Underpants Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 1998'de can sıkıntısından aldığım ve daha şimdileri oynamaya başlayıp tüm Civilization tipi sıra tabanlı oyunların kesinlikle en iyisi olarak nitelendirdiğim Alpha Centauri'nin Alien Crossfire diye bir expansion'u varmış. Yeni duydum ben. Bilenler var mı, bu vakitten sonra aramaya değer mi sizce? (Bence bu oyun Civ 3 den kat kat daha iyi. Oynanış ve arayüzü daha ilkel olsa da hiç rahatsız etmiyor ve oyunun yazanların hayalgücü insanı büyülüyor. Sadece oyunun civilopedia'sına eşdeğer olan "Datalinks" e dalıp bir buçuk saatimi geçirdim mesela.)[signature][hline]G3nk is not dead. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wacky Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Güzel oyundur evek. expansion(Alien Crossfire)' ı hiç oynamadım, alasım gelmedi, kendisi yetti bana. ;p[signature][hline]Hatırlar mısın bir aralar OSI' de etrafa para saçan onurlu bi mage vardı.... VERİN LAN PARALARI GERİ! Trust in my self-righteous suicide. I cry, when angels deserve to die. Phann - Exca/Hib Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 evet muhteşem oyunlardan biridir o..expansion'ını ben de bilmiyordum[signature][hline]Saeros, 16 Ocak 2005 11:51 tarihinde demiş ki: otobüste kıza aşık olunmaz. otobüste kıza karşı hormonlar azar. nedanko, 03 Aralık 2004 11:06 tarihinde demiş ki: Bi muz için bu kadar kavga edilir mi? Alın vereyim ya... karakedi, 14 Ocak 2005 21:47 tarihinde demiş ki: merak etme türkiyede sevişme teklifini reddeden erkek pek bulunmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aytoz Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 çıktığında PC Gamer tarafından gelmiş geçmiş en iyi oyun seçilmiştir expansion almaya değer bi sürü yeni ırk gelio bilmem kaç tane teknoloji bina vs vs [Bu mesaj Aytoz tarafından 06 Şubat 2005 20:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 expansionını görmedim ama yinede güzel oynudur alpha centauri[signature][hline]Saadettin Teksoy + Reha muhta = Atom bombasından 25.0000^38 güçlü enerji patlaması yani saadettin ile reha bir araya gelirse insanlık; köpekliğe doğru evrimleşecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 bendede yüklü gayet keyiflidir, çünkü normalin dışında, diğerlerinden ayrılıyor. Değişik silah öbeklendirmeleri filan bayağı iyi.[signature][hline]sonunda yeniledik. , NMN lord_elvyn, 12 Kasım 2004 20:06 tarihinde demiş ki: artik patideki abazalardan korkmaya basladim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 süper oyundu ama expansion'ını hiç oynamadım[signature][hline]kullar arasında en ayıbım ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 üper oyundur bak şimdi oynayasım geldi. Expansion' ının geç duydum bulamadım. Bir şekilde bulan olursa haber versin.[signature][hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Turn based stratejiler hep güzeldi zaten. Nefret ediyorum ben RTS'lerden. Ne yazıkki epeydir çıkmıyor adam akıllı TBS.[signature][hline]COH: AdaSu Science Balster AR/Elec.Manup. L45 Usta Science Scraper Dark Melee/Regen L34 TRT 3 Natural Tanker invul/Mace L18 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Çok güzeldi ama Civ 3 çıkınca - ne kadar farklı konular olsalarda - rafa kaldırdım.[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq "Dün gece Habertürk'de bir programa çıktık, program uzadı da uzadı, böyle seks filmi gibi saat 2 ye kadar falan..." => Erman Toroğlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aytoz Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 alpha centauri'deki tek kötü olay karşıdaki adam 30 tane uçak yapınca hepsini oynatmasını beklemenizdi, uçaklar çok uzun mesafeler gidebildikleri için her turnde 1-2 dakika bekletio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xantia Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Turn base tarzında bir oyun .Bu civilization ın yaratıcıları ayrılınca ortaya çıkan bir Civ. oyunu . Asla civ kadar etkili değil , ben eski civ. ı oynayan biri olarak onu da edindim tabii. Halen mevcut . Otoriteler ben aldıktan sonra resmen yerin dibine soktular unutuldu gitti .Oynayan veya oyunu bilenler sadece bu oyunla ilgilenenlerdir. Ben denedim 2 saatte çözemedi ne nedir etkisi nedir diye . Benden tavsiye Civ 3 varken yüzüne bile bakılmaz . Çıkmıyorsa eski civ i çevir çevir oyna . Ben prites hastasıydım amigada pc ye çıktı hemen edindim . Ve bir parça eksiği yok fazlası var hatta , o kadar olsun dimi . Biri 2 disketti bu 2 cd :). Dostum sen Civ 3 veya Prites dene üstatları 2 sinin de Sid Meier Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aytoz Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Alpha Centauri Firaxis Games çıkışlıdır, yapımcısı da Sid Meier'dır, designer da Brian Reynolds, yani oyunu Civ'i yapanlar yapmıştır. gamespot.com 'dan 9.1 almış, Pc Gamer'dan çıktıından 95 alarak rekor kırmıştır hatta gamespot linkini de buldum ahanda bu başyapıt oyuna laf etmeyin insaf! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hired_gun Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 alpha centuari ve master of orion .. bu ikisi üzerine uzay konulu tbs tanımam[signature][hline]*Animelist.xls *Proud member of RELAXOLOGY Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xantia Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 said: Aytoz, 08 Şubat 2005 00:37 tarihinde demiş ki: Alpha Centauri Firaxis Games çıkışlıdır, yapımcısı da Sid Meier'dır, designer da Brian Reynolds, yani oyunu Civ'i yapanlar yapmıştır. gamespot.com 'dan 9.1 almış, Pc Gamer'dan çıktıından 95 alarak rekor kırmıştır hatta gamespot linkini de buldum ahanda bu başyapıt oyuna laf etmeyin insaf! Ya hata yaptıysam kusura bakmayın ama enteresan inanın iyi hatırlamıyorum bu oyunu .Belki oynanışı zor diye yanlış hatırlamış olabilirim . Ama günlerce civ. oynayan biri olarak neden acaba bunu oynamadım hayret ! [Bu mesaj xantia tarafından 08 Şubat 2005 13:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Oyun zamanında baya beğenilmiş ve yankı getirmişti. Benim de gayet vaktimi almıştı. Hatta civ3 çıkana kadar oynardım. Ama civ3' ün yerini tutamaz bence. İnsanların da civ serisi kadar tutmamasının sebebi bilimlerin falan çok fazla birşey ifade etmemesi ya da olayı kavrayamamasıydı. Ama civ serisinde olmayan güzellikleri de vardı. Mesela kafana göre araç ya da ordu tasarlamak hoş bir özellikti.[signature][hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz [Bu mesaj Baalzebul tarafından 08 Şubat 2005 15:28 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Güzel oyuna benziyor ismini duymuştum ama oynamamıştım nedense.. Oynuyanlara sorum Civ4'ün üstüne zevk verirmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Oynayıp kültür edinebilir, belki de çok eğlenebilirsin ancak günün sonunda yan yana koyup kıyasladığında Civ 4 ağır basacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 alpha centuryde sorun su o kadar cok opsiyon war ki butun gemiler customizable butun sehirler ince ince ayarlaniyo felan bi sure sonra oeeeh yok mu ulan en iyi gemi hangisi ondan yap iste diye ciglik atasin geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 AC >>> civ4 social engineering civ4 te cok az sonuc veriyordu, AC de ise adeta ulke degisiyor 3-4 tane slider degistirdigin zaman. zaten civ4 u 3-4 kere oynadim baydim. mind worm isterek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Öğeleri teker teker masaya yatırmak manasız, Civ 4 çok daha güncel ve tonla özelliği olan bir oyun. Civ 4'de olup da AC veya önceki Civlerde olmayan şeylerin listesini yapsak wall of text olur. Öyle olması da normal yani arada X senelik birikim farkı var. AC efsanevi bir oyun mu? Evet. Ancak bu devirde oturup oynayınca Civ 4 kadar götürmesine imkan yok. Ancak AC bütün zamanların favori oyunun olacak da hiç sıkılmayacaksın, bunu ancak öyle bir inanç mümkün kılar... Şimdi yeni bir Alpha Centauri çıksa o da muhtemelen Civ 4'e nispeten daha çekici olacaktır. Bunun dışında konsept farkı var. O da tercihlerin buna göre olmasına neden oluyor. Bakarsınız roketi yolladıktan sonra Alpha Centauri'den devam eden, eli yüzü düzgün bir Civ çıkar ikisinin de meraklısını cezbeder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 tek ayıbı teknoloji agacının kimseye bir anlam ifade etmemesi bu nedenle ogrenme egrısının yavaslıgı idi. gercı ogrensenız bıle ne yaptıgınızı bılmıyordunuz cogu zaman. Ama kendısıne yakın tarıhlı olan cıv 3 e gore kesınlıkle cok daha kalıtelı bır yapım. cıv 4 ıle ıse bence kıyaslanmamalı su asamada bunca yıldan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 eet teknolojiden bi poh anlamiyodun cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Tanımları tıklamadan çıkmıyordu. Linke tıklarsan yazıyor. Ben aynı fikirde değilim. Her ne kadar tech tree babında eksikleri olsa da yine de güzeldi. Civ bu konuda daha da beter zaten, senelerdir aynı tech tree üzerinde ufak değişiklikler. Ünite ve binaları techlere süper adapte etmişler 4'de. Yine de daha geniş bir tech tree olsa, tech olayı 10-15 turnde bir çıkan büyük gelişmelerin yanı sıra ufak öğeleri de içerse daha güzel olur bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 ha bak aklima geldi. her tech in altinda yazan filozof veya faction lideri konusmasi acayip hosuma gidiyodu. civ4 te de var ama AC kadar ii diil. bide free market economiyi acinca cosan ekonominin verdigi mutlulugu az sey veriyor AC'de :) veya %40 growth bonusu koydugun zaman. dedigim gibi AC de social engineering ile cok sey degistirebiliyodun. civ4 te daha cok "free market/suffrage/free religion/emancipation u bul, onlara gec" gibi gordum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar