Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sorular :(

mxzr

Öne çıkan mesajlar

Tanri gercekten varmi olum nedemek olumden sonrasi nere
ben olumden sonrasina yada daha dogrusu dinlere inanmiyorum tanri konusunda celiskiliyim

neye dayanarkmi inanmiyorum
1. si daha yeni bi hikaye okudum beni etkiledi
"Ben Tanrı'ya inanmıyorum." dedi,
buna da hiç şaşırmamıştım, bu resmen değişik muhabbeti olan, kendini
normalden farklı göstermek isteyen, ilginçlik peşinde insanların
klişesi haline gelmiş bir cümleydi, Tanrı'ya inanmadıklarını
söylerler, kitapların saçma olduğunu söyleyip Tanrı'nın neden domuz
yemesine karıştığını sorarlardı. Ancak sonradan bunun arkadaşım
açısından doğru olmadığını anladım, muhabbet ilerledikçe ilgimi
çekiyordu... "Yani, baksana, çok saçma, Tanrı olamaz, çünkü Tanrı
olsa, senin minnettarlığına ihtiyacı olmaz... Öyle bir sistem
oturtulmuş ki, ben Kur'an-ı Kerim yada İncil'e baktığında sadece ego
manyağı, zavallı bir yaratık görüyorum... 'Bana tapının, yoksa
ateşlerde kavururum hepinizi!'. Söylemek istediğimi anlıyor musun?
Gerçek bir Tanrı'nın bu tür minnettarlığa veya saygıya ihtiyacı
olacağını zannetmiyorum.". Ben her zamanki gibi konuşmaktan çok
dinlemeyle ilgileniyordum, sadece bazı noktalarda sorular soruyordum:
"Yani sence dinlerin hepsi yalan mı? Ölünce sadece çürüyeceğine ve
maymundan geldiğine mi inanıyorsun?". "Bilmiyorum, tam olarak emin
olamıyorum... Şu andaki fikrim dinlerin yalan olduğu ve her insan
icadı gibi iyilik için kullanıldığı kadar kötülük için de
kullanılabileceği... Kimin eline geçtiğine bakar, ne kölelik
sistemleri kuruldu dinler üstüne... ancak aynı zamanda bu sistemler
insanları yerinde tuttu, suçları azalttı. Ben bilmediğim şeyi
yorumlamam, maymundan geldiğim kanıtlanmadığına göre ona da
inanmıyorum, ölünce ne olacağı hakkında da bir fikrim yok... Ancak
dinler gerçek ise... o zaman hepimize yazık işte...". Bu sözüne
kaşlarımı çattım, ne demek istediğini anlayamamıştım... "Nasıl yani?".
Bir sigara çıkardı, ceplerini karıştırdı, çakmağını bulamayınca
masadaki kibriti alıp sigarasını yaktı, bir nefes alıp anlatmaya
başladı... "Çünkü o zaman hastalıklı bir oyun oynayıp bundan büyük bir
haz olan herifin tekiyle karşı karşıyayız demektir.". Hala
anlayabilmiş değildim... "Ne demek istiyorsun ya?". "Etrafına bir bak,
yaşadığımız dünyaya bak, herkes bir şeyler arayışında, daha ne
olduğunu bile bilmiyoruz! İllaha bir şekilde kapatıyoruz bu ihtiyacı,
bazısı kariyer yapıyoru, bazısı kendini dine veriyor, bazısı ülkesi
için savaşıp can veriyoru, oysa tek yaptığımız gerçeklerden
kaçınmak!". İster istemez yüzüme bir gülümseme oturdu, aklım reddetmek
istese bile içten içe katılıyordum istemeden... "Hangi gerçekten?"
derken cevabı biliyordum zaten... "Amaçsız olduğunu, bir boka
yaramadığını, hatta çiftlikteki bir tavuktan zerre farkın olmadığını,
o nasıl yemek yiyip yumurta veriyorsa sen de amaçsızca işe gidip,
amaçsızca yemek yiyip, amaçsızca çiftleşik, amaçsızca ölmeyi
bekliyorsun!". Bu sözleri söylerken gözlerinde bir ateşin parlayıp
söndüğünü gördüm sanki... O bir anlık ateş öfke miydi, hayalkırıklığı
mı? Yoksa çaresiz bir hüzün mü? "Bir amaç var..." dedim. Rüyada gibi,
farkında olmadan söylemiştim bunları... "Neymiş o?" dedi bana meraklı
gözlerle bakarak... Biramdan büyük bir yudum alıp yenisini istedim
sonra kısaca "Türün devamı..." dedim. Fazla konuşmayı sevmeyen bir
insan olduğum için cevaplarım onu fazla tatmin etmiyordu sanırım...
"Ne demek istediğini açıklasana be adam..." dedi. "Türün devamı...
Farkında değil misin, her şeyin cevabı burda yatıyor, kariyer
yapıyoruz, karşı tarafı etkilemek için, para kazanıyoruz, karşı tarafı
etkilemek için, kendimize bakıyoruz, onları etkilemek için... Her
hayvanın en basit içgüdüsü, türünün devamı..."

2- Simdi dunyanin 5/1 i musluman 5/2 si hiristiyan 5/1 i de diger dinler diyelim geriye kalan 5/1 ine ne olucak? cennet cehennem ?
3- Simdi muslumanim diyorsunuz. Getirdigi gereklilikleri kaciniz uyuyorsunuz.
4- Incil in yalan olduguna kesinlikle eminim. Yani su anki halinin yalan oldugunua.

simdi tanri cenneti 7 gunde yaratmis diyor tanrinin 7 gunemi ihtiyaci vardi. Tanri Adini hatirlayamadigim bi Peygamberle bogusmus nekadar dogru olabilir. ?
Neden 4 tane incil var 112 incil varmis eskiden 4 e indirmisler neye dayanarak indirdiler fln filan okadar celiski varki[ signature ][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE
Server Ares,Diez,Xig
Lvl 35,32,37
Archer,Mage,Assasian
?>[ /code ][signature][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE
Server Ares,Diez,Xig
Lvl 35,32,37
Archer,Mage,Assasian
?>[ /code ]
Sosyal ağlarda paylaş

3- "ben müslümanım" diyecek insan zaten dinin gerekliliklerini yerine getiren insandır. ama bunu demeyen insan da var paticik'te, çünkü bizler metal müzik dinleyip kedilerin postlarını traş eden satanikleriz çoğunlukla.

4- aslında kuran-ı kerim gibi incil de tek bir kitap halinde gelmişti, fakat sonradan gelen dangalak kiliseler kendi kafalarına göre tekrar düzenlediler incil'i. rönesans ve ardından gelen reform ile birlikte en doğru dürüst sayılan incil'ler seçildi -diye biliyorum ben.[signature][hline]- sauron is back frodo.
- FUCK!
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen öyle oldu. örnek olarak Adamlar bu kiliseinin yanındaki şu bahçe kutsal diiyp İncili değiştirmişler. Ama Kuran-ı Kerimde değiştirilmeyi çalışılmış fakat ertsi gün aynı haline geri dönmüş. Çünkü son kitap diye beklirtiliyor unutamyın bunu.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:
fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum..
DM: oldu..

Sosyal ağlarda paylaş

VE allah sana domuz yeme demiyor! Sana Pis hayvanları ve sanrım 2 tırnakları olanları yeme diyor. Domuz kendi psiliğini yiyen bi hayvan. VE temizlik imandan gelir arkadaşım bunuda unutma.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:
fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum..

Sosyal ağlarda paylaş

SEnin din hocanada onu eğitenede. onun tek amacı Kuran-ı Kerim doğru ona inan demek istemiş (ki evet orası doğru) ama senin bu yolu izleyerek diğer kitaplarıda sorguluyacağını düşünmemmiş. Ve büyük bi hata yapmış.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:

Sosyal ağlarda paylaş

ben domuz konusunu solemedim hikayede yaziyor ve ben o hiyakede baska biseye deyinmeyi denedim ya tanrinin bizim inancimiza ihtiyaci varmi
bide 7 gunde cenneti yaratti sozune dikkat ver hep baska seyleri cvplamissiniz[signature][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE
Server Ares,Diez,Xig
Lvl 35,32,37
Archer,Mage,Assasian
?>[ /code ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SteelBB, 03 Şubat 2005 03:11 tarihinde demiş ki:
SEnin din hocanada onu eğitenede. onun tek amacı Kuran-ı Kerim doğru ona inan demek istemiş (ki evet orası doğru) ama senin bu yolu izleyerek diğer kitaplarıda sorguluyacağını düşünmemmiş. Ve büyük bi hata yapmış.

Dusunuyorum, oyleyse varim ??[signature][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE
Server Ares,Diez,Xig
Lvl 35,32,37
Archer,Mage,Assasian
?>[ /code ]
Sosyal ağlarda paylaş

sen kendin demişsin bu bi hikaye diye. Bilirisin hikayeler gerçeğe dayanmaz. Ve sen sen ol hayatını bi hikyayeye bakaraz sorgulama. Onun yerine Kuran-ı Kerim in türkçesini al onu oku.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:

Sosyal ağlarda paylaş

dusununnce okadar sacma geliyorki bazi seyler. Bize dusunme yetenegi verilmis ozaman bunlari tartismaliyiz. Ben yuksek bi guce inaniyorum ama dinlere inanmiyorum cunki ben dinlerin hukuki acidan guveni adaleti saglamak amac li bi silah olduguna inaniyorum. Din iyide kotude olabilir , kimin elinde olduguna bagli[signature][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE
Server Ares,Diez,Xig
Lvl 35,32,37
Archer,Mage,Assasian
?>[ /code ]
Sosyal ağlarda paylaş

Din kimin elinde diye bir şey yoktur. Dinler insanlara sunulmuştur ve Son din inanmak gerekir. Niye? Çünkü Son gelen ve tek değiştirlmeyen kitap'ın dinidir. Din adelet hukuktur. ordan bana sadece bir tane adeletsiz bir şey göster....[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:

Sosyal ağlarda paylaş

steel bak diorumki ilk basta belki sadece insanlar tarafindan adalet olsun die kurulmustur din ayrica din herzaman din adamlarinin elinde olmustur[signature][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE
Server Ares,Diez,Xig
Lvl 35,32,37
Archer,Mage,Assasian
?>[ /code ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Saeros, 03 Şubat 2005 03:18 tarihinde demiş ki:
sana mantıklı gelen ne ise ona inan zaten.

Abi böyle diyip Kafasını karıştırma. Mantıklı dersen İncilde günah olmayan çoğu şey Kuran-ı Kerimde günah. TAbiki mantıklsı daha az günah olan şeye yönelmektir. Ama kazanmak için bazı şeylerden vazgeçmek gerekir.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:

Sosyal ağlarda paylaş

said:
mxzr, 03 Şubat 2005 03:22 tarihinde demiş ki:
steel bak diorumki ilk basta belki sadece insanlar tarafindan adalet olsun die kurulmustur din ayrica din herzaman din adamlarinin elinde olmustur

Din hiç bir zman din adamlarını elinde olmadiki. SAdece Yaygınlaması ve insanlara doğru yolu göstermelleri için onlara görev verildi.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:

Sosyal ağlarda paylaş

peki afaroz tehdidiyle para toplamak fln hicmi duymadin bu dini kotuye kullanmak olmuyormu lutfen biraz tarafsiz dusun yani kucukden beri beynimize kazilmis seyleri tarafli yaklasiyoruz[signature][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE
Server Ares,Diez,Xig
Lvl 35,32,37
Archer,Mage,Assasian
?>[ /code ]
Sosyal ağlarda paylaş

papa osursa osuruk namelerini incil yapıyo hristiyanlar sonrada misyonerlere verip pera da dağıtıyolar...
inanmakla inanmamak arasında kesin bi sınır çizilmediği için halen yobazlık misyonerlik osuruktan incil yapma + şeklinde tahta çubuklara tapma devam ediyo.. taksimde kilisede kutzal suyla oynuyorum diye denyo bi rahip yassah dicekse nerde hristiyanın hoş görüsü... incil götümün kullanma talimatı olmuş içinde 1 tane doru düzgün kutsal kelam kalmamış ve bunu kendileride biliyo... düşünsene orjinal incil ortaya çıkarsa papalık ve vatikan ortadan kalkacak haç çıkarma haç taşıma alışkanlığı bilecek hz isanın heykelleri günah sayılacak(ulan hz isa resimli tampon bile var).. kutsal değerleri kitapta aramaktansa gazoz kapağına taparım daha iyi .. tanrı kavramını kitapta aramak en büyük yanlış esas doğruluk esas tanrım kitabın yorumlanışında gizli yoksa kesin kurallar koyulsaydı şunu yapanlar cennetlik şunu yapanlar cehennemlik diye bu oyunun bi zevki kalmazdı herkez cennete gider en güzel huriyi kimse kapamazdı.. işte esas olayda kitapların yorumlanmaya göre doğruluğu ilkesinde yatıyo herkes kendi yorumunun doğruluğuna inanıyo belki bu yüzden nice ırklar nice milletler ayrıldı nice savaşlar çıktı.. belki kafamızdaki tanrı resmini kendimize saklarsak daha pür-ü pak bi din ve inanç özgürlüğü bizi bekler..[signature][hline]yörünge dışı
Sosyal ağlarda paylaş

hayır hayır... Bende düşündüm ya bizim inandığmz şey yanlışsa!? Ama bi zman sonra kendi vererek inan ibadet et nebilim işte bi cuma yagit bi namaz kıl ondan aldığn huzuru hiç birşeyde alamssın. VE bak dikakt li oku taraflı değilim. BEn hiç bir kitapı inkar etmiyorum. Sadece son kitap ve dine inanmak gerek diyorum. Eğer bi takım ligde liderse! liderdir. Ve sen lider takıma lider dersen taraf tutmuş olmassın. Çünkü bu bi gerçektir.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:

Sosyal ağlarda paylaş

Tanrı Cenneti veCehennemi Bir yarattı 7 gun oldugunu soleyenın dayanagı nedır onu ogrenmen lazım bak guzel kardesım eger dinini ogrenmek istiyorsan yada şöyle diyim Her hangi bir din ögrenmek istiyorsan aklındaki soruları onun erbablarına sor... Belki bizim dediklerimiz pek bi şey ifade etmeye bilir ben Kur'an-ı Kerim ide okudum, Barnabas İncili nide
her ikisinede saygım sonsuzdur lakin arasından birini seçtim, beni rahatlatanı seçtim bu rahatlıga zorluk çekerek eriştiğimi seçtim, ardından rahatlatıp ferahlatanı seçtim, İslâm ı seçtim, Şu andan itibaren bana kim ne derse desin eger sölediği şeyler Eh'li Kitapta yoksa yani Kur'anda yoksa onu soleyende Tanrı bole dedı derse kesınlıkle ne onun o sozunu bırak soleyecegı sozlere ınanmam... şimdi sana 7 gun dıyen eğer Kur'an a dayanıyorsa açıklaması ayetten orneklerle tefsir ediyorsa emin ol kalbinde o konuda rahatladıysa dogrudur... Çünkü kalpler sadece Tanrının elindedir.. ne sen ne ben nede iblis.., ibliski onun kalbe dokunmayı bırak aklının ucundan bıle gecıremez cunki o senden benden daha ii bilir...başına gelecekleri.. biz sanıyoruzki iblis bize sunu yapıyo bize bunu yapıyo aksine bize vesvese veriyor sen ben o bu her kimse dogruyu bılmıyorsa yanlışı yapıyor... şimdi senin sadece okudugum bolumlerınden cvplamaya calıstım 7 gun meselesını az cok bıldıgım kadarıyla arz ettım, gelelim dunyada verdıgı 5 delık dın ınanıslarına onlar sadece bi tahmin dogruluk payı yoktur herkesin bi dini vardir tanrıya ınanmıyorum dıyen ewt ınanmaya bılır ama dın im yok dıyemez cunku onun dını tanrıya ınanmayanların dınıdır... nasıl bır budıst tanrıya deılde put una ınanıyor ona tapıyorsa ona gore adetler yapıyolarsa bı Tanrıya yada her hangı tanrı dıye şirk koşulan bişeye ınanmıyorsa oda kendı dının gorevını yapıyor yanı hıc bı tanrıya ınanmıyor... Ve Kur'anda Allah a ınanmayanalrın ne hale geleceklerı yazıyor kardeşim... Ama sanmaki misalen bana dahi oluyor cok gunahlar işledim diyesim geliyor dılım varmıyor dua etmeye, işte ben burda yanılıyorum halbuki Allah'ın 99 isminden biride affedicidir... O ki Affedenlerin en buyugudur diyor Kur'an da... Ve ben yine hep ona donuyorum... Ve ona olan kullugumu yapmaya calısıyorum, kısacası merak etme herkes yerine gitcek cehennem yada cennet.. arada kimse kalmıcak... Bir digeride İster namazkıl, ister oruç tut istersen sadece inan, sen seni islam dininden kalbine her hangi bi fesatlık verecek söz sölemediğin takdirde sadece cezasını cekecek olan gunahkar oluyorsun, Yıne Allah Ehl'i kitabında inanan Kelim-i Şehadet getiren herkesin kalpten tabi gönülden inanan herkesin cennete girecegini söluyor, eğer inanıyorsan şüphen olmasın varsa ya ogrenıp yok et yada kendınde o şüpheyi öldür... daha cok seyden bahsederdim ama senle karşılıklı konuşmayı yeylerdım dıalog ederek... ama burdanda yardımcı olabıldıgım kadarınca olmaya calısırım...
Sosyal ağlarda paylaş

yani okadar basit diyorsun. verdigin ornek cok sacma bi takimin lider oldugunu gordugum icin lider diyorum. Ama tanrila ilgili hic birsey gormedim sadece yillardir sure gelen bi kitap eski kanunlar eskiye uyarlanmis kurallar var.[signature][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE
Server Ares,Diez,Xig
Lvl 35,32,37
Archer,Mage,Assasian
?>[ /code ]
Sosyal ağlarda paylaş

VE bide hırıstiyanlar bir çok müslümandan daha çok ibadett ediyor. VE müslüman olmayan her insan cehenme gidicek diye de bir şeyde yok diye biliyorum. Herkezin doğru vardır. Ama bazı değiştirililemez doğrularda vardır. bunlarda Son kitap Kuran-ı Kerim Son peygamber Hz.Muhammed Son din müslümanlık. İnkar edicek olan varmı bunu?[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:

Sosyal ağlarda paylaş

ben yurt disina gittim okumaya orda baska ulkelerden gelenler le okudum yani gittim yerin yoresel cocuklarriyla degil. Ve kime sordusam kendi dinlerine inanmadiklarini ve kendi dinlerinin gerekliliklerini yapmadiklarini soylediler sadece tanriya inaniyorum ama onun icin bisey yapmiyorum cvbini aldim...[signature][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE
Server Ares,Diez,Xig
Lvl 35,32,37
Archer,Mage,Assasian
?>[ /code ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mxzr, 03 Şubat 2005 03:33 tarihinde demiş ki:
yani okadar basit diyorsun. verdigin ornek cok sacma bi takimin lider oldugunu gordugum icin lider diyorum. Ama tanrila ilgili hic birsey gormedim sadece yillardir sure gelen bi kitap eski kanunlar eskiye uyarlanmis kurallar var.

hayır bak. Bi kere verdiğm örneğe bu açıdan bakan biri zaten beni anlmaz. Ben boşuna dil dökmüşüm. VE bundan sonrada zaten dökmem. Ön yargılı olma. Boşluğa düşme. Doğruyu ara. VE birde o eskiye uyarlanmış dediğin kruallarla bu devletler kuruldu. En basiti Kadın ve erkek eşittir. Buda benimson msjım. Benim verebiliceğim yardım ve öneriler bu kadar...[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:

[Bu mesaj SteelBB tarafından 03 Şubat 2005 03:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...