Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bayramda İsviçre / Yardım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba dostlar.
Bayramda hanımla İsviçreye gidicez.
Zürich - Luzern - Lugano - Como - Milano şeklinde planladık.
Oteller falan okay.

Öğrenmek istediğim ulaşım meselesi. Ucuz tren veya otobüs falan var mı bildiğiniz? Orada yaşayan, yaşamış falan..
Mesaj tarihi:
ben bu yazdıklarının hepsini trenle gezdim.tren fiyatları hiç ucuz değil yalnız.ayrıca aklınızda olsun isviçreden-italyaya bilet alırken makinadan alamıyorsunuz bileti,pasaport veya oturma izni gösterip ofisten almanız gerekiyor.yani her saat vardır isviçreden-italyaya diyip tren saatlerine bakmadan çıkmayın yola.

onun dışında yolunuzun üstünde Bern var(zürihe giderseniz illaki geçiceksiniz).Interlagen yine müthiş manzaralı-cennet gibi bi kasaba.güzel şehir uğrayabilirsiniz.gene isviçreden-milanoya geçerken isviçre-italya sınırında stravenzamıydı stra bişey di stresa diye bi kasaba var.trenle geçerken görürsünüz.çok güzel bi kasaba yine.bide isviçrenin manzaraları cidden müthiş,trenin gittiği rotalar özellikle müthiş.yolculuk ederken hiç sıkılmazsınız.comoya hem otobüs hem tren var.ikisinden birini tercih edebilirsiniz.ama tren yolculuğu daha kolay geliyor bana ben hep onu tercih ettim.

ha bide trenlere bakarken hızlı trenler doğal olarak daha pahalı.ülke içinde dolaşırken local trenlere binmeye çalışın.eurolinelara değil.1 saatte gidiceğiniz yere 2 saatte gidersiniz ama daha ucuz olur.bide zürich-milano ben gittiğimde kişi başı 70-90 euro arasında bişeydi sanırım.35 euroya ryanair ile torinodan-portoya uçtuğumu düşününce,baya yüksek rakamlar.

www.trenitalia.it den italya içindeki trenlere ve fiyatlara bakabilirsiniz.

gişeden alırsanız bileti ekonomik sınıf(2.sınıf)olduğunu belirtmeyi unutmayın.konfor olarak çok fark olmasada fiyat olarak baya fark olur.

ben milano-bern üzerinden gittim isviçreye.interlakende kalıcağım için.sizin rota farklı.
  • Yeni Oluştur...