Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lo and Behold, Reveries of the Connected World (2016)


dasaaa

Öne çıkan mesajlar

Werner Herzog hacimli bir konu olan interneti, konularinda uzman olan insanlarla ve de konudan etkilenen insanlarla konusuyor. (Tur olarak belgesel olarak geciyor olsa dahi dibine kadar bir belgesel mi? bu benim icin tartismali bir konuda. Herzog genellikle konustugu insanlari konu icinde fazlasi ile yonlendiriyor. Bu durum Nanook of the North "belgeselini" aklima getiriyor her seferinde; Nanook'un karisi olarak gosterilen karisi degildir, avlanma sahneleri yalandir vs. ozetli calisilmis kurgular butunudur. Cok caba harcanmistir ve bir sekilde de belgeseldir de 100% belgesel degildir. simdi discovery'de yayinlanan, aslinda rating amaci guden reality show - belgesel arasi yapimlar kadar belgeseldir diye goruyorum. Elbette bu kendi gorusum)

Herzog internetin dogusundan baslayarak, yapay zekaya, internetin gelecegine kadar pek cok konuda gorus topluyor. Ilginc bir siralama ile bize aktariyor. Belgeselin ilk kisimlari ozellikle aceleye getirilmis birlestirmeler gibi duruyor. Lakin sabrederseniz biraz sonra guzel bir hale geliyor. Filmde Mitnick, Musk, Udacity'nin kurucusu Thrun, TCP, IP'yi bize kazandiran internetin onculerinden Bob Kahn gibi bir suru onemli konuk yer aliyor.

Cogu kismi guzel, belli basli kisimlari super yapay (imdb triva kismina bakarsaniz zaten goreceksiniz) bence editing i kotu bir calisma.

Vaktiniz varsa guzel bir vakit gecirmelik.

*aklima gelen bir seyi ekleyim, herzog'un self driving cars ve kaza ile ilgili sorusuna thrun'un verdigi cevap cok cok iyi.

ekleme 2: rotten'da 90% falan almis. lol.. oyle bir calisma degil, belgesel olarak degerlendirecek olursak werner'in internet ruya gorur mu? wifi'dan ve diger elektromagnetik dalgalardan etkilendigini soyleyen deliler, son derece alakasiz bir cut and paste kismi gibi kopuk kopuk ve manasiz, birbirinin devami ya da kendi icerisinde tutarli olmayan cok fazla paket iceren kisimlardan olustugunu ve bir kompozisyon oldugunu soylemek daha dogru. bir belgeselden cok bir essay havasi var. 70 ustunu hakkedecek bir yapim degil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

bir belgeselden cok bir essay havasi var. 70 ustunu hakkedecek bir yapim degil.


o zaman niye bana -bırak bu yapımı izlemeyi- tavsiye yazını okutturuyorsun? sayende bölük pörçük internetin bir kısmını ilk elden deneyimledim ve üç dakikam ortayaş bir delinin saçmalaması yüzünden gitti. yetmezmiş gibi cevap yazarken iki dakikam daha gitti. bunun hesabını kimseye soramayacak olmam ise internetin çarpıcılığını yüzüme vuruyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...