Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

diş eti


Mrlee

Öne çıkan mesajlar

Her gün diş fırçala ve diş ipi kullan, bi de periodontoloğunun önerdiği zaman aralıklarıyla diş taşı temizliği yaptır. Hergün diş ipi+ fırçalama yapıyosan ve kola, sigara vb dişlere fazla zararlı şeyler tüketmiyosan 2 yılda bir, bakım kötüyse üç ya da altı ayda bire kadar düşüyo

Hatunun perio stajından hatırladıklarım bunlar. Biz ağız florası da baktırmıştık mikrobiyolojide, iki yılda bir önermişti hekim B)

Bu arada doğru fırçalama tekniğini, doğru diş ipi tekniğini ve dişlerinin arası açıksa doğru boy arayüz fırçasını yine periodontoloğuna sor. Dişlerin aralıksa diş ipi yetmez çünkü
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2011 yılında diş etlerimde hafif bir kanama ve çekilme sorunu yaşadığımda diş doktorum, doğru diş fırçalama (ve tabi günde en az 2 kez) dışında herhangi bir öneride bulunmamıştı. o zamandan beri herhangi bir sorun yaşamadım diş etlerimle ilgili.

dişlerin, diş etlerinden başlanarak dişlere doğru dikey bir şekilde fırçalanması gerekiyor. bu uygulama, iç ve dış tarafta aynı şekilde yapılıyor. daha sonra da alt ve üst dişlerin yatay kısımları (köklerin tam karşısındaki bölümler) , gene yatay bir şekilde fırçalanıyor. tabi bu arada dil de fırçalanıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=2mhwjVaOkv4

edit:
dişlerin benimki gibi çok bitişik değilse, diş ipi kullanmak ta çok önemli ve etkili.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...