Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir Başlangıç veya son.


Dojorel

Öne çıkan mesajlar

Bir baslangic veya son.

Benim yerimde bir başkası olsaydı hayatının en kötü gününü geçirdiğini iddia edebilirdi. Ne de olsa hayal ettiğim hiçbir şeye tam anlamıyla ulaşamadığım, birçoklarının boş bir amaç sayacağı şeyler uğruna harcanan hayatımın son gününü yaşıyorum. Bu karanlık odada yılların birikimini aktardığım bu günceye son karalamalarımı yapıyorum. Birazdan iki Wisol gelip beni alacak, uzun hayatımın son dakikalarını huzurlu geçirmem için yapabilecekleri bir şey olup olmadığını soracaklar. Sonra beni her tarafı karartılmış camdan bir odaya götürecek, ellerimi soğuk, taştan bir koltuğun iki yanındaki metal kelepçelerle tutturacak , içeriye gaz halinde güçlendirilmiş amonyak verilirken odanın dışından benim çırpınışlarımı, vücudumun ölüme karşı son tepkisini merakla izleyecekler..
Bir gün öleceğini bilmek bile insanı boşluğa düşürebilmeye yetecek bir his. Öleceksin ve bunun onurlu bir amaç uğruna olup olmadığını bilmiyorsun. Uzun zaman önce, kendime güvenli, yaptığım her şeyin arkasındayken, yani gerçek hakkında pek az şey bilip pek çok ön yargıya sahipken ölmek beni gururlandırabilirdi. Ama şimdi gerçeği biliyorum. Halkımı, uğruna bütün yaşamımı verdiğim kimselerin iç yüzünü şimdi görebiliyorum. Ne olduğumu biliyor, yaptığım bir çok şeyden utanç duyuyorum. Bu durumdayken dahi tek tesellim kendi gerçeğimi geç de olsa fark etmiş olmam. Öngördüğüm gibi Wisol'ler odaya girdi. Dikkatle beni süzdüklerini onlara bakmasam da biliyorum. Bu onların yaratımına uzun yıllarımı vermemin sonuçlarından biri. Ama artık bitiyor. Wisol'lere son isteğimin güncemin arşivlere götürülüp,istendiği takdirde herkesin inceleyebilmesine olanak tanınmasını istediğimi belirtiyorum. Ne kadar imkansız görünse de, içimden bir ses birilerinin bu satırları okuyacağını söylüyor. Bir dram, bir zafer yada sadece bir hayal kırıklığı: Hayatımı özetlemek için kullanılabilecek üç sözcük. Yavaşça doğruluyorum ve uzun saatler boyunca sürdürdüğüm yazma işleminden sonra gözlerimi ovuşturuyorum. Birkaç saniye içinde ellerimi kullanmamı engelleyecek geçici felç getiren spreye maruz kalacağım; benim gibi yaşlı bir adama elektrik vermenin gerekmeyeceğini sonunda anladılar..

Güncemi noktalarken bu yazıları okuyacak olan kimselerle uzun hayatımdan aldığım derslerin en büyüğünü paylaşmak isterim. Karşı çıkmayı mantıken istediğiniz, maruz kaldığınız veya sadece gözlemlediğiniz haksızlıklara seyirci kalırsanız, aynı haksızlığa uğradığınızda tutunabileceğiniz hiçbir şeyiniz olmaz.

Dimitri O. Alares 1

1Günce burada sona eriyor.[hline]blinded by fear of life

[Bu mesaj Dojorel tarafından 11 June 2003 14:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...