Patice Mesaj tarihi: Ekim 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2016 Marty said: Patice said: Bu arada Glutenli besinler haşimoto troidini kötü şekilde tetikliyor. Bu yüzden glutensiz besinler tüketmek lazım. Yani çok zor ama beyaz ekmek, pasta, kek, hazır çorba, dondurma, şekerli yiyecekler vs. troid + insülin demek. ( evet bende yiyorum :(( -) Aşağıda tüketilmesi önerilen glutensiz besinleri paylaşıyorum. - Kırmızı biber - Sarımsak - Soğan - Karabiber - Keçi peyniri - süzme peynir - Yoğurt / kefir - Brokoli - Ispanak - Yeşil yapraklı tüm sebzeler - Kıvırcık Salata - Badem - Fındık - Zeytinyağı - Somon Balığı ( Diğer balık çeşitleri, midye vs bana yasak mesela. Tuz oranı sebebiyle ) - Serbest dolaşan tavuk, tavuk yumurtası - Serbest dolaşan ördek - Otla beslenen hayvanların eti - Avokado ( bu çok önemli aslında, insülin dengeleyici ) - Hindistan cevizi - Bitter çikolata - Kırmızı şarap - Fasulye, nohut ( baklagillerden ) - Dere otu Bunlar aklıma gelenler, bulduklarım. Yanlışım varsa düzeltin. et yenmiyo mu? dana kuzu falan? Yeniyor, ben aklıma gelenleri derledim sadece. Ben sevmesem de yiyorum. Zaten troid sebebiyle demir anemisi de olduğu için aksine kırmızı et çok faydalı. Ama tabi herkesin yemesi gereken şeyler farklı oluyor. Troid hastalarının diyetisyenle ilerlemesi daha sağlıklı bu süreçte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Ekim 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2016 Emre333 said: 2 bira ic, spor filan yap murat oyalan birseylerle. Hatta bira da onerim: weihenstephaner crystal weiss Alkol tavsiyesinde bulunmayalım bence. Doktora danışmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Ekim 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2016 lovecraft0Z said: Abi bu hashimoto bende de var gerçekten rezil bir hastaşık anksiyete, uyku bozuklukları üstelik reaktif hipoglisemi ve d vitamini b12 gibi bir ton kan değerininde içine sçıyo Devamlı kan tahlili ile takip lazım. Patice nin dediği gibi glutensiz diyet tavsiye ediliyo ama o da çok zor bi iş Ben ekmek çay kahve çikolata vs bıraktım Geçmiş olsun. Çok zor işler, ben de düzensiz diyetlerle gidiyorum. Bazen değerler şahane bazen berbat ilerliyor. Tek korkum diyabete çevirmesi tamamen.. Bu arada dert etme uzuuun süre düzenli kullanınca troid ilaçlarını bahsettiğin anksiyete, uyku ve sinir bozukluğu geçiyor. Diğerleri kalıcı genelde. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar