Rotweiler Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2017 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2017 Selam, Şimdi çok klasik gelecek ama bi problemim var. Geçenlerde desktop'ı kurcalarken psu u kapattım, sonra işim çıktı bikaç gün uğramadım eve tabii. Yoldayken aklıma geldi ama çok geçti. Döndüğümde tabii BIOS pili bitti. Neyse açayım derken Windows is starting logosunda donuyor. Muhtemel hiçbir başlatma seçeneği işe yaramıyor, usbden boot windows da çalışmıyor. Pili de değiştirdim. Jumper üzerinden cmos reset te attım vs. Olası tüm basic troubleshootingi yaptım yani. Var mı aklına başka bişey gelen? On board ekran kartı da olmadığı için ona takıp da boot yapamıyorum, tahminim gpunun driverıyla alakalı biosdaki.
Bright Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2017 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2017 CMOS resetten sonra BIOS'daki ayarları düzelttin mi? RAM'ler falan hep kendinden overclock'lu mesela, 1.2V veriyor DDR4 default'u RAM'lere anakartlar da çoğu 1.35'de falan çalışıyor XMP profilleriyle. İşlemcide gene overclock varsa stock voltajı yetersiz geliyor olabilir. Bu tarz ve benzeri voltaj ayarlarını kontrol et derim. Alternatif olarak yeni taktığın CMOS battery pert olabilir. Multimetreyle voltajını kontrol etme opsiyonun yoksa sistem tarihinin değiştirmene rağmen resetlenmesi pilin pert olduğunun göstergesi olabilir.
Rotweiler Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2017 Pil sağlam. Ram hızlarına bi bakayım. Yok mu başka önerisi olan?
Bright Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2017 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2017 Sıcaklıkları da kontrol et, kasayı temizle vs. Şimdi yaz geldi, temizlikten veya macun yenilenmesi gereğinden doğan aşırı ısınma problemleriyle daha sık karşılaşılır bu dönem. Bunlar harici tek RAM stick'iyle farklı RAM slotunda boot'lamayı dene.
Öne çıkan mesajlar