onlyreal Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Kendi essegini tutasaga verip onu essekle yuruten bir irkin askerleri bunu yapmaz. turk milleti tarihte serefiyle anilmistir bunlar onemli seyler said: Dextra, 15 Mayıs 2003 22:44 tarihinde demiş ki: mesela tutsaklari da savasta en öne koyarlarmis. ya savasa katilirsin sag cikarsan serbest birakilirsin ya da savasa girmezsin ben seni öldürürüm gibi tehditlerle tutsaklar savasa giriyomus. tabi ellerine silah falan verilmeden. adam kacmaya kalkissa arkada osmanli ordusu var tabi. dogal olarak allah ne verdiyse düsmana saldiriyolarmis. bu arada osmanli tokadi direkt boyun kiriyomus zaten?[hline]MISCHIEF. MAYHEM. SOAP. [signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EomerMcEwan Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Eskiden mermer tokatlarlarmış :D oradan geliyo heralde :D[signature][hline]3 diyolar, 5 diyolar, hopluyolar zıplıyolar, bişiyler oluyo kafalarına göre... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 kaçın başlık hortladı XD[signature][hline]evryone expects u to perform but u cant. copy/paste but nothing happens. undo but cant undo. get text ha ha ha. Im a very busy person im srry youll have to wait until tomorrow or maybe the next day if u re lucky. if im lucky. if im lucky ill still be here. hello how are you is evrything **no more dinosaurs@ montezaus *** montezaus.deviantart.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uzumlukek Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 ayrıca o mermeri tokatlaya tokatlaya bitirmeye calısırlarmıs, ne zaman mermer biterse o zaman harbi tokatçı olurmus yigidimiz. (ortaokulda tarih hocası soylemişti) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EomerMcEwan Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Lan harbi adamlar tokatla boyun kırıyolarmış yaa :O WAy HAYVANLAR vay Atalarımız onlar ama genede hayvanlar :D[signature][hline]3 diyolar, 5 diyolar, hopluyolar zıplıyolar, bişiyler oluyo kafalarına göre... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 @uzumlukek: dunyada ogrenmen gereken yasalardan bir tanesi: ortaokul ve lise tarih hocalarının anlattıkları ek bilgilere inanmayacaksın, bizim tarih hocamız sobanın dibini ısıtmayacağını, ısının momentumu olduğunu iddia ediyodu (işin komiği bunu ordular ilerledişkçe güçleniri desteklemek için söölemişti ehuehu) riglous ve mendoza bilir en iyi benim ne çektiğimi o kadından[signature][hline]I have grown older, You have grown colder, And nothing is very much fun, Any more. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mrproblem Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 momentum mu !!?!?? ya o neymish ole amanın,allahına yakın size uzak olsun derm ama kusra bakmayn :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 said: Gawain, 16 Mayıs 2003 10:07 tarihinde demiş ki: Yeniçeriler 1 Km mesafeye düşmanın miğferini delip geçecek şekilde ok atarlardı. Muhahahahahahahah yukarıya yazın bunu.[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise freddy12, 01 Temmuz 2003 00:00 tarihinde demiş ki: yaw bana secound of age var dedıler oside emımız olamdına serveıs lerınge gesteır odlunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 penthesilea gülüyorsun ama güldüğün şey gerçek nişantaşının nerden geldiğini biliyor musun?[signature][hline]fordfocus driver..[/i] kalhiae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Eheuhe harbi yazın :)[signature][hline]Msn:[email protected]|Icq:172734901 Mail:[email protected]|Resimleri:Mayh3m'in resim arsivi Sözlük:Haqan (kimdir, nedir, ne değildir?) [code=php] i died for you ! [/code] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Sevgilinize osmanlı tokadı mı attılar ? Sevgiliniz öldü mü ?! AZ SONRA.[signature][hline]G3nk... Bana stunla gelmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Günümüzün ileri teknolojisi ile üretilen yaylarla 250-300 m mesafeye zorlukla ok atılırken, eski Türk yayları ile [b]800-900 metrelere ok atılabilmesi bu hayretin temel nedenini oluşturmaktadır. Okçuluk tarihimize dikkatle göz atıldığında, Fatih Sultan Mehmet’ten II. Bayezit’a uzanan dönemin ciddi bir “Planlama Dönemi”, II. Bayezit’ten II. Selim’in ölümüne değin geçen sürenin ise “Gelişme Devri” olarak değerlendirildiği görülür. Daha sonraki hükümdarlar da okçuluk ile ilgilenmişler, ancak III. Selim’in tahta geçmesinden II. Mahmut’un ölümüne kadar geçen süre “Yeniden Yükselme Devri” olarak tarihe geçmiştir. Daha sonra II. Abdülhamid’ten V. Mehmet’in ölümüne kadar geçen süre ise okçuluğun “Duraklama ve Gerileme Devri” olmuştur, Osmanlı’nın son döneminde ise okçuluk sanatkârları artık ellerindeki sanatı bırakarak başka işlere yönelmişler, bu işi yürüten kişi sayısı 3-5 kişiyle sınırlı kalmıştır. [/b] Mayhem atlama hemen cahilliğine mi gülüyorsun? Adam 1 km. derken bişeyi biliyor dimi.[signature][hline]fordfocus driver..[/i] kalhiae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 said: Alexi_Septimus, 03 Şubat 2005 17:43 tarihinde demiş ki: Sevgilinize osmanlı tokadı mı attılar ? Sevgiliniz öldü mü ?! AZ SONRA. Ahaha süper:)[signature][hline]fordfocus driver..[/i] kalhiae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
billur Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Bilmem.[signature][hline]**raspy voice** Join the dark side! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 abi bu kadarda olmaz yane lolsun sen lol.. :)[signature][hline]Msn:[email protected]|Icq:172734901 Mail:[email protected]|Resimleri:Mayh3m'in resim arsivi Sözlük:Haqan (kimdir, nedir, ne değildir?) [code=php] i died for you ! [/code] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 O eğitimle ve fizikle alakalı birşey hoca. Yani osmanlı tokadı ordan gelir doğrudur. Beyin kanamasından bahsediyoruz burda. Seni de alıp bebekliğinden böyle yetiştirmeye başlasalar sende yaparsın o türde şeyler. En büyük örneği tibetteki rahiplerdir.[signature][hline]G3nk... Bana stunla gelmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Yaylara da bağlı fizik önemlidir ama Osmanlı'nın yayları geriden kurmalı tüm dünyanın yayları önden kurmalı iken biz başka bir sistemle çok daha etkili şekilde atıyormuşuz okları. Bilin nasıl bir neslin torunlarıyız.[signature][hline]fordfocus driver..[/i] kalhiae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
enema Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 tokatla beyin kanamasi gecirten adam, oku yaysiz bile 1 kmye yollar:p[signature][hline]fol lol the doh fol the day Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Hee. Burun deliğine sokar sümkürerek atar hatta.[signature][hline]fordfocus driver..[/i] kalhiae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MagicGladiator Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 aslında bakıldıgında oku 800- 900 m. yollayabilen osmanlı orduları daha bircok seyi bugunku seklinden daha iyi biçimde yapabiliyorlarmış Ottoman Empire Rulz :lol:[signature][hline]I took their smiles and I made them mine I sold my soul just to hide the light and now I see what I realy am a their a whore and a liar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Fordcus şu kadarını söyleyeyim, ilk olarak buna nasıl bir kaynak gösteriyorsun. Osmanlı sanki milattan öncesinin medeniyeti, nasıl yapıldığı bilinmiyor diye birşey olamaz. Eğer nasıl 800-900 metre ileriye atıldığı bilinmiyorsa, o ok 800-900 metre ileriye atılmıyordur. Daha da önemlisi, " 1km den miğferi deliyor" lafına güldüm ben. Günümüzde Arctic Warfare Magnumlar bile 1km den anca miğfer deler. 800-900 metre menzili olsa bile, bu demek 800-900 metrede yere düşer demek, gider miğferi deler demek değil. Osmanlı'nın duraklama ve gerileme devri de okla değil, modern savaş teknikleriyle ve savaşa bağlı ekonomiyle alakalıdır. Ok sanatı gerilemiştir, çünkü artık köylülerden bile asker yapmanıza olanak tanıyan tüfek ortaya çıkmıştır. Anlatabilmişimdir umarım. Şu Osmanlı'yı her fırsatta savunma olayından da kendi adıma pek hoşlanmıyorum. Evet, İstanbul'u alan Osmanlı'dır, ama M. Kemal'in kafasına ödül koyan da Osmanlı'dır. Doğrular yapmış olan insanların da yanlışları vardır yani, bunları da görün artık biraz. Ve bu yanlışların sayısı Osmanlı'da baya fazladır. Artık geçmişimiz hakkında yarı gerçek yarı hayal ürünü hikayelerle ruhumuzu tatmin etmek yerine birşeyler yapmaya çabalamamız lazım. Geçmişle bu derece övünmek, sadece onları aşamamanın sonucudur başka birşeyin değil.[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise freddy12, 01 Temmuz 2003 00:00 tarihinde demiş ki: yaw bana secound of age var dedıler oside emımız olamdına serveıs lerınge gesteır odlunu [Bu mesaj Penthesilea tarafından 03 Şubat 2005 20:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 ya penth bırak ne diyosun, battal gazi nedir bilmiyor musun abi sen? bende çiğnediği sakız var mesela. fosforlu gibi parlıyo.[signature][hline]- sauron is back frodo. - FUCK! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 said: Delanoresse, 03 Şubat 2005 20:07 tarihinde demiş ki: pent, iman gucu diye bisey var. dinsiz imansiz konusma simdi. Olm yeter be, açıcam WoW da bi priest o olacak artık. Bu arada mesaj atamadım abi kontörüm yok, aksini beklemiyordum zaten, helal olsun kızlara =)[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise freddy12, 01 Temmuz 2003 00:00 tarihinde demiş ki: yaw bana secound of age var dedıler oside emımız olamdına serveıs lerınge gesteır odlunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 said: Penthesilea, 03 Şubat 2005 20:05 tarihinde demiş ki: Fordcus şu kadarını söyleyeyim, ilk olarak buna nasıl bir kaynak gösteriyorsun. Osmanlı sanki milattan öncesinin medeniyeti, nasıl yapıldığı bilinmiyor diye birşey olamaz. Eğer nasıl 800-900 metre ileriye atıldığı bilinmiyorsa, o ok 800-900 metre ileriye atılmıyordur. Daha da önemlisi, " 1km den miğferi deliyor" lafına güldüm ben. Günümüzde Arctic Warfare Magnumlar bile 1km den anca miğfer deler. 800-900 metre menzili olsa bile, bu demek 800-900 metrede yere düşer demek, gider miğferi deler demek değil. 1. Sana kim nasıl yapıldığı bilinmiyor dedi? FHM dergisinin Aralık ayında bile okudum ben onu çok merak ediyorsan Türk Okçuluk Federasyonunun sitesine girip araştır. 2.Düzgün bir açı verirsen nereye düşerse düşsün miğfer de deler kalkan da.[signature][hline]fordfocus driver..[/i] kalhiae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
godzilla112 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Benim bildiğim belki senin dediğinden sonradır.. Evlerinde bile duvara vurarak çalışırlarmış (herkes) savaşırken de bi tokatla düşmanın boynunu kırarlarmış..[signature][hline] Mana alassë equë inyë Turk!!! K.S.D.M.P.A.L insight, bi tarihte demiş ki: veyada madalya alınca madalyamı takıyolar?.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar