Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

c#'dan anlayan abiler

Murray

Öne çıkan mesajlar

private void label1_Click(object sender, EventArgs e)
{
cuzdan1.Text = degiskenler.cuzdan.ToString();
}

gibi bir kodum var yani label1(cuzdan1)'e başka bir classdaki cuzdan degiskeninin degerini atadım. Gel gör ki label1_click olduğundan sanırım tıklayınca değişkenin değerini alıyor. Dinamik olarak değişken değiştikçe bu nasıl değişecek?

label1_click'deki click'i kaldırdım olmadı.

Not: yeniyim baya.
Sosyal ağlarda paylaş

Basit bir sayısal loto yapmaya çalışıyorum. Komut ekranında çalışanını becerebildim ama arayüz kısmında takıldım. Yapmak istediğim tam olarak şöyle;

Ekrana cüzdanda ne kadar para olduğunu gösterecek bir label ekledim. Label'ın text kısmına 150 yazdım öylesine.

Bu label harici olarak bağımsız bir int cuzdan = 0 şeklinde değişken ekledim.

Amacım cüzdan değişkenine - ve +'larda bunun ekrana değiştiği anda yansıması yani label'ın değişkenin değerini güncel şekilde göstermesi.

Gel gör ki güncel değerini görmek için programda labelın üstüne tıklamam gerekiyor. Oysa değişken her değiştiğinde anında bunun labela tıklamadan değişmesini istiyorum, bir türlü çıkamadım işin içinden.

Label'ın kodu şu :
private void label1_Click(object sender, EventArgs e)
{
cuzdan1.Text = degiskenler.cuzdan.ToString();
}

Burada sanırım label1_click kısmını değiştirmem gerekiyor ama yerine güncel olarak labelın değişkene göre değişmesi için ne koyacağımı bilmiyorum. Araştırdım bulamadım bir türlü.
Sosyal ağlarda paylaş

Murray said:

Bu label harici olarak bağımsız bir int cuzdan = 0 şeklinde değişken ekledim.

Amacım cüzdan değişkenine - ve +'larda bunun ekrana değiştiği anda yansıması yani label'ın değişkenin değerini güncel şekilde göstermesi.

Cuzdan degiskenini degistirdigin noktadan hemen sonra
cuzdan1.Text = degiskenler.cuzdan.ToString(); diye al.
Click event'inda bisey yapmana gerek yok amacin sadece label'daki text'i degistirmekse.

Label'in idsi label1 mi cuzdan1 mi buarada?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...