yani canavarlardan aldığın experience miktarı 2 kat hızlı geliyor bir süreliğine.
14)Evet , horde ve alliance ları iletişim kuramıyor dilleri farklı olduğu için.
15)Betada oynayan arkadaşlar yeterince tecrübe sahibi zaten aralarında lvl 45-52 olanlar var .[signature][hline]Arloth Gregorn Orc/Warlock "You shall burn in flames"...
dL|Chavez/Damne[dL]egion...
Sosyal ağlarda paylaş

Hepinize 100 lerce teşekkür bişeye deyineyim bu oyuna ilgi duymaya 4-5 gun once basladım ve ınanın paticik forumlarını tum konuları goster dıyıp hergun 4-5 sayfa okuorum bana lütfen araştırmıosun demeyin en azından türkçe kaynaklarının sınırlarını zorluorum öle diyim.Yabancı kaynaklarında mınımum duzeyden faydanlanıorum inanın bana lütfen beleşçi muamelesı yapmayın saolun en basidinden suan warcraft tarihini okuorum buna mesela pratikte hıc gerek yok sadece ne olup bıttıgını anlamak ıcın wow serverlarında sebebsız amacsız bırılerını kesmemek ıcın yapıorum bilincli bi oyuncu oldugumu dusunuyorum tekrar saolun[signature][hline]h3xtermineytır

[Bu mesaj n3mrut tarafından 09 Şubat 2005 17:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...