Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okullar reklam panosu olucakmış...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Erkan Mumcu'nun gerçekleştiremediği "karneye reklam" projesinin benzerini hayata geçirecek. Okul aile birlikleri, okulların çatı ve duvarlarını, reklam vermek isteyen şirketlere kiralayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Hüseyin Acır, Susurluk Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü'nün başvurusu üzerine, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne "okullara ait bina ve tesislerin dış cephelerine, çatılarına ve çevre duvarlarına reklam alınıp alınamayacağını" sordu.

Milli Eğitim ve Maliye bakanlıkları arasında imzalanan protokolü anımsatan Milli Emlak da yanıtında şunları kaydetti:
"Bakanlığınıza tahsisli ya da bağlı okul ve kurumların bina ve tesislerinin dış cephelerinin, çatılarının, çevre duvarlarının ilgili okul müdürlüklerince kiraya verilmesine imkân bulunmamakla birlikte, 277 sayılı Milli Emlak Genel Tebliği ve protokolde öngörülen şartlara uyulması kaydıyla, okul aile birliklerince kiraya verilmesinde sakınca yoktur."

Sakıncalı reklama geçit yok
Bunun üzerine 19 Ocak'ta valiliklere birer yazı gönderen Acır, şirketlerden talep gelmesi halinde, Milli Eğitim Temel Kanunu'nda belirtilen amaçlara ters düşmeyecek nitelikte reklamlar alınabileceğini, okul aile birliklerinin de elde edilecek geliri, okulun ihtiyaçları için kullanacağını kaydetti.

Hangi reklamın alınıp alınamayacağına, okulda kurulacak komisyonun karar vereceğini kaydeden Acır, "Eğitim-öğretim açısından sakıncalı olanlar alınmayacak. Uygulama henüz başlamadı" dedi.

Dinçer: Tüccar zihniyeti
Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ise uygulamaya tepki göstererek "Çocuklar reklam aracı haline getirilecek, tüketime özendirilip obez olacak" diye konuştu. Dinçer, şöyle devam etti: "Protokolün iptaliyle ilgili hukuki süreci araştırıyoruz. Başbakanlık, Milli Eğitim ve Maliye bakanlıkları da duvarlarına ilan alsın. İlanın okullara girmesi, tüccar zihniyetinin nereye geldiğini göstermek açısından anlamlı." diye konuştu.

Laikliğe aykırı olmayacak

Reklam uygulaması, meslek liseleri için geçerli olacak. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında, uygulamaya genel müdürlüklerin onayından sonra başlanacak.
Reklam ve ilanların içerikleri henüz belirlenmezken, eğitim-öğretim içerikli ilan ve reklamlar yer alabilecek. İlanların özellikleri şöyle sıralanıyor:

Laikliğe, Atatürk ilke ve inkılaplarına, Atatürk milliyetçiliğine aykırı olmayacak.
Milli birlik ve bütünlüğü, Türk dilini bozmayacak.
Siyasi ve ideolojik telkinler yapmayacak.

Kaynak...[signature][hline]Kim kald1 bir $akayla sakat ?
Mesaj tarihi:
çok salak olacak bence[signature][hline]-Uğurcum oynat !!!
-Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor...

Bu mesaj 30 Şubat 2005 tarihinde değiştirilmeye çalışılmış ama mesaj kendini savunmasını bilmiştir...
Galeri
Mesaj tarihi:
bizim okulun duvarına biskrem reklamı yapsalar ne güzell olur

Ödevimi Yapar Mısın ?
Bi Biskrem Versemmm

@karpuz: bu daha mantıklı :-P
[signature][hline]I took their smiles and I made them mine I sold my soul just to hide the light and now I see what I realy am a their a whore and a liar
BonePART, 03 Şubat 2005 02:49 tarihinde demiş ki:
ORTADA ACMAMA ISTEGI BENCE NORMAL BENDE MASA ALTINDA CIKARIRIM

[Bu mesaj eraygnr tarafından 05 Şubat 2005 18:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Mustafa Kemal İlk Öğretim Okulunun Öğrencileri Sütlü Çikolatalı Ülker Milanx Yiyor Ya Siz?[signature][hline]-DoruK-, 03 Şubat 2005 21:16 tarihinde demiş ki:
ahah bunun şeyle bi benzerliği olabilir mi aliağada tansaçtan bikaç şey alıyodum kızın biri geldi benim sepete orkid attı aynı şey mi
Mesaj tarihi:
Kadın Cildi Hassastır Evliya Çelebi İlk Öğretim okulu Öğretmenleri Ciltlerine Önem Veriyorlar :
Vichy[signature][hline]-DoruK-, 03 Şubat 2005 21:16 tarihinde demiş ki:
ahah bunun şeyle bi benzerliği olabilir mi aliağada tansaçtan bikaç şey alıyodum kızın biri geldi benim sepete orkid attı aynı şey mi
Mesaj tarihi:
said:
CriticalObject, 05 Şubat 2005 18:06 tarihinde demiş ki:
Kadın Cildi Hassastır Evliya Çelebi İlk Öğretim okulu Öğretmenleri Ciltlerine Önem Veriyorlar :
Vichy
[signature][hline]jan d.
Mesaj tarihi:
garip olur cidden

hani oradan gelecek gelirin cidden okul masraflarında kullanılacak olduğuna inansam destek vericem de
cok zor gibi geliyor bana[signature][hline]Emaleth, 12 Ocak 2005 18:11 tarihinde demiş ki:
where is hareket, there is bereket paticiklerim.

Cthulhu_, 05 Aralık 2004 20:57 tarihinde demiş ki:
12 yaşımdan beri sertleşmeye başladım hala da sertleşiyorum...
Mesaj tarihi:
said:
rexx, 05 Şubat 2005 18:02 tarihinde demiş ki:
Dinçer: Tüccar zihniyeti
Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ise uygulamaya tepki göstererek "Çocuklar reklam aracı haline getirilecek, tüketime özendirilip obez olacak" diye konuştu.

öeh, o kadar da değil..
valla bizim okulda öyle birşeye ihtiyaç yok zaten. kantinde her girdiğimizde bütün çikolata vb. ürünler gözümüzün önünde oluyor. bize okul tüketimi özendiriyor..

[Bu mesaj Gabe_Logan tarafından 05 Şubat 2005 18:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Zaugna_Khaldun, 05 Şubat 2005 18:08 tarihinde demiş ki:
garip olur cidden

hani oradan gelecek gelirin cidden okul masraflarında kullanılacak olduğuna inansam destek vericem de
cok zor gibi geliyor bana

e bi de biz çağrıbeyliyiz yani..
müdür'ün araba değiştirme sezonu da yaklaştı..
kesin alır bizim okul reklam..[signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE)
I'm not fat!I'm big-boned..(obeLix)
Üstüne Şehir Örten Şehir
Mesaj tarihi:
Alican Baba Lisesi'nin Öğrencileri Çaktırmadan Camel İçiyor Camel Sigara'da Kalite Camel İçin Zehirlenin Geberin...[signature][hline]-DoruK-, 03 Şubat 2005 21:16 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
zaten adam heyecanla bekliordu böyle bir şeyi
nerden para koparsam şeklinde
müdürler teker teker araba degistirmeye baslar simdi[signature][hline]Emaleth, 12 Ocak 2005 18:11 tarihinde demiş ki:
where is hareket, there is bereket paticiklerim.

Cthulhu_, 05 Aralık 2004 20:57 tarihinde demiş ki:
12 yaşımdan beri sertleşmeye başladım hala da sertleşiyorum...
Mesaj tarihi:
said:
Gabe_Logan, 05 Şubat 2005 18:13 tarihinde demiş ki:
said:
rexx, 05 Şubat 2005 18:02 tarihinde demiş ki:
"Çocuklar reklam aracı haline getirilecek, tüketime özendirilip obez olacak"

öeh, o kadar da değil..
valla bizim okulda öyle birşeye ihtiyaç yok zaten. kantinde her girdiğimizde bütün çikolata vb. ürünler gözümüzün önünde oluyor. bize okul tüketimi özendiriyor..

Yarın bir gün okul çeketinin arkasında bu alana reklam verebilirisniz yazsını görürsen şaşma meb bu ..[signature][hline]Kim kald1 bir $akayla sakat ?
Mesaj tarihi:
bizim okulda reklam var zaten şimdi isimlerini unuttum bi Ice Tea reklamı vardı bi de bir dershanenin[signature][hline]A Jedi Shall Not Know Anger
Nor Hatred
Nor Love
Mesaj tarihi:
said:
rexx, 05 Şubat 2005 18:17 tarihinde demiş ki:
Yarın bir gün okul çeketinin arkasında bu alana reklam verebilirisniz yazsını görürsen şaşma meb bu ..

imzama ekledim seni[signature][hline]-DoruK-, 03 Şubat 2005 21:16 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
evet eğitim açısından tek olumlu yönü bu olabilir[signature][hline]-DoruK-, 03 Şubat 2005 21:16 tarihinde demiş ki:
rexx, 05 Şubat 2005 18:17 tarihinde demiş ki:
Yarın bir gün okul çeketinin arkasında bu alana reklam verebilirisniz yazsını görürsen şaşma meb bu ..
Mesaj tarihi:
said:
berqe, 05 Şubat 2005 18:18 tarihinde demiş ki:
bizim okulda reklam var zaten şimdi isimlerini unuttum bi Ice Tea reklamı vardı bi de bir dershanenin

afiş asılma olayı başka duvar reklam verme başka..[signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE)
I'm not fat!I'm big-boned..(obeLix)
Üstüne Şehir Örten Şehir
Mesaj tarihi:
asmasınlar bizim okula reklam meklam. üzerinde oynar rezil ederim veren firmayı[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
okul zaten araba galerisi gibi gören sanar okulda profesörler ders veriyor..[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj -DoruK- tarafından 05 Şubat 2005 18:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bizim okul para goz duvarlarda yer kalmaz artık :D[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"
"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"

• Yeni Oluştur...