Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanrı bizi niye yarattı ???

Lopeth

Öne çıkan mesajlar

Ki bişi daha eklemek istiyorum.. Yasak diyenler için diyorum..
Kitlenen topcler kavga sonucunda kitleniyor. Yasak olsa ilk mesajda kitlenir..

Ayrıca, sadece biraz anlayış ve saygı (2 taraf içinde) hiç kavgasız tartışılmasını sağlayacaktır..[signature][hline]AAL'05
Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki:
10k postlu madalyalıya veriyorum !
Sosyal ağlarda paylaş

Belki 124312 milyon yıl sonra inson oğlu kendi evren sistemini yaratıp, Küçük insancıklar yapıp, Onlarla oynucak :)
arasından birine melek gönderip "Sizi ben yarattım tapın bana" Dicek...[signature][hline]Hatalıysam Lütfen Uyarın!! 0535 854 24 69
http://forum.paticik.com/view.php?id=105586[/b]
Adresim:Ziverbey 3. köprü sapağında ankara yoluna paralel,
GIDERKEN SAĞDA DÖNERKEN SOLDA!!
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko bilmiyorum neden ama bugun yazdıgın her post cidden cok etkileyici ve gercekleri yansıtıyor okumadan gecemiyorum :) Sık kullanılanlarıma senin msj sayfanı ekledim arada bir bakıyorum :D[signature][hline] Sözlük |~| Mail |~| Msn |~| Icq |~| Info
Bazı Şeyler İçin İyi Olmak Yetmiyormuş Sevilmek İçin , Aşk İçin İyi Olmak Yetmiyormuş
Sosyal ağlarda paylaş

said:
FakeAccount, 02 Şubat 2005 21:09 tarihinde demiş ki:
Belki 124312 milyon yıl sonra inson oğlu kendi evren sistemini yaratıp, Küçük insancıklar yapıp, Onlarla oynucak :)
arasından birine melek gönderip "Sizi ben yarattım tapın bana" Dicek...

o biraz zor :D
Sosyal ağlarda paylaş

evet hayallerin hepsi gerçek olabilir bunu sakın unutmayın...
Ufkunuzu geniş tutun her an herşey olabilir...
Mesela yarın zaman makinesi icat edilse herşey bir anda deişecek...[signature][hline]Hatalıysam Lütfen Uyarın!! 0535 854 24 69
http://forum.paticik.com/view.php?id=105586[/b]
Adresim:Ziverbey 3. köprü sapağında ankara yoluna paralel,
GIDERKEN SAĞDA DÖNERKEN SOLDA!!
Sosyal ağlarda paylaş

124312 milyon yıl demiş ama bence uçmuşda biraz..
Yapay zeka olduğu zaman, zaten ilk adımı atılmış olacak..
Sendeki zekadan bir farkı yokki yapay zekanın..
Belkide yukarda bizim gibi yaratıklar var ve bizde onların robotlarıyız..
Sonuçta şekle şemale bakma.. Eğer robot olarak dünyaya gelseydik fiziksel açıdan, o zamanda insan denen varlığı üretme gücüne ulaşsaydık, sizde buna gerçekçi değil, robot üretmek zorundasınız, tanrı olsaydınız robot üretirdiniz ama insan diye bişi ürettiniz derdiniz bilimadamlarına..

Biraz karışık oldu ama...[signature][hline]AAL'05
Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki:
10k postlu madalyalıya veriyorum !
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nedanko, 02 Şubat 2005 21:34 tarihinde demiş ki:
uçmuş derken, çok fazla yıl demişsin, bence insan gibi düşünebilen bir varlığı yaratmak sadece 100 yıl...

Tüh yaw, 100 yıl da yaşayamayız ki bir bahse girek... :D Bilim Kurgu filmleri seyrediyorsun, 10 yıl kalmış oluyor mesela evrene hakim olmamıza... Hikaye, hikaye... Daha geçen gün başbakan o dandik robotlan el sıkıştı... Yani süfer robot da, senin bahsettiğin şeye göre dandik kalio, o açıdan :D İnsanoğlu şöyle en az yarım asır daha sürünecektir, belki kendini yok bile eder o zamana kadar... [signature][hline]-Bang!
Cowboy Bebop...

[Bu mesaj KireiMerodii tarafından 02 Şubat 2005 21:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ben takip etmedim konuyuda başlığa şöle bi cevabım var
biraz bekle gidince öğrenirsin 1. elden cevabı :D[signature][hline]Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.
Sosyal ağlarda paylaş

ilim irfan yetmez demek sen bilmediğin işlere kafa yorma, düşünme, sorgulama demektir.

Ben KireiMerodii ye katılıyorum ve o uzun post larına da hastayım:)
Zaten bi NGE fanclub kurmamız lazım.

Ben şahsen bi deist'im. Yani Allah'ın (yada Yaratan diyebiliriz, allah sadece arapçası) varlığına inanan ama insanlara ve kaderlerine müdahele etmediğini düşünenlerden. bu da din olgusunu kendiliğinden dışlıyo. Bi kere topici açan kişi herkesin kişisel düşüncesini soruyorum diye kırt defa belirtmiş, bazıları tutup on sayfa ayet, hadis elinde ne varsa yazmış.
Bide şöyle düşünsek, belki Tanrı bizleri bilerek yaratmadı. O sadece bi evren yarattı ve izledi. Fizik kuralları kendiliğinden oluştu, ve hayat gelişti. Şu anda da Dünya denen (ona bu ismide aslında biz verdik) nokta üzerinde insan denen (bu ismi de biz verdik) varlık evrimleşti.
(Bu da şimdi aklıma geldi: kazara! kazara yaratıldık)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
KireiMerodii, 02 Şubat 2005 19:44 tarihinde demiş ki:
Bir de Tanrı bizi neden yarattı sorusu için Neon Genesis Evangelion seyredin derim ben... Hangi bölümlerdi tam olarak hatırlamıyorum ama son bölümlere doğru bununla ilgili güzel felsefe yapılıyor... Birkaç cümle yazayım...

Doğmadan önce neredeysek ölünce de tekrar aynı yere döneceğiz...

Ruh denen enerji bir özden, kaynaktan her türlü canlının/cansızın (yoğunluğu az ya da çok farketmez -hareket halinde olan herşey canlıdır ve herşey hareket halindedir: cansız diye birşey yoktur, basit yada complex diye bir ayrım yapmak daha doğrudur)

Sistem heryerde aynıdır, hayat matematiğe benzer, negatif ve pozitif sıfır noktasından (özden, kaynaktan, -hiçlik, boşluk, huzur- çıkarak bir noktaya akar) Sayılar büyüdükçe complex (insan gibi), küçüldükçe daha basit yaşam formları ortaya çıkar. Bu yaşam formları durmadan atılımlar yaparlar ve sistemin kendisi olan tesadüfler sonucu gelişirler yada değişirler, bazen de kaynağa geri dönerler...

Ama bu kaynağın neden var olduğu yine bir bilmecedir :D

Başka bir tarafa atliyim...

Tanrı yücedir değil mi? Herşeyi bilir, herşeyi görür. Birinin kendisine inanmayacağını da bilir, kötülükler yapacağını da bilir öyleyse... Eğer kadere iman diye birşey varsa FREEWILL sözkonusu değildir... Kimin ne zaman ne yapacağı biliniyordur zaten... O zaman hiçbir kitabın gönderilmesine gerek yoktur, var ise de bu yukarıda da bir arkadaşın söylediği gibi ego tatmini olur... Kitaplar mutlu olmamız hayatımızı düzene sokmamız için gönderildi dersek de, madem amaç bu, Allah neden kitapların huzuru sağlamaya yardımcı olamayacağını önceden düşünememiştir? Düşünmüş ise de sen acı çek, sen mutlu ol, sen şunu yap sen bunu et diye insanları ayırmıştır? Hadi herşeyi bıraktık, herşeyiyle tatmin olmuş, mükemmel bir varlık bir insan gibi hareket ederek birşeyleri yönetmeye çalışmaz, müdahele etmez, inanılma, yada isteklerini uygulatma ihtiyacı duymaz... Bizim mutluluğumuzu istiyorsa da böyle olayı uzatmaz, doğrudan cennetine havale eder... Kutsal Kitaplar da O diye adı geçen mükemmel bir varlığın istemek gibi herhangibir
sorunu olduğunu da hiç sanmıyorum... E ne istiyor bu o zaman diye sormak, nedenini aramak komik olmuyor mu? Zaten istemiyorsa, birşeye ihtiyacı yoksa da kitap felan göndermezdi, hele kitaplarını bir insana teslim ederek en büyük hatayı işlemiş olabileceğini nasıl anlayamadı? Yine geçiyorum, bu Allah dediğimiz şey istiyor diyelim, ihtiyacı var bişeylere ama POWER onda.. E biz hergün kıbleye dönüp, büyüksün, aslansın sen, kaplansın diye önünde eğilip duruyorsak köle gibi birşey olmuyor muyuz? (İçerikleri böyle de hep) Ya da eğlencesine bir oyunsa bu, hepimiz soytarıyız...

Bir Nasreddin Hoca fıkrası...
İki köylü ortaklaşa çalışarak kazandıkları parayı bir türlü paylaşamazlar, sonra Hoca'nın buna bir çözüm bulabileceğini düşünerek ona koşarlar. Hoca adamlara sorar;
-Şimdi size kazandığınız paraları pay edeceğim. Söyleyin bakalım, Allah hakkı mı olsun, kul hakkı mı?
Tabi herkes hemen Allah hakkı olsun diye atlar. Hoca da başlar pay etmeye...
-Sana 3, sana 10, sana 7, sana 2...
Herkes şaşkınlıkla hocanın yaptığına akıl sır erdiremez, en sonunda en az payı alan adam Hoca'ya bağırır.
-Hocam? Bu nebiçim Allah hakkı. Neden ona 10 bana 2?
Hoca, adamın tepkisi karşısında pis pis sırıtır. Sonra da şu cevabı yapıştırıverir...
-E, Ahmet'i bilirsin Aga'dır kendisi 10 öküzü vardır, Mehmet Emmi'yi de tanırsın, ancak birkaç tavuğu vardır. Allah ona o kadar, buna da bu kadar vermiştir.

Yaw bi de aklıma birşey takıldı. Yukarda bir ark, Kur'an da herşeye inanmıyorum demiş, bazi şeyleri de uygulamıyorum (ki müslümanım diyen çoğu kişi böyle) ama Allah'a inanıyorum, müslümanım... Bunun gibi birşey söylemiş... Bu nasıl oluyor? İlginç bir durum... Yarısına inan, yarısına inanma, bazısını uygulama, bazısını uygula.. İlginç, walla ilginç, çok ilginç birşeydir bu...

Din UzakDoğu'daki en masum, hayatı düzenleme amaçlı, insanların huzuruna ve mutluluğuna yönelik inançlarda bile politik amaçlar için kullanılmıştır. Din masum hislere, inançlara bir hastalık gibi yapışır ve çıkarlar için kullanılır, kitleleri kırar geçirir... Sorgulama yobaz halklarda 0'a iner, öküzümsü ve aptal insanlar da sorunlu karakterlerine dini alet ederler, kendi yapamadıkları yada kıskandıkları şeyi batırmak, lekelemek, yada başkasında olan şeye sahip olabilmek için dini kullanırlar, asla bir kalıba dökülemeyecek olan sınırsız hisleri ve inançları kurallarla sınırlar, yasaklar, cezalar koyar, korkuları depreştirip, bilinçaltında pekçok soruna yol açan gereksiz paranoyalar yaratan (duruma göre mutlaka değiştirilmesi gereken ama bir türlü bunun önemi kavranamamış) bu kurallar (bunlar öyle kurallardır ki, -inançlı insan söz konusu olunca- seni en çok önemsediğin şeyin sevgisinden mahrum edebilir, veya en çok korktuğun şeyin gazabina uğratabilir, Allah'ın eli heryere erişip çarpabilir ya, burada çarpamasa bile cehennemde çarpar, sen bizim mahalleye gel
Sosyal ağlarda paylaş

said:
KireiMerodii, 02 Şubat 2005 19:44 tarihinde demiş ki:
Bir de Tanrı bizi neden yarattı sorusu için Neon Genesis Evangelion seyredin derim ben... Hangi bölümlerdi tam olarak hatırlamıyorum ama son bölümlere doğru bununla ilgili güzel felsefe yapılıyor... Birkaç cümle yazayım...

Doğmadan önce neredeysek ölünce de tekrar aynı yere döneceğiz...

Ruh denen enerji bir özden, kaynaktan her türlü canlının/cansızın (yoğunluğu az ya da çok farketmez -hareket halinde olan herşey canlıdır ve herşey hareket halindedir: cansız diye birşey yoktur, basit yada complex diye bir ayrım yapmak daha doğrudur)

Sistem heryerde aynıdır, hayat matematiğe benzer, negatif ve pozitif sıfır noktasından (özden, kaynaktan, -hiçlik, boşluk, huzur- çıkarak bir noktaya akar) Sayılar büyüdükçe complex (insan gibi), küçüldükçe daha basit yaşam formları ortaya çıkar. Bu yaşam formları durmadan atılımlar yaparlar ve sistemin kendisi olan tesadüfler sonucu gelişirler yada değişirler, bazen de kaynağa geri dönerler...

Ama bu kaynağın neden var olduğu yine bir bilmecedir :D

Başka bir tarafa atliyim...

Tanrı yücedir değil mi? Herşeyi bilir, herşeyi görür. Birinin kendisine inanmayacağını da bilir, kötülükler yapacağını da bilir öyleyse... Eğer kadere iman diye birşey varsa FREEWILL sözkonusu değildir... Kimin ne zaman ne yapacağı biliniyordur zaten... O zaman hiçbir kitabın gönderilmesine gerek yoktur, var ise de bu yukarıda da bir arkadaşın söylediği gibi ego tatmini olur... Kitaplar mutlu olmamız hayatımızı düzene sokmamız için gönderildi dersek de, madem amaç bu, Allah neden kitapların huzuru sağlamaya yardımcı olamayacağını önceden düşünememiştir? Düşünmüş ise de sen acı çek, sen mutlu ol, sen şunu yap sen bunu et diye insanları ayırmıştır? Hadi herşeyi bıraktık, herşeyiyle tatmin olmuş, mükemmel bir varlık bir insan gibi hareket ederek birşeyleri yönetmeye çalışmaz, müdahele etmez, inanılma, yada isteklerini uygulatma ihtiyacı duymaz... Bizim mutluluğumuzu istiyorsa da böyle olayı uzatmaz, doğrudan cennetine havale eder... Kutsal Kitaplar da O diye adı geçen mükemmel bir varlığın istemek gibi herhangibir
sorunu olduğunu da hiç sanmıyorum... E ne istiyor bu o zaman diye sormak, nedenini aramak komik olmuyor mu? Zaten istemiyorsa, birşeye ihtiyacı yoksa da kitap felan göndermezdi, hele kitaplarını bir insana teslim ederek en büyük hatayı işlemiş olabileceğini nasıl anlayamadı? Yine geçiyorum, bu Allah dediğimiz şey istiyor diyelim, ihtiyacı var bişeylere ama POWER onda.. E biz hergün kıbleye dönüp, büyüksün, aslansın sen, kaplansın diye önünde eğilip duruyorsak köle gibi birşey olmuyor muyuz? (İçerikleri böyle de hep) Ya da eğlencesine bir oyunsa bu, hepimiz soytarıyız...

Bir Nasreddin Hoca fıkrası...
İki köylü ortaklaşa çalışarak kazandıkları parayı bir türlü paylaşamazlar, sonra Hoca'nın buna bir çözüm bulabileceğini düşünerek ona koşarlar. Hoca adamlara sorar;
-Şimdi size kazandığınız paraları pay edeceğim. Söyleyin bakalım, Allah hakkı mı olsun, kul hakkı mı?
Tabi herkes hemen Allah hakkı olsun diye atlar. Hoca da başlar pay etmeye...
-Sana 3, sana 10, sana 7, sana 2...
Herkes şaşkınlıkla hocanın yaptığına akıl sır erdiremez, en sonunda en az payı alan adam Hoca'ya bağırır.
-Hocam? Bu nebiçim Allah hakkı. Neden ona 10 bana 2?
Hoca, adamın tepkisi karşısında pis pis sırıtır. Sonra da şu cevabı yapıştırıverir...
-E, Ahmet'i bilirsin Aga'dır kendisi 10 öküzü vardır, Mehmet Emmi'yi de tanırsın, ancak birkaç tavuğu vardır. Allah ona o kadar, buna da bu kadar vermiştir.

Yaw bi de aklıma birşey takıldı. Yukarda bir ark, Kur'an da herşeye inanmıyorum demiş, bazi şeyleri de uygulamıyorum (ki müslümanım diyen çoğu kişi böyle) ama Allah'a inanıyorum, müslümanım... Bunun gibi birşey söylemiş... Bu nasıl oluyor? İlginç bir durum... Yarısına inan, yarısına inanma, bazısını uygulama, bazısını uygula.. İlginç, walla ilginç, çok ilginç birşeydir bu...

Din UzakDoğu'daki en masum, hayatı düzenleme amaçlı, insanların huzuruna ve mutluluğuna yönelik inançlarda bile politik amaçlar için kullanılmıştır. Din masum hislere, inançlara bir hastalık gibi yapışır ve çıkarlar için kullanılır, kitleleri kırar geçirir... Sorgulama yobaz halklarda 0'a iner, öküzümsü ve aptal insanlar da sorunlu karakterlerine dini alet ederler, kendi yapamadıkları yada kıskandıkları şeyi batırmak, lekelemek, yada başkasında olan şeye sahip olabilmek için dini kullanırlar, asla bir kalıba dökülemeyecek olan sınırsız hisleri ve inançları kurallarla sınırlar, yasaklar, cezalar koyar, korkuları depreştirip, bilinçaltında pekçok soruna yol açan gereksiz paranoyalar yaratan (duruma göre mutlaka değiştirilmesi gereken ama bir türlü bunun önemi kavranamamış) bu kurallar (bunlar öyle kurallardır ki, -inançlı insan söz konusu olunca- seni en çok önemsediğin şeyin sevgisinden mahrum edebilir, veya en çok korktuğun şeyin gazabina uğratabilir, Allah'ın eli heryere erişip çarpabilir ya, burada çarpamasa bile cehennemde çarpar, sen bizim mahalleye gel
Sosyal ağlarda paylaş

bu konu bitmez bence:D bi gunde bu kadar konusulduguysa:D bence is olsun diye yaratmis :D ya da evrendeki dengeyi saglamak icin cunku ben daha baska varliklarin olduklarina inaniyorum ondan soyledim:D[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"
"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...