Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pentagon

DiabloTyrael

Öne çıkan mesajlar

Roket gönül rahatlığıyla yataydan çarpar. Yolcu uçağını düşünürsen, motor bölümünün en altından tavanına kadar çok muazzam bir yüksekliğe sahiptir. Bu durumda, 10 metrelik mesafeden uçuşu intihardır, yandan yaklaşamaz.

Oysa Tomahawk veya herhangi bir Cruise füzesi "yüksek" değildir, uzundur. Üstelik, bu füzelerin özel yön bulma sistemleri var, uçuş yapacakları arazinin uydudan fotoğrafını çekip 3 boyutlu ortamda haritalandırıyorlar, sonra füze bu sanal haritaya göre, gerekirse oldukça alçaktan uçuyor. Bunun da sebebi, daha önceden belirttiğim gibi, radarları ve hava savunma sistemlerini veya onu görüp yerden ateş açacak herhangi birini atlatmak. Tepenizden ses üstü hızda vızuuuum diye geçen bir şeyi vuramazsınız neticede. Bu özelliği, füzenin yandan vurmasını gayet mümkün kılar. O hızda ve alçak irtifada insanların görebileceği tek şey ise, füzenin renginde bir silüettir, başka bir şeyi görmek insan gözünün kapasitesinde olan bir şey değil. Kısaca, temiz ve sessiz bir iş için ideal çözüm.

Arkadaşların verdiği linklerde, Pentagon kasetlerinde de, binaya çarpanın çok hızlı, ince uzun bir nesne olduğu görülüyor. Bu da füze olması ihtimalini kuvvetlendiriyor.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

deli haci peki teşekkürler, ikna oldum; belki biraz daha araştırırım devam ederiz.

hollwan kardeşim yanlış anlamışsın ben kendmi haklı çıkarmaya çalışmadım. tartışmaların "gerilmeden" "kızışılmadan" yapılmasından yanayım o kadar.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki:
mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece...

haklıdır anlamam.

http://golge-i-khan.deviantart.com/gallery/
Sosyal ağlarda paylaş

Gölge gönül rahatlığıyla araştır, ama zaten cruise füzesinin olayı sessiz ve derinden gitmesidir, bunu az inceleyince bulursun kanımca :)

Dikine çarpanlar daha iri kıyım, büyük boy füzeler ki bunların çoğu ICBM(Inter Continental Ballistic Missile) yani kıtalararası Balistik füze. Bunlar atmosfere girip çıktıkları için saklanmak gibi bir kaygıları yok. İnişe geçtikten sonra hiçbir güç onları durduramaz, zaten çoğu nükleer başlık taşır, Osmanlı tokadı gibi vurduğu yerden ses getirir.

Bir de Hellfire gibi daha ufak boyutlu, uzun uçuşa yetecek yakıt taşımayan ve kısa menzilde, tank gibi hedeflere saldırmak için olan füzeler var. bunlar zaten gereksiz olduğu için yönbulucu sistemler taşımaz ve hedefin tepesine yukarıdan binmek için tasarlanmıştır (Neticede tankların en zayıf noktalarından biri taretin üst tarafıdır, burası incedir).[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Hollwan, 30 Ocak 2005 17:44 tarihinde demiş ki:
said:
Dragonmax, 27 Ocak 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
pentagona amerika füzeyi kendisi rahatlıkla atabilirdi.. fakat dünya ticare merkezine füze atamazlardı.. terör halkı etkilemek içindir.. uçakla saldırı mükemmel.. fakat pentagona füze atılması uçak düşmesinden daha mantıklı.. daha az maliyetli.. daha az fire gerektirn.. daha az can kaybı.. amaca ulaşılmıştır.. ne yani bu saldırıyı usamenin mi yaptığüını sanıyorsunuz.. füzenin düşününe kesin gözüyle bakıyoruz biz.. halk da füze olayını kabul etse, sorarlar füzeyi usame afganistandan mı attı :D füze amerikanın içinden atıldı.. herneyse bu konu hakkında şubat ortalarına doğru makalemi bitirmiş olacağım.. ozaman mümkün olursa sizlerlede paylaşırım..

füzeyi abd attı zaten füzenin hiçbi etkisi olmadı tadilatta bi yere gelmesi ise etkinin çok düşük olduğunun farkedilmemesi içindi
hemen sonra da patlayıcılarla düzenli bir şekilde uçuruldu
binaların çöküş şekillerinden bu belli oluyor
ok hallowencim zaten ben füze atıldığını svunuyorum a burada ebilmekli ve dili geçmiş zaman kullandığım için zayıf bir varsyımdn bahsediyormuşum gibi görünmüş..[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Birine onu sevdiğini söylemek istiyorsan, bunu o an yapmalısın!

[Bu mesaj Dragonmax tarafından 01 Şubat 2005 15:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Golge-i_Khan, 30 Ocak 2005 14:33 tarihinde demiş ki:
:)

pes ettim.

Lakin beni sıkan mevzu bir roketin nasıl yataydan çarpabileceği. Dikey Çarpması gerekmez miydi ? Gerçi çevresinde açık alan var ise belki alçaltılabilir ama öyle bir teknoloji var mı ki?

Bir bu tip bir senaryo cesaret işi degil midir ? Siz kalkışır mydınız ?Bu kennedy'i vurmak değil ki.
kardşçiiim ABD soğuk savaş döneminde füze olayında acayip aştı, artık her tür fantaziyi yapabilen füzeleri var... MIRV türünde füzeler (çevirisi: hedefi kendisi bulabilen tekrar kulanılabilen nükleer başlıklı araç) isterseler hedeflediği noktaya ulaşana kadar 10 tane pentagonun içinden geçip (çarpa çarpa) hedefinde patlayabilirler.. ABD ırak saldırında suriye hava sahasını açmadığı için, müttfik ülke Türkiyeden füzelerini geçirtdi. nasılmı? füzeeyi denizden atıyor, füze iskenderundan TR hava sahasına gitiyor, suriye kara sınırı boyunca TR den ilerliyor, bu sınır bitip de ırak sınırı başlayınca ıraka girip istediği noktayı vuruyor.. hemde bunu ister tee yukardan isterse de tee aşadan yapabilme kabiliyetine de sahip.. yani eer böle füzelerin varsa istersen toprağın altından bilem ilerletip vurursun :D[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Birine onu sevdiğini söylemek istiyorsan, bunu o an yapmalısın!
Sosyal ağlarda paylaş

Yarrabi biri bizi Şu tarih_hastasının c/p lerinden korusun
Ya tarih_hastası ne zmn kendin bişiler yazacaksın??[signature][hline]Spectator, 20 Temmuz 2003 15:00 tarihinde demiş ki:
ben yaptırmadım ama acımıyo.

İşte Ben!!!

asdasd, 01 Şubat 2005 13:17 tarihinde demiş ki:
merkez : Ananın Yerinde kavga ihbarı var Ekip intikal etsin
ekip : anlaşıldı merkez, Ananın yerine ekibimle seyir halindeyiz
Sosyal ağlarda paylaş

Ben teknolojiden anlamam ama amerika böyle bir planı yapmaktan nie çekinmesin
1.hiroşimaya hiç düşünmeden atom bombası attılar binlerce sivilin ölümüne sebeb oldular bunu yapan bir ülke 100 kişiyide ülkenin geleceği için yapar.
2.Binadaki önemli yahudi iş adamları terör saldırısı günü iş merkezinde yokmuş.(kanıt yok ama görgü tanığı çok)
3.Afganistan ve Irak, Afganistan aslında olayın süsü asıl olay Irak petrolüdür.
4.Taliban'ı Rusya'ya karşı Amerika yaratmadımı mali destek sağlamadımı.Taliban=Yani gençler öğrenciler Rusya'yın ekonomisinin çökmesinin etkisi değilmi?
İşte olayın nedenleri
Komplo teorisi neden üretiyoruz Amerika aptal değil saldırları önceden düşünmüş olmalı çünkü Amerika'nın hata yapma olasılığı düşük.Amerikanın ajanları gerekli tertibata sahip bunu önceden saptıyabilirlerdi.Saçma sapan belgelerle Irak'ta kitle imha silahı bulunduğuna tüm dünyayı ikna ettilermi? Ettiler ama dünya yutmadı sindirdi.Zaten bu kitle imha olayı uzun vadede düşünülmüş bir plan olamaz ama 11 eylül uzun vadede yapılmış bir plandı.Kim ne derse desin olay İslam'ı kötülemek ve Petrol'ü ele geçirmektir.Önce çiğnedi sonra yuttu.Olaylara objektif bakış açısıyla baksanız aynı yargıya ulaşmanız mümkün.[signature][hline]İş Hayatı
İstediğimiz hayat çalışıp adam olmak
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...