Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

istifa etme

Seele

Öne çıkan mesajlar

senko said:

Suark said:

Sana engel olabileceklerini düşünüyorsan, yalan söyle.
Memlekete gidiorm, sektörü bırakıorm vs vs. Kimseye zararı yok bunların.

ben bundan emin değilim ya :)
telekom sektörü göt kadar zaten, herkes birbirini tanıyor.
sektörü bırakıyorum diyip başka şirketle adamların karşısına müşteri olarak çıkmak tatsız olabilir :)

bence de yalan malan soylemeye gerek yok.
ayriliyorum, cunku burada kendimi gelistiremiyorum vs denebilir gayet.

problem baskayken zamla kalmaya ikna olup, sonra da pisman oluyorsan o senin tirtligin oluyor bence.
gerci ne kadar para verdiklerine gore degisir tirtlik mi degil mi
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi sorun olmuyor
diğer türlü adam işinden ediyor çünkü seni.

Yani baya tecrübeliyim bu konuda, daha 1 kere negatif etkisini görmedim.

@marty
abi insanlar rasyonel değil.
Bide mesela, projenin bitmesine 1 ay var, senin iş bulman onunda personeli tutması lazım. Maaşlar düşük.
Eğer o sırada iş bulup ayırlıyorum dersen, adam karşı tarafı arar engeller. Bizzat yaşadım.
Biraz survival of the fittest durumu var, zayıf olan köle kalıyor sonsuza kadar.
Kimse kendini geliştrimenle ilgilenmiyor bizim sektörde, "ölene kadaar düşük standartlarla benim yanımda çalışsın" kafası daim. O yüzden, kartlar senin elindeyken oynamazsan, kartlar onların elindeyken ağzını burnunun kırıyorlar.

Proje sahibi değişiyor, yeni projeyi alacak adam maaşın/2 teklif ediyor. Gitmen lazım, zort diye iş bulunmuyor. "şurada iş buldum gidiyorum" dediğin anda, yeni sahip gideceğin yerdeki müdür vs yi arayıp alımı iptal ettirip seni o x/2 maaşa mecbur bırakıyor.

Bi başka örnek, yurt dışındasın, adamlar maaşını ödemiyorlar. bi şirketle anlaşıp kaçak mülakata giriyorsun ama cebinde uçak parası yok tr ye gelecek. Bi izin alıp tr ye getirtiosn, mülakattan geçiosun. diğer tarafa ayrılıyorum dersen, şu şirkete geçiorm dersen hemen karşı tarafı arıyor ve iğtal ettiriyor.
Sektörü bırakıyorum diosun, maaşını alana kadar zimmetinde ne varsa el koyuyosun.

Bi başka örnek, Sürekli sözler veriyorlar. Herhangi bir düzeltme yok. Tam ayrılacakken pat zam. Hayır kardeşim diosun, senin derdin ben değil, senin egon.

en son ayrılırken söyledim yurt dışına gidiorm ben diye. Çalıştığım şirket türkiyede operatörlerden sonraki ilk şirketti, buna tırı vırı vendorlarda dahil. Ama tabiki, gidecğim yeri resmi olarak duyurmadım. Niye? adam çünkü kalmam için ısrar etti, biz çıkaralım vs vs dedi. Taş koyma riski yüksekti. Sırf tanımadığım bi adamın keyfi için hayatımın fırsatını tepecek amatörlüğü yapacak değildim.

Dikkatli olmak lazım, ortada para varsa amatör olmamak lazım.
kimse senin anan baban değil, senin iyiliğini düşünecek değiller. O tarz amatörlük anca bbacan firmalarda falan olur zatne.
adam senin saatini kiralıyor, onun için rakamdan fazlası değilsin. Unutma
dibine kadar kapitalism
senko said:

Suark said:

sektörü bırakıyorum diyip başka şirketle adamların karşısına müşteri olarak çıkmak tatsız olabilir :)

Marty said:

senko said:

Suark said:

bence de yalan malan soylemeye gerek yok.
ayriliyorum, cunku burada kendimi gelistiremiyorum vs denebilir gayet.

problem baskayken zamla kalmaya ikna olup, sonra da pisman oluyorsan o senin tirtligin oluyor bence.
gerci ne kadar para verdiklerine gore degisir tirtlik mi degil mi
Sosyal ağlarda paylaş

birşey söylemediğin zaman potansiyel yerlerin iklarına ulaşıp bilgi alıyorlar çünkü =)
sektör çok küçük sorun o, gidebileceğin yerler belli. Mislead etmezsen yaya kalırsın heh.

Madcat said:

suark abi anlamadığım niye sürekli çıkarken gideceğin yeri söylüyorsun?

sebebini ve gideceğin yeri vermek zorunluluğun mu var?
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

pasif şekilde türkiye de yapılıyor aslında
istifa edicem dedikten sonra projeden çıkarılıp iyi takil 2hafta deniliyor
ama yine işe gidip geliyorsun.

şirkete/projeye göre değişir tabii bu
koşullar öyle bir durumdadır ki son güne kadar çalışmak zorunda da kalabilirsin

ben işten çıktıktan sonra 2 hafta dışardan destek vermiştim :( 1-2 ay yatarım diyordum bok olmuştu her şey.sonra sırf onlardan kurtulmak için işe girmiştim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...