Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba,

Front End developer olarak yaklaşık 4 senedir çalışmaktayım, bilimum angular, jquery, responsive vs vs herşeyi tattıktan sonra artık front end developer olmak istemediğime net karar verdim.

Yazılımı seviyorum, daha önceleri php üzerine kendimi geliştirmeye başlamıştım, android ve ios developmentta denedim fakat şu aralar özellikle java üzerinde kendimi geliştiresim var.

Mobil, web, desktop her yöne uzanması nedeniyle çekici geliyor şu anda.

Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz acaba ?
Mesaj tarihi:
java pismanliktir =< ama ekmek verir su verir sukur ettirir, node gibi her hafta baska yone suruklenmez, sen de bundan sikilmissin heralde.

bir de java'da yeterince okur yazar olursan istedigin gibi 'brans degistirebilmen' mumkun, belki aradigin bransi bulursun da sonra tekrar baska dilde calisirsin.

hep kader kisfmet bunlar.
Mesaj tarihi:
Javascript css angular falandan sonra cobol yazsan bile ferahlarsın heralde, o yüzden java problem değil. C#'ı da bi değerlendir ama. Microsoft xamarini aldı mobile sokmaya çalışıyo, sonra .net core'u açtı. Bayağı developer tavlamaya çalışıyo yani.
Mesaj tarihi:
çekindiğim nokta bu bulunduğum noktadan başka bir yola sapıyorum acaba iş güç konusunda sıkıntı çıkar mı ?

sonuçta front end developer arayan firmalara başvuranların mühendis olup olmadığını büyük firmalar önemsiyor gibi fakat back end olunca bir mühendislik diplomasının olması farkettiriyor diye düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
javanın sıkıntısı şu milyon tane alt paketi framework u package i veya direkt java olmasa da proje ile alakalı şey var.

- java8
- spring
- jsf (mojarra-richface-myface-primeface)
- hibernate
- slf4j-log4f
- jsp-javascript-jquery-html (ayrı diller olsa da bağlanıyor projeye)
- velocity -thyleaf
- maven-gradle

hepsinin ayrı ayrı entegrasyonu ayarları falan var. artı her sürüm birşeyler değişiyor yeni sürüm başka bir şey ile uyumsuz oluyor falan. hibernate 2 den 3 e, java 1.6 dan 1.8 e geçerken bir ton uğraştık.

türkiyedeki firmaların yenilik önemsemesine bunların yarısını falan kullanacaksın en kötü.

bunlar neden var çünkü java'da sorunların çözümleri için herkes kendisine göre bir çözüm üretti. 2001 lerde j2ee enterprise çözümünü yapamayınca spring geldi bırakın biz yaparız dedi mesela.

bunları neden anlattım dersen java projesinde java core dan daha çok bunlarla uğraşıyorsun. bu bakımdan java'da kendini geliştirmen için diğerlerine göre daha çok kastırman gerekli. spring in kendisi java dan daha zor bana göre.

back-end ci olacaksan bilmen gerekenler:
- micro-service architect
- restful services
- web security

bu konseptlere bir göz at hoşuna giderse aralarda okuya okuya yardırırsın.

dezavantajın 4 yıllık isen karşındakiler baya birşey biliyorsun diye varsayacak veya yeni mezun gibi davranabilir bu konuda kendini hızlıca geliştirip mulakatlara bomba gibi çıkman gerek.
  • Yeni Oluştur...