MagicGladiator Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Kendi radyonu kendin kurMP3 koleksiyonu olmayanınız ya hiç yoktur ya da çok azdır. Olmayanlar da hemen başlasın zaten. Arkadaşlarınız eve geldiği zaman da havanızı ata ata dinletiyorsunuzdur. Ama ününüz sadece arkadaş çevrenizle kısıtlı kalsın istemiyorsanız artık bir radyo yayınına başlamanız lazım. Evinizden çıkmadan elbette. İhtiyacınız olanlar çok basit. Bir internet bağlantısı (ki bu yazıyı okuduğunuza göre bir bağlantınız var), WinAmp 2.78 (muhtemelen bu da vardır), Nullsoft SHOUTcast Server ve bir adet WinAmp eklentisi.WinAmp 2.81Nullsoft SHOUTcast ServerWinamp için SHOUTcast DSP Plugin Şimdii... İlk olarak WinAmp 2.81i kuralım. Yapacağınız iş son derece basit. İndirdiğiniz dosyaya (winamp281_full.exe) çift tıkladığınızda kurulum fazla müdahale etmenize gerek kalmadan halloluyor. Şimdi WinAmpı kapatıyoruz ve DSP Pluginini kuruyoruz. Bunun için de shoutcast-dsp-1-8-2b-windows.exe dosyasına çift tıklayın. Böylece WinAmp eklentimizi de kurmuş olduk. Son olarak da yayın yapmamızı sağlayacak olan uygulamayı kurmak için shoutcast-1-8-9-windows.exe dosyasına çift tıklayın. Bu uygulamayı da kurduktan sonra ufak tefek bazı ayarlar yapmamız gerekiyor. Ayar yapmaya WinAmp eklentisinden başlayalım. Bunu yapabilmek için WinAmpı çalıştırın. Tekrar hatırlatalım, sisteminizde WinAmpın hem 2.81 hem de 3.0 sürümleri yüklüyse, 2.81 versiyonunu çalıştırmanız gerekiyor. Programı çalıştırdığınızda bildiğiniz WinAmp penceresi açılacaktır. Eklentinin ayarlarını yapmak için program penceresinin sol üst köşesinden menüye girmeniz gerekiyor. Menüde de Options’ı, oradan da Preferencesı seçeceksiniz. Karşınıza gelen pencerede, Plug-ins bölümünün altında yer alan DSP/Effect seçeneğine tıklayın. Sağ tarafta bu eklentiyi etkin hale getirmek için (none) yazan satırın bir altındaki satıra tıklayın. Yeni bir pencere açılacak ve oradan da gerekli ayarları yapacağız. ------ Main Bu bölüm, yayına başladıktan sonra çeşitli bilgiler veren bir bölüm dolayısıyla şu anda burada yapacak bir işlem yok. Output: Bu pencerede, bizi ilgilendiren 3 bölüm var: Connect Connection ve Yellowpages butonları. Connect butonuna tüm ayarlarımızı yaptıktan sonra geri döneceğiz. Connection: Bu butona tıkladığınızda karşınıza alttaki pencere gelecektir. Buradaki alanları şu şekilde doldurun: Address: localhost Password: İstediğiniz herhangi bir şifre. Bir yere not edin tekrar gerekecek. Encoder: Burada 1 i seçin. Geri kalan ayarları değiştirmeniz gerekmiyor. Yellowpages: Yellow Pages Configuration yazan kısımda çok da gerekli olmayan ama dinleyicilerinize ek bilgiler verebilecek alanlar var: “Make this server public Bu seçeneği işaretlerseniz, SHOUTcastin sayfalarında listelenirsiniz. Eğer yayınınıza herkesin erişmesini istiyorsanız bu kutuyu işaretleyebilirsiniz. Description: Yayınınızın adı URL: Web sitenizin adresi Genre: Çaldığınız müziğin türü AIM: AOL Instant Messenger numaranız ICQ: ICQ numaranız IRC: IRC kanalınız Enable Title Updates: İşte bu bölümdeki en işe yarayan ayar. Eğer bu kutuyu işaretlerseniz, çaldığınız parçalar değiştikçe, dinleyicileriniz de bu değişikliği görebilecekler. Encoder kutusundan Encoder1 i seçin. Encoder Type menüsünden MP3 Encoder seçin. Encoder Settings menüsünden 24kbps, 22.050kHZ, Mono seçin. Bu ayarlar arasında en çok oynayacağınız bu sonuncusu olacaktır. Burada seçtiğiniz ayarlara ve bağlantı hızınıza göre dinleyicilerinizin yayınınızı hangi kalitede ve ne kadar rahat dinleyeceğini belirleyeceksiniz. Kısaca anlatmak gerekirse, burada seçtiğiniz kalite ne kadar düşük olursa ses o kadar bozuk fakat dinlemek o kadar kolay olacaktır. Yayın sırasında aynı anda kaç kişinin sizin makinanıza bağlanıp müzik dinleyeceğine bağlı olarak da bu ayarlarda deneme yanılma yoluyla doğru yolu bulacaksınız. Input: Input Device menüsünden WinAmp(Recommended) seçtiğiniz zaman eklenti ile ilgili ayarlar sona ermiş oluyor. Bundan sonraki adımda, sunucu uygulamasının ayarlarını yapacağız. SHOUTcast uygulamasının ayarlarını yapmak için Programlardan SHOUTcast DNAS program grubuna gidip Edit SHOUTcast DNAS configuration kısayoluna tıklayın. Bu Notepad uygulamasını açıp ayar dosyasını önünüze getirir. Buradaki ayar satırlarını aşağıda yazıldığı gibi değiştirmeniz gerekiyor.MaxUser=32 Password=sifre PortBase=8000 İlk yayınınıza başlamanıza çok az bir zaman kaldı. Eğer tüm ayarları yaptıysanız, ufak ufak yayına başlayabiliriz. Önce, SHOUTcast DNAS uygulamasını başlatın. K Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MagicGladiator Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 . [Bu mesaj eraygnr tarafından 02 Şubat 2005 00:02 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 yayında konuşma olayını da bir anlatıver tam olsun..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) I'm not fat!I'm big-boned..(obeLix) Üstüne Şehir Örten Şehir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 işte genç =)[signature][hline]-Uğurcum oynat !!! -Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor... Bu mesaj 30 Şubat 2005 tarihinde değiştirilmeye çalışılmış ama mesaj kendini savunmasını bilmiştir... Galeri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 yazıyı defalarca okumama rağmen başaramadım...bi arkadaşımın radyosundan yayın yapmıştım daha önce ama bi türlü kendi şifremi ip mi felan..OFFF BAŞIM FECİ AĞRIYOO....bizim arkadaşta anlatmıyo nasıl yapcağımı...gerçekten çok kötü başım ağrıyo...deliricem nerdeyse sinirden ve başaramamanın verdiği acizlikten...!!!![signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki: ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 tamam yaptım...çok ama çok teşekkür ederim...oh be rahatladım...[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki: ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Platanouse Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 ben WJ olmak istiyorum her hangi bi serverde. Server'i olan var mı?[signature][hline][smallAll the mistakes, one life contained / Finally start to go away Demo 2005 kaydı başladı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DadashNik0F Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 valla herşeyi tam ve net bi şekilde yapıyorum ama nedense olmuyor.[signature][hline]Sonunu düşünen kahraman olamaz Jerian Flameeye of Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Eray ne diim sana simdi herkesin elinde radyo olucak ii yaptın oyuncak gibi oynucaklar simdi zırt pırt puf :)[signature][hline]Msn:[email protected]|Icq:172734901 Mail:[email protected]|Resimleri:Mayh3m'in resim arsivi Sözlük:Haqan (kimdir, nedir, ne değildir?) [code=php] i died for you ! [/code] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 pekiii, server ı unix üzerine kurma olayı nasıl olacak??? ve unix üzerine kurulu server dan windowslar yayın yapabilecek mi???[signature][hline]Emaleth, 12 Ocak 2005 18:11 tarihinde demiş ki: where is hareket, there is bereket paticiklerim. Cthulhu_, 05 Aralık 2004 20:57 tarihinde demiş ki: 12 yaşımdan beri sertleşmeye başladım hala da sertleşiyorum...Icq Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MagicGladiator Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: Zaugna_Khaldun, 02 Şubat 2005 17:49 tarihinde demiş ki: pekiii, server ı unix üzerine kurma olayı nasıl olacak??? ve unix üzerine kurulu server dan windowslar yayın yapabilecek mi??? unix icin o download bolumunde dosyası var hemen hemen aynı ayarlar ve kurulu serverdan windowslar yayın yapabilecekler[signature][hline] Sözlük |~| Mail |~| Msn |~| Icq |~| Info Bazı Şeyler İçin İyi Olmak Yetmiyormuş Sevilmek İçin , Aşk İçin İyi Olmak Yetmiyormuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MagicGladiator Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: Cthulhu_, 02 Şubat 2005 13:27 tarihinde demiş ki: yayında konuşma olayını da bir anlatıver tam olsun.. yayında konusma olayı microfonun vardır zaten encoder 2 line ine e getir ( sadece ses için) diger turlu ise direk sarkı sırasında olur :)[signature][hline] Sözlük |~| Mail |~| Msn |~| Icq |~| Info Bazı Şeyler İçin İyi Olmak Yetmiyormuş Sevilmek İçin , Aşk İçin İyi Olmak Yetmiyormuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Demon_of_Hell Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 peki zoom x4 modemi olan ve portları kapalı olan birine yardım edebilecekmisin? :)[signature][hline]Yeşilaycı Pati Beer help ugly people have sex since 1862 Ufacık minicik üye olursanız büyüyecek =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MagicGladiator Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: Demon_of_Hell, 02 Şubat 2005 18:44 tarihinde demiş ki: peki zoom x4 modemi olan ve portları kapalı olan birine yardım edebilecekmisin? :) windows xp kullanıyorsan SP2 yükle. ardından güvenlik duvarından winamp ve shoutcast programlarını duvar dısına al :)[signature][hline] Sözlük |~| Mail |~| Msn |~| Icq |~| Info Bazı Şeyler İçin İyi Olmak Yetmiyormuş Sevilmek İçin , Aşk İçin İyi Olmak Yetmiyormuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Demon_of_Hell Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 sp2 yükleyince detaylı şekilde bana anlat tamam mı?[signature][hline]Yeşilaycı Pati Beer help ugly people have sex since 1862 Ufacık minicik üye olursanız büyüyecek =) [Bu mesaj Demon_of_Hell tarafından 02 Şubat 2005 18:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shagrath Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 winamp 2.81 ı hıc bı yerde bulamadm :( 2.91 olmazmı bıde ben xp kullanıorm baslat programlara gelmıo :( neden[signature][hline]tavuklar çiçek açmış poğaça nerede madem yuzme bılmıyodun niye çıktın ağaca? 23/7/2004 13:49 GMT +2 de şero demişki İki kedi tanırım birisi Türk Şerafettin biriside Gavur Garfield. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MagicGladiator Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 2x serisinden hepsi olur birde programlara gelmez onun ustundeki sekmeye gelir :)[signature][hline]I took their smiles and I made them mine I sold my soul just to hide the light and now I see what I realy am a their a whore and a liar BonePART, 03 Şubat 2005 02:49 tarihinde demiş ki: ORTADA ACMAMA ISTEGI BENCE NORMAL BENDE MASA ALTINDA CIKARIRIM The_, 06 Şubat 2005 03:45 tarihinde demiş ki: Offf baya uzun bu ya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shagrath Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 oradada yok[signature][hline]tavuklar çiçek açmış poğaça nerede madem yuzme bılmıyodun niye çıktın ağaca? 23/7/2004 13:49 GMT +2 de şero demişki İki kedi tanırım birisi Türk Şerafettin biriside Gavur Garfield. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 said: Platanouse, 02 Şubat 2005 14:07 tarihinde demiş ki: ben WJ olmak istiyorum her hangi bi serverde. Server'i olan var mı? WJ nedir arkadaşım?[signature][hline][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir] Resimlerim || [i] Birşey yazın yahu :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 ayrıca 2 serisini bulamadıysanız 5 serisinde bu özelliği kullanmanız mümkün.[signature][hline][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir] Resimlerim || [i] Birşey yazın yahu :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shagrath Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 sımdıde ınvalıd password dıo :( her seyı yaptm kıl oldum[signature][hline]tavuklar çiçek açmış poğaça nerede madem yuzme bılmıyodun niye çıktın ağaca? 23/7/2004 13:49 GMT +2 de şero demişki İki kedi tanırım birisi Türk Şerafettin biriside Gavur Garfield. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AstelyA Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 winamp'in illa 2. bilmem kaç olani mi olmali? ben de 5.7 mi ne var.. olmaz mi o?:) hadi abi yap bi güzellik:) [Bu mesaj AstelyA tarafından 06 Şubat 2005 21:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MagicGladiator Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 plugin download sitesinden son versiyonunu cekerseniz o sekildede son versiyonu olabilir winampın[signature][hline]I took their smiles and I made them mine I sold my soul just to hide the light and now I see what I realy am a their a whore and a liar BonePART, 03 Şubat 2005 02:49 tarihinde demiş ki: ORTADA ACMAMA ISTEGI BENCE NORMAL BENDE MASA ALTINDA CIKARIRIM The_, 06 Şubat 2005 03:45 tarihinde demiş ki: Offf baya uzun bu ya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 firewall kapalı olsun arkadaslar windowsun firewallu.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AstelyA Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 yok. ben bulamadim winamp 5.7 için olanini:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar