Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İkinci El Araç Alım Prosedürleri

Jeeztro

Öne çıkan mesajlar

Yarın en sonunda (yıllardır konuştuktan sonra özellikle) motoru alıyorum. Kaporasını verdim biraz önce. Zaman kıtlığından ustaya falan da gösteremedim biraz risk alıyorum ama yapacak birşey yok.

Efendim benim sıkıntım daha önce hiç ikinci el mal alıp - satmadım. Ve açıkçası yarın ne yapacağımı bilmiyorum. Sıkıntı ise, en fazla 2-3 saatim var. Ben Maslak' tayım, oradan çıkıp Güngören' e gidip noter işlerini halledip motoru alacağım. O yüzden hani gidip salaak gibi aa bu mu eksikmiş demek istemiyorum.

Yanımda götürmem gereken evrak, resim falan var mıdır ? Parayı ne zaman vereyim adama, noter sırasında imza atarken falan mı yani. Dikkat etmem gereken birşey var mı ? Özellikle konu açtım ki, ileride belki lazım olur. Ben aradım forumu bulamadım en azından.

Not: HD mi, Nc mi, MT mi, Tenere mi derken gidip CBR 250 alıyorum. Hem maddi nedenlerden dolayı hem de totom yemedi açıkçası yüksek cc leri. Hayırlısı olsun diyelim :)
Sosyal ağlarda paylaş

yanına kimlik al eğer güngörene gideceksen suzuki recep denen bi usta var 2 dakka motoru göstert orda risk alma bence.Parayı noterde peşin vericeksen imzadan önce adama verirsin o da sayar atarsınız imzaları ondan sonra serbest sana satış sözleşmesi vericek noter 1 ay içindede ruhsat yaprağı gelicek postayla ama beklemek istemıyosan herhangi bir polis müdürlüğünde satış sözleşmesini verip çıkartabilirsin ruhsatı.

Satan adamda e devletden motorun üstünde vergi borcu yada trafik cezası olup olmadığına baksın eğer varsa noter satış yapmıyo diye biliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Hayırlı olsun öncelikle kazasız belasız kullan tekerine taş değmesin.

Noter sırasında plaka isim motor satış sözleşmesini açıklamaya yazıp öyle havale ediyorum ben açıkcası.

Notere sadece nüfus cüzdanında gitmen yeterli.

Noter masrafı plakayı değiştirirsen 200 değiştirmicem dersen 100lira tutuyor.

Satıştan sonra 15gün içerisinde Ruhsat işlemleri için trafik şubeye gitmen gerekiyor ancak öncelikle trafik sigortası yapmalı ve bu sigorta yapan abilere 10-20lira verip ruhsat dosyası açtırman gerekiyor.

Sonra trafiğe gidip 10dk içinde bedavaya ruhsat verecekler sana.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

kaça aldın kaç model

2015 model, 2300 civarı KM de. 12.500 e aldım.

Bugün öğleden sonra hallediyorum kısmetse.

aktiftablet said:

Hiç kendim uğraşmadım ruhsat için. Hep geldi eve. Bence kasmaya gerek yok. Ruhsat gelene kadar satış sözleşmesini yanında taşı, çevirme durumlarında onu gösterirsin.

Güle güle kullan.

Eyvallah hocam, çok teşekürler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...