Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

xp, ağ ve adsl üçlüsü üzerine

Kendercik

Öne çıkan mesajlar

Olayı sindire sindire anlatayım.

Win XP SP2'nin haltları tüm bu başıma gelenler. Geçen haftaya kadar win2k kullanırken hiç bir derdim yoktu. Ayrıca aşağıda yazdığım tüm olayları firewall kapalıyken de denedim. Herhangi bir değişik durumla karşılaşmadım.

Tek başına internete bağlanırken hiç bir sorunum yok. USB'den zoom modem ile...)

Eğer ağ bağlantısını aktive edersem internet bağlantım aktif görünse dahi hiç bir yere bağlanamıyorum.

Ayrıca interneti açıp kapatmam hiç farketmiyor ki bağlantısını aktif gördüğüm cihaza ftp'den bağlanamıyorum bir türlü.

Xp'ye biraz uzak kaldım sanırım. Belki bilmediğim 1-2 püf nokta bilen çıkar da yardımı dokunur. Şimdiden teşekkürler herkese.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

Modem usb modem...

Yapmak istediğim şey: bilgisayardaki ethernet kartı ile cihaz arasında bağlantı kurup interneti paylaştırmak.

Ama asıl sorun: ethernet kartından bağlantıyı açtığım zaman internet aktiviteleri duruyor.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]

[Bu mesaj Kendercik tarafından 06 Şubat 2005 22:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ağ bağlantılarından ethernet bağlantına sağ tıklayıp özelliklerden gelişmiş'e ordaki "Diğer ağ kullanıcılar, bu bilgisayarın internet bağlantısı yoluyla bağlansın" seçeneğini işaretledinmi? işaretlemediysen bide öyle dene bakalım.

[Bu mesaj Fistan tarafından 06 Şubat 2005 22:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yaptım yaptım... onu ilk baştan yaptım zaten. Dediğim gibi win2k'da hiç bir sorunum yoktu. İşin kötüsü elimde win2k cdsi de yok... Bugun format attım ama bozuk çıktığı için eşşekler gibi tekrardan winxp yükledim.

sonuç:
hem diğer makinaya ftp ile bağlanamıyorum
hem de o bağlantıyı açtığımda internet uçtuğundan, internet bağlantısı paylaştırılamamış oluyor.

gaaa[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

bence ne firewall ne sp2 ile bi ilgili bi sorunun var.
şıp diyede cevabı bilmiyorum ki :(
önce modemi hiç takmadan bi bağlasan ağı? ağ bağlantısı oluştur diyip? sonra modemi taksan nasıl olur? onuda denemişsindir sen.
bi ara bende laptopa bağlayamamıştım bilgisayarımı ethernet bağlantısıyla.baya bi ugrasmıştım ama neler yaptım hatırlamıyorum :(
Sosyal ağlarda paylaş

hayda ne alaka format ya.
zırt pırt format atıyosunuz ondan gelişmiyo sizin donanım bilginiz dermişim ehehe.

Kendercik ethernet kablonda bi sorun olabilir mi?
şimdi aklıma geldi ben laptopa paylaştırırken kablo kopukmuş ya da bozukmuş. başka bi kablo bağlamıştım şans eseri şıp diye yaptım :)
Sosyal ağlarda paylaş

zaman zaman explorer göçmelerinin druk noktalara koşmasını özledim ben win2k'nın... Aaah ah. cdsi olsa da yüklesem.

Sahiden başka hiç bir sorunu yoktu. Bazen copy/paste, rename gibi işlemler yapmaya çalışırken sürekli olarak explorer göçse bile hiç bir işim aksamazdı.

a.k.a. winxp'ye kafam...[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

Kablonun bozukluğu da aklıma geldi aslında... Epeyce düğümlenmişti ama sonra düzelttim onu da... Oynadım ettim... Sağlam olduğunu zannediyorum. Yine de bu olasılık üzerinde daha çok durup 1 metrelik bir kablo satın alıp öyle tekrar deneyeceğim. Belki de sadece win2k'yı silip winxp kurduğum araya denk gelmiştir kablonun isyan etmesi. (İnşallah)

Bugün bir ara format öncesi eskiden olduğunun 10'da 1'i hızında dosya transferi yapıyordum çünkü... Hmm... olabilr olabilir... Neden olmasın... Umarım öyledir de kolaylıkla hallolur.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

evet aynen öyle
ve cross cable'ı aktive edip yavru makinayı açınca
1) internet bağlantısı ölüyor
2) yavru makinaya ftp ile bağlanamıyorum

hah şimdi açıklığa kavuştu. Sonunda anlaşılır şekilde yazabildim.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fistan, 06 Şubat 2005 22:37 tarihinde demiş ki:
hayda ne alaka format ya.
zırt pırt format atıyosunuz ondan gelişmiyo sizin donanım bilginiz dermişim ehehe.

Kendercik ethernet kablonda bi sorun olabilir mi?
şimdi aklıma geldi ben laptopa paylaştırırken kablo kopukmuş ya da bozukmuş. başka bi kablo bağlamıştım şans eseri şıp diye yaptım :)

Fistan bilip bilmeden konusma kafayi gomerim hehe :)
iki gundur kastim, ama cozemedim en sonunda baktim fittiricam son care format.[signature][hline]Bahtiyar, 10.07.1997
a.k.a Vikont De'valmont
Gel gor beni, gor icerde, bak ne haldeyim!
Sosyal ağlarda paylaş

kabloyu test etmek için elinde tester yoksa iki yöntem deneyebilirsin. Önce dos promot'u açıp orada ping 192.168.0.1 -t -l 40000 yazıp enterla. Burada package loss'lar çıkıyorsa ağında bir sorun olduğu kesindir. Ayrıca sürelerinde 10ms'nin altında çıkması idealdir. Burada 192.168.0.1 karşıdaki bilgisayarın ip'si, sen duruma göre kendine uyarla. Sürekli pinglemeyi durdurmak içinde ctrl c 'ye bas.

Burayı düzgün olarak geçersen büyük bir dosya bul, örneğin 50mb'dan büyük tek bir dosya olsun. O derece büyük bulamıyorsan elindeki en büyük ile dene. Ağ üzerinde diğer bilgisayara git ve ondaki bir klasörü pathle. Örneğin path ismi için m girdin, dosyanın ismide abc.exe diyelim. Dos prompt da copy abc.exe m: yaz. Bir dosya kopyalandı diyecek. Sonra yine dosprompt'da fc abc.exe m:abc.exe yaz. Bu iki dosyayı karşılaştıracak. Şayet ikisi arasında bir fark bulursa da kuvvetle muhtemeldir ki ethernet kartında sorun vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Yardım girişimleri için herkese çok teşekkürler.

Ben de ethernet kartının yuvasını değiştirdim, sorunda yine bir değişiklik olmadı.

Bugün evime yeni bir bilgisayar girecek. Eğer onunla ağ bağlantısı kurmada sorunum olursa çok sevineceğim. Gidip yeni ethernet kartı alacağım. O zaman büyük ihtimalle hallolacak sorunum. Ancak o bilgisayarla sorunsuz bağlantı kurarsam bu demektir ki "aha zıçtım, xboxun ethernet kartı bozulmuş"

250gb civarında veri alış-verişiyle biter mi ya ethernet kartının ömrü?[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

ethernet kartını dediğim şekilde test ettin mi?[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"

[Bu mesaj fedaykin tarafından 08 Şubat 2005 11:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet ama herhangi bir şekilde ping gönderemedi. Daha doğrusu karşılığını alamadı. Neyse bakalım akşama daha net sonuçlar elde edecem.

Ama benim anlayamadığım şey nasıl oluyor da hatalı bir ethernet bağlantısı yüzünden internet bağlantısı göçüyor?

Her neyse... Akşam saatlerinde gelişmelerle görüşürüz.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

Arada göremedim ama ethernet kartının xp driverlarını çektin mi?[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamdır, yeni bir ethernet kartı ile çözüldü vaziyet. İnternet paylaşımımı da dosya paylaşımımı da misler gibi yapıyorum.

Tekrardan yardım etmeye çalışan ve olası problemler için fikirler veren herkese çok teşekkürler.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...