lizardking Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 müslümanlıkta kader anahatlarıyla belirlenmiş ama ayrıntıları senin belirlediğin bi olgudur.. kitap gibi ne yaptığın ne ettiğin belirli değildir[signature][hline]yörünge dışı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: daverc, 02 Şubat 2005 11:32 tarihinde demiş ki: Hz.Adem cennetten cikmasaydi ademogullari dogrudan cennettemi var olacaklardi , yoksa var olmayacaklarmiydi ? Bir kisinin cennette sinanmasi mumkunmudur? onu bırak şeytan itaatsizlik yapmasaydı şimdi bunları tartışıyor olmazdık. 2 kolumuzda 2 huri elma yer dururduk..[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elrond_ Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 bir çember gibidir kader dışını değiştiremezsiniz içini degiştirebilirsiniz Yani bir degiştiremediğimiz kaderimiz kaderimiz var onu allah belirler birde değişebilir kaderimiz var bunuda biz belirleriz çemberin cizgisini sormayın o beni aşar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkavian Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: Cthulhu_, 02 Şubat 2005 11:35 tarihinde demiş ki: said: daverc, 02 Şubat 2005 11:32 tarihinde demiş ki: Hz.Adem cennetten cikmasaydi ademogullari dogrudan cennettemi var olacaklardi , yoksa var olmayacaklarmiydi ? Bir kisinin cennette sinanmasi mumkunmudur? bence elma olayı başarıyla geçilseydi bir sınama daha olmayacaktı.. insanın sadakati ortaya çıkacaktı.. böyle birşey yok şimdi bu elma olayında Allah Hz.Adem'in hata yapacağını zaten biliyordu bir şekilde onun buraya gelmesini ve ileride bizlerin olacağını ve daha ileride neler olacağını çok iyi biliyor zaten çünkü O herşeyi görür ve bilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Kim dua ediyor ?[signature][hline]G3nk... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkavian Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Ben ederim her gece yatmadan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 neden adem'in ve şeytanın yaptığı hataları milyarlarca insan ödüyor..[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Benimde hep kafama takılan olay Tanrı madem bizi yarattı madem her yaptığıımızı her düşündüğümüzü bilio ve madem geleceğimizde neler olacağını bilio o zmn Tanrı baştan yaratırken kişinin gelecekte ii mi kötü mü olduğunu bilio demektir.Bu durumda kimin cennete kimin cehenneme gideceğinide bilio.o zmn günah,sevap ne anlamı kalıo.Bu arada kader işide ilginç.Ama bu işe fazla girmemek lasım.Bizim din kültürü öğretmenimiz dini çok kurcalarsanız kaybolursunuz demişti :)[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki: dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden ------------------------------------------- En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 bence onu denemiştir.. bu seferde cehenneme düşen insanlar, bari 30-40 yıl iyi yaşıyım, soygun vurgun fuhuş yapıyım, direk niye yanıyom ya felan demiştir.. ondan olabilir..[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkavian Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: nedanko, 02 Şubat 2005 15:26 tarihinde demiş ki: neden adem'in ve şeytanın yaptığı hataları milyarlarca insan ödüyor.. daha birşey ödemiyoruz şuan testteyiz eğer Allah yolunda ilerlersek cennete gideceğiz ama Şeytanın yolunda ilerlersek işte o zaman cezamızı alacağız nötr doğuyoruz yani böyle düşünüyorum ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 e sonuçta ödemiş milyarlarca insan yok mu? en azından teoride var..[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Bi de ne biliim Allah'ın işine karışılmaz ama, şeytanla kendini niye bir tutuyo. Koca mekan veriyo cehennem. Hadi kimin yolunda gitcekler diye test yaptırıo. O kadar yüce, neden kendini bir tutuyo. Bunun açıklaması var mı kutsal kitaplarda? Bilen var mı?_[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 satanist nedanko :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 :) neden kedi aldım sanıyosun?[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkavian Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 kesmek için? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Hayır, kedi fetişi var onun.[signature][hline]G3nk... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 yok cinsel hayatımda yeni tarzlar yaratmak için..[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 nedanko kedinin garip dil yapısından yararlanıyo.. ya bişey dicem hepinize.. şimdi cennet cehennem demişken.. oraya gitmiş bi tanıdığınız var mı? hani arayıp da olm cennetteyim burası mannak huriler falan süpper ya beklerim veya abi ya yanıyorum kömür gibiyim cehenneme attılar beni sakın gelme buraya.. millet körü körüne inanıyo no offense..[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkavian Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Abi öyle diyince aklıma geldi bi haber vardı adamın teki Allah'a faks çekiyorum diyordu ya yok böyle birşey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmoLaFein Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Bu konu hep benım kafamdada vardı acaba neden yaratılmısız madem her seyımız bellı neyın ne olacagı bellı neden varız o zmn bız ..??[signature][hline]Onen-i Estel Edain ü Chebin Estel Anim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 sizi şöyle alalım http://forum.paticik.com/view.php?id=111952 kardeş konu :P[signature][hline]-Uğurcum oynat !!! -Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor... Bu mesaj 30 Şubat 2005 tarihinde değiştirilmeye çalışılmış ama mesaj kendini savunmasını bilmiştir... Galeri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Kader konusunda bir zamanlar merak edip araştırmıştım öğrendiğim kadarıyla: Bir mutlak kader var ki bunda yapacağımız pek bir şey yok sabit bir durum ne zaman öleceğimiz belli gibi. Bir de kendi elimizde olan bir kader var ki bu sürekli bir değişim halinde sebep sonuç ilişkisi halinde[signature][hline] With each kill I grow wiser With added wisdom I grow stronger / A.E. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 bi kere kaderin tanımını yanlış yapmışsın...kader, sen bi şeyi bi kaç farklı yolla yaparsın..kader seçtiğin yolun sonucudur...[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki: ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: Mandooo, 02 Şubat 2005 16:35 tarihinde demiş ki: bi kere kaderin tanımını yanlış yapmışsın...kader, sen bi şeyi bi kaç farklı yolla yaparsın..kader seçtiğin yolun sonucudur... kader senin yaptıkların yapacaklarının herşeyidir deiştiremezsin ragnar yazmış 101001010 sayfa boyunca oku öğren çalış.. ne demiş atamız ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim! boş konuşmamış adam..[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 bence kader insanın kendine yakışanı giymesidir..[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar