Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu durumda dua etmenin bi anlamı kalmadı?

elaidi

Öne çıkan mesajlar

matrix deki kahin in soyledıgı soz de cok guzeldı ''ya ben sana onu kırcagını soylemeseydım yıne de kıracakmıydın'' tam boyle olmayabılır :)

ama ınsan kaderını kendı yazar yani bana gore o zaman yaratılma sebebımız olmazdı o zaman kımın cennete kımın cehenneme gıdecegıde bellı o zaman nıye bu dunyadayız
niye bazı ınsanlar kaderlerı o oldugu halde acı cekıyor hıc acı cekmeden de dırek sonucu bellı oldugu ıcın dırek cennet yada cehenneme gıdebılırlerdı
bence kader kendımızın yada baska insanların yaptıgı hatalardan yada dogruların tetıkledıgı mekanizma

edit: of cok karmasık oldu kendımd ene yazdıgımı hatırlmaıyorum su anda ehhe :)
[signature][hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

[Bu mesaj jacabo tarafından 02 Şubat 2005 17:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya benim bide aklımı çok kurcalayan bişi var..
Bana göre yolda ki bir kola kutusuna tekme atmak binlerce insanın hayatındaki binlere şeyi değiştirebiliyor. O zaman ben bir başkasının kaderine etki etmiş olmuyor muyum?
Yine kola kutusundan yola çıkarsak , mesela ben yolda bir kola kutusu gördüm, buna tekme attım ve yönü değişti, oradan geçmekte olan bir adam yanlışlıkla basarak yere düştü, kafasını yardı ve oradan geçmekte olan bir adam hemen arabasına aldı adam, ama bu sırada gitmekte olduğu toplantıyı kaçırdı, toplantıyı kaçırdığı için işi bu adama vermediler, bu adamın herşeyi bu işe bağlıydı ve işi alamayınca battı, batınca evlerini satıp daha ucuz bir mahalleye geçtiler varoşlara, orada bu adamın çocuğu evine giderken gaspa uğradı, gasp eden herif aldığı telefonu sattı ve o parayla silah aldı, silahla evde oynarken yanlışlıkla annesini vurdu, adamı cezaevine attılar.......

Nerede Kader?[signature][hline]AAL'05
Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki:
10k postlu madalyalıya veriyorum !
Sosyal ağlarda paylaş

Bence kader önceden yazılmış bir senaryo değil de sadece öleceğin günün belli olmasıdır.

(tüm mesajları okumadım, aynısını söyleyen vardır belkim
Edit: Ki bakınız, varmış)

said:
Wispy, 02 Şubat 2005 16:32 tarihinde demiş ki:
Bir mutlak kader var ki bunda yapacağımız pek bir şey yok sabit bir durum ne zaman öleceğimiz belli gibi.
[signature][hline]Penthesilea, 04 Kasım 2004 00:40 tarihinde demiş ki:
Chem, digitürk yapsana?

[Bu mesaj Eraq tarafından 02 Şubat 2005 17:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

e nedanko işte senin bu yazdıklarının hepsi kader.. :)

mystic river adlı filmi öneririm..

üç yakın arkadaş 20 sene görüşmezler ve 20 senenin sonunda atıyorum Ahmet'in kızı öldürülür ve zanlı olarak Memet görülmektedir.. Ahmet kızının katilini intikam ateşi tazeyken katletmek isterken Nuknettin katili ahmet intikamını almadan yakalayıp hapse atmak istemektedir. ve bu nuknettin ahmet ve mehmet 20 yıldır görüşmeyen eski üç yakın arkadaşlardır.. kader..[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you..

[Bu mesaj Xaer_Aloneheart tarafından 02 Şubat 2005 17:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

dua etmek inanç hedesidir ki zaten çoğu kişi (nerdeyse herkes) zorda kaldığı zaman dua ediyo. kadere gelirsek kader vardır fakat kesin şu olacak diye bişey yoktur kanımca, kişinin verdiği kararlar ve yaptıklarına göre değişir sonuçlar... Kısaca çeşitli sonuçlar vardır ve buna kader denir, aldığın kararlarla kaderini sen belirlersin.[signature][hline] Sozlukte ben - NeptuneUO - Neye benzer bu adam?
Sosyal ağlarda paylaş

xaer o zaman insanların kaderinde kendisinin hiç bir etkisi yok, dünyadaki herkes senin kaderini etkileyerek senin kaderni oluşturuyor, aynı şekilde herkes benimkini..
Kişinin kendi kaderine hiç etkisi yoktur o zamançç
Paradoks gibin bişi..[signature][hline]AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

kendi açımdan soyliyim, soylemiştim 3 saat kadar once..
Okudum incili 2 kere hiç bi cevap yok, okudukça soru oluşuyo zaten..
Kuranın mealini aldım. Ondan da bişi anlamadım.. Meal olmasına rağmen çok fazla arapça kelime var, anlamadım bişi..[signature][hline]AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

Ben körü körüne karşı değilim ki dinlere.. Ama körü körünede inanmam.. Sorgulamadan inanıcaksam inanmam.
Hem ona yıllarca tapayım, binbir zevkten mahrum kalayım. Gerektiğinde cehennemlerde yanayım. Ama bide sorgulamayayım. Yok bu kadarı olmaz..[signature][hline]AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nedanko, 02 Şubat 2005 17:45 tarihinde demiş ki:
kendi açımdan soyliyim, soylemiştim 3 saat kadar once..
Okudum incili 2 kere hiç bi cevap yok, okudukça soru oluşuyo zaten..
Kuranın mealini aldım. Ondan da bişi anlamadım.. Meal olmasına rağmen çok fazla arapça kelime var, anlamadım bişi..

Sana kaıtlıyorum özellikle yeni meallerde çokça arapça kelime kullanılıyor :benim sana tavsiyem daha eski mealler bulman.Şİmdi manyakmın kardeşim sen diyebilirsin ama eski mealler daha açıklayıcı ve anlamlı oluyor.[signature][hline]For the Dark Gods;Kill,Kill,Kill...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xaer_Aloneheart, 02 Şubat 2005 10:09 tarihinde demiş ki:
Din tartışması olsun diye açmıyorum fakat sabah inanılmaz bir biçimde kafama takıldı ve bunun konusunu açıp millet ne diyo öğrenmezsem kudururum diye düşündüm ve size söylemeye karar verdim.. kesinlikle dinsel bir tartışma yarattığım düşünmesin hiçkimse.. konu şu: kader diye bişey war ve bu kadaere göre bizim yaşayacaklarımız önceden belirlenmiş durumda. ve kader deiştirilemez bişey dimi? eğer bişeyin olcağı varsa olur mantığı burda öne çıkıyo haliyle.. peki dua etmemiz bize ne kazandırıcak? zaten önceden belirli yazılmış bi olayı dua ederek deiştirebilir miyiz? deiştirebiliyosak bunun adı neden kader ve her insan için yazılıdır ve deişmez deniyo.. ahanda buyrun.. bana yardımcı olun

matrix reloaded'i izle.[signature][hline]fordfocus driver..[/i] kalhiae
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xaer_Aloneheart, 02 Şubat 2005 10:09 tarihinde demiş ki:
Din tartışması olsun diye açmıyorum fakat sabah inanılmaz bir biçimde kafama takıldı ve bunun konusunu açıp millet ne diyo öğrenmezsem kudururum diye düşündüm ve size söylemeye karar verdim.. kesinlikle dinsel bir tartışma yarattığım düşünmesin hiçkimse.. konu şu: kader diye bişey war ve bu kadaere göre bizim yaşayacaklarımız önceden belirlenmiş durumda. ve kader deiştirilemez bişey dimi? eğer bişeyin olcağı varsa olur mantığı burda öne çıkıyo haliyle.. peki dua etmemiz bize ne kazandırıcak? zaten önceden belirli yazılmış bi olayı dua ederek deiştirebilir miyiz? deiştirebiliyosak bunun adı neden kader ve her insan için yazılıdır ve deişmez deniyo.. ahanda buyrun.. bana yardımcı olun

kader insanın gidemeyeceği gelecektir, bellidir ama insanda kapı gibi E=mc2 sınırı vardır dolayısıyla geleceği değiştiremeyiz. Neden dua okuyoruz dersen o da test sırasında senin tarzını belirleyen bi puanlama kriteri diyelim :D
Sosyal ağlarda paylaş

kardesim kader sudurki
evrenin mutlak hakimi tanri seni ve cevrendeki herseyi yaratmistir heran heryerdedir herseyi bilir
senin basina ne gelirse hayir yada ser bu tanridandir
yani tanri olaylarin sonucunda ne olacagini bilir
yani senin cizili bir kaderin yok, senin cizili olmayan kaderini tanri biliyor gibi birsey

macin basinda cok usta bir yorumcu mac 2-0 bitecek diyipte oyuncularin oynamayi birakmamasi gibi[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...