Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Travel Powerlar (rehber gibin...)


to5un_II

Öne çıkan mesajlar

Dedim bizim de köşesinden CoH alemine bi katkımız olsun...
Zaten Sağda solda dolaşa dolaşa ustası olduk travel olayının, buyrun rehber =)

Buradaki powerlar şu şekilde alınıyor:
6. Leveldan itibaren gruplardaki 1. ve 2. powerları alabiliyorsunuz.
14. Leveldan itibaren 3. powerları alabiliyorsunuz, ama bunun için önce o gruptan bir power daha almış olmanız lazım.
20. levelda ise 4. power'ı alabiliyorsunuz, ama bunun için daha önce o gruptan HERHANGİ iki power daha almış olmanız lazım.
Gerçek Travel Powerlar her gurubun 3. power'ı oluyor.

En alfabetiğinden başlayalım bakalım...

Flight:

1-Hover: Dikkat dikkat! Bu bir travel power değilir! Her ne kadar ayağınızı yerden kesse de, o kadar yavaş, o kadar yavaş ki... Ağaç dikin, sonra hover'la yükselmeye başlayın, ağacın yüksekliği sizi geçecektir. Peki ne yapar bu power? Az stamina harcar, biraz def verir. Fly'la uçarken stamina biterse hover'la dinlenebilirsiniz. Bazı kimselerin düşündüğünün aksine hover Accuracy'nizi düşürmez, o yüzden savaşta kullanmak akıllıcadır. Yüksekteyken aşağıya rahatça saldırabilrisiniz, aşağıdaki meleerler ise size ulaşamazlar. Bu haliyle de bütün Defender, Blaster ve Controllerlara önerilir. Bazı tankerlar da bu power'ı kullanarak herding yapar, altlarında büyük guruplar toplar ve onları AoE saldırılar için hazır hale getirir. Mevcut slotuna bir tane def SO'su takın, onun dışında slotlamak gereksiz. Bu power Scrapperlar ve Earth Controllerlar için oldukça kullanışsızdır, çünkü uçarken rahat dövüşemez ve powerlarını kullanamazlar.
*!Şöyle bir alternatif var bu power için: Eğer SS almışsanız ve Fly'ı alıp ne power, nede slot harcamak istemiyorsanız, hoverınıza 3 4 tane slot koyup fly speed enchantment'ı takarsınız ve sonuçta fly'ın base speedine yakın bir hız kazanmış ve accuracy debuff yemeden yükseklerde takılırsınız. Tabi bunu Blaster, Controller ve Defender arkadaşlara öneriyorum. Ayrıca %7.5 luk bir defans sağlar. - Keyzar*
2-Air Superiority: Halk arasında "Osmanlı Tokadı", "Turgut Özal Yumruğu" ve "Allah ne verdiyse..." olarak da bilinir. Ortalama hasar verir, çabuk recharge olur. Yerdeyken de yapılabilen bir melee saldırıdır, bununla bir koyarsınız, uçmakta olan rakip genelde yeri öper. Ama hover varken niye bunu alalım ki? Tabi scrapper değilsek... Fly ile uçmak isteyen scrapperlar için ise bu ppower hover'dan daha mantıklı gibi gözüküyor. Vasat bir saldırı power'ı.

3-Fly: "O bir kuş!" "O bir uçak!" "Hayır, o fly almış bir hero!" Gerçekten tatmin edici bir hızda uçtuğunuz power işte bu. Duvarmış, binaymış, kayaymış, yermiş demeden hepsinin üstünden, uçun, gidin... Yalnız düşük levellarda stamina harcaması sorun olabilir, o yüzden düşmeyin, arada durup hover'la dinlenin. Hem kontrol, hem de engel aşma açısından en iyi travel power bu, ama bir sorunu var... En yavaş travel power. 3-4 tane Flight Speed SO'su eklemeden yeterli hıza ulaşamıyor demek doğru olur. Yani siz uçarken altınızdan SS'li arkadaşlar geçer, gider, durur, bir iki sigara içer, geri döner, siz de ancak varırsınız. Güzel, The Hollows gibi engebeli yerlerde kullanışlı, ancak yavaş bir travel power. Hover'da düşünülürse defender ve blasterlar için ideal.

4-Group Fly: Bunu açtığınızda siz de, yakınınızdaki takım arkadaşlarınız da Fly kazanır. Ama stamina cost'u fly'dan fazladır, ve taşıdığınız adam sayısı arttıkça da artar. Beraber uçarken biri gruptan ayrılır, sizden uzaklaşınca düşer, fiyasko olur. Sonra havadeyken staminanız biter, Group Hover gibi bir lüks olmadığı için grupça düşersiniz, daha da fiyasko olur. Teoride kullanışlı ama pratikte fiyasko bir power anlayacağınız.

Leaping:

1-Combat Kick: Ortalama hasar veren, ortalama şarj süresine sahip, artistik hareket dalında oskar kazanmış bir saldırı. Vurdummuydu yere yapıştırır (knockdown). Ama fakat lakin o kadar uzun animasyon süresine sahip ki, kullanışsız... Almayın =)

2-Combat Jumping: Defansınızı ve zıplama yüksekliğinizi biraz artıran, özellikle scrapper ve tankerlar için kullanışlı bir toggle power. Çok fazla stamina da harcamaz. Ama bu power'ı slotlamaktansa öncelikle diğer defans powerlarınızı slotlamak daha mantıklı.
%5 defans verir.
3-Super Jump: Zıplarsınız (toggle). Ama öyle böyle değil, binaların üstünden, nehirlerin, göllerin üstünden zıplarsınız. Çok fazla stamina yemez, hem kazandırdığı yükseklik hem de katettirdiği mesafe düşünülürse güzel bir travel powerdır, üstelik SS ve Fly'ın aksine tek başına yeterlidir genelde. Ortalama hız, ortalama yükseklik... Combat Jumping ve Acrobatics'de hesaba katılırsa scrapper ve tanker soyu karakterler için ideal bir travel power.

4-Group Jump: Bu power ile grupça... şaka şaka, yok böyle bir power =)

4-Acrobatics: Leaping serisinin son powerı yine bir toggle power. Bunu açtığınızda Knockdown ve Hold'a karşı daha bir dayanıklı olursunuz. Haliyle yine scrapper ve tankerların işine yarıyor. Her ne kadar bazı karakterlerin zaten bu işi yapan powerları olsa da (scrapper/regen'deki integration geliyor aklıma) fazla knockdown
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ellerine sağlık... Çok keyifli. Kullandığın dil hiç sıkmıyor ve çok açık, net. Teşekkür ederim..

Sadece şuna küçük bir itirazım olacak:

*!2-Air Superiority: Halk arasında "Osmanlı Tokadı", "Turgut Özal Yumruğu" ve "Allah ne verdiyse..." olarak da bilinir. Ortalama hasar verir, çabuk recharge olur. Yerdeyken de yapılabilen bir melee saldırıdır, bununla bir koyarsınız, uçmakta olan rakip genelde yeri öper. Ama hover varken niye bunu alalım ki? Tabi scrapper değilsek... Fly ile uçmak isteyen scrapperlar için ise bu ppower hover'dan daha mantıklı gibi gözüküyor. Vasat bir saldırı power'ı. *

Benim tankerimde bu var ve çok işime yarıyor. Özellikle kardanla beraberken. Pek çok controler HOLD power'i sadece yerdeki moblara etki ediyor. AS ile vurduğun mob hem Knock down olur hem de controlerin holduna hedef haline gelir. Hem fena dmg vermez hem de kısa bir süre atak veremez (takla atıp düşmesi kalkması süresince). Fighting pooldaki box ve kickden daha çok sevdim ben bu power'ı..

Tekrar teşekkür ederim emeğin için.[signature][hline]COH:
AdaSu Science Balster AR/Elec.Manup. L45
Usta Science Scraper Dark Melee/Regen L34
TRT 3 Natural Tanker invul/Mace L18
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Afedersin Tosuncum özel mesajınıda aldım ama şu sıralar kafam karman çorman unutmuşum gitmiş.

Emeklerin içinde teşekkürler. Güzel bir iş çıkarmışsın. Ekliyorum şimdi bunu...[signature][hline]Aa kanashimi ni somaranai shirosa de
orenji no hanabira yureteta natsu no kage ni
Yawarakana hitai wo nakushite mo
Akaku someta suna haruka koete yuku
Sayonara no rizumu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar

Tp nin bir diger özelligi göktelenlere cikip recall friend le insanlari bosluga birakmaniz :) bunu birileri cok yapiyor ama kim acaba :)

Saygilar[signature][hline]TL den 000000 (alti sıfır atildi ama tarihten hiç bir zaman 6-0 atilamaz
100 yüzüncü yili 10-0 gibi bir hediye ile gibi kutlamak istiyoruz

Republic of Fenerbahçe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...