Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siyah Gül

BladeSinger

Öne çıkan mesajlar

bildiğim kadarı ile siyah gül doğal olarak yok , siyah gül eskiden çok koyu kırmızı bir yabani gül türüne denirmiş ( dışı çok koyu vişne rengi kırmızı , içleri daha açık)
tabi günümüz teknoloji devri... mavi yeşil turuncu civciv yapılabilen bir devirde siyah gülün olmaması garip kaçardı..
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk Barajının havzasında kaldığı için sular altında kalacak olan bi şehirde (Güneydoğu'da) var, adını şimdi hatırlayamadım ama haritadan bakıcam aklıma takıldı benim de...

bi de en son ben Ordu'dayken (memleket oluyo) duymuştum birilerinin yetiştirdiğini, çok koyu mor gibi olanları var ama onlar gün ışığında farkediliyo, güneydoğudakiler öle deil acaip, ordu'dakileri görmedim ama...

bir gün bir evim olursa, bahçesi olursa sadece siyah gül olacak, ben de uzunca bir süredir takmış durumdayım bunlara, aslında doğal olarak bu renkte gül olmadığını söylüyorlar ama çok yakın tonda olanlarını gördüm, artık aşı ile mi yapıyolar napıyolar bilmiyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
siyah gül var, hatta bizim bahçemizde de bir adet var, aşırı derecede narin bi çiçek, bizimkisi senede sadece ve sadece 2 tane gül açıyor, bir tanesi mayıs sonunda diğeri de ağustos başında. Adi bahçe toprağında yaşamıyor, kumlar karıştırıyoruz, özel gübre, kışın donmasın diye üzerini naylonla kapatıyoruz, yani devamlı gözümüz üzerinde, ama sadece iki tane gül bütün sene boyunca
ayrıca açan gülü de çok çabuk geçiyor, olgunlaştıktan sonra 4-5 gün anca kalıyor sonra da solmaya başlıyor, garip bi şii, yine de o bizi sevmese de biz onu seviyoruz :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...