Xanthe Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Başlıktan da anlaşıldığı gibi örnek eğitim sistemi olarak gördüğümüz Amerika ve bir çok ileri avrupa devletinin eğitim sistemi hakkında geçen haberler de bahsediyordu ,iletiyim; Örnek almaya çalıştığımız Amerikan eğitim sistemi o kadar vahim durumdaki.Adamlar Matematikte 14. sırada .Ülkemizde bir kaç pilot bölgede amerikan eğitim sistemini baz alarak eğitim veren okullar bulunmakta.Amerikada liseyi bitiren kişilerin %20'si okuma yazma bilmiyorken biz bu eğitim sistemini nasıl örnek alıcağımızı söyliyen bir prof. haberlerde idi. Gerçekten içler acısı bir durum .Bir çok Amerika benzeri avrupa ülkeside eğitimde bu kadar geriyken bizim onalrı örnek almamız ne akdar doğru olduğunu ben de pek anlıyamadım ...... Haberler de bütün gücüyle bunu anlatmaya çalışan bir prof. vardı dediğim gibi adını hatırlıyamıyorum ama bende bunları öğrendikten sonra biraz şaşırmadım değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jesterscript Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 kişilerin yeteneklerine eğilim gösteriliyor orada. eğer adam resime yetenekliyse gidip matematik okumuyor. bi şeyler okumak için öss gibi bi sorun yok. gerçi öss kadarda gereksiz birşey yok. ama üniversite için lise ortalamasının yüksek olması gerekiyor. edik: ve adam yeteneği olan bölümden parada kazanabiliyor. [signature][hline]Melinda -rekorcan [Bu mesaj jesterscript tarafından 01 Şubat 2005 19:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Yanlız ben şeyede katılmıyorum.. Yani en azından adamın yeteneği heykeltraşlık bile olsa liseye kadar her dersi görmeli.. Bilmiyorum yurtdışında nasıl direk ilkokuldan sonramı yeteneğe seçim yaptırıyorlar ama, adamı matematikle alakası olmayacaksa bile görmeli.. SOsyal yaşamı kolaylaştırmanın yanısıra zekayı geliştirir..[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanthe Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 sonuçlar ortada zaten.Yuakrda belirttiğim gibi adamalar liseyi bitirdikten sonra okumayı yazmayı bılmeyen kişi 100 de 20.Matematikde 14. sıradalar biz yanılmıyorsam 18 olmamız lazım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jesterscript Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 adam moron olsun demiyoruz zaten. temel bi eğitimden geçmesi gerek. okumayı bilmeyen matematikten anlamayanın yeteneği olsa ne olucak.[signature][hline]Melinda -rekorcan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 almanya y1 tek geçerim gerisi hikaye :D[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 O ülkelerin basarısı kendi yetiştirdiği öğrencilerden deilki TV de duyuyoruz bilmem nerdeki su projeyi arasında TÜRK .... isimli kişide bulunan proflar imza attı .[signature][hline]a lot of people ask me... dont leave me a heart beat away...|mmm fucker.. Ben Rahat Olursam Kimse Rahat olamaz .! Hiç fark ederse Kuran Çarpsın .! www.wildarea.gen.tr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 said: KaMoNJuK, 01 Şubat 2005 20:09 tarihinde demiş ki: O ülkelerin basarısı kendi yetiştirdiği öğrencilerden deilki TV de duyuyoruz bilmem nerdeki su projeyi arasında TÜRK .... isimli kişide bulunan proflar imza attı . dimi abi her bi şeyi türkler buluyor zaten, aya da ilk cıkan bizdik, atomu da biz parcaladık :) yaf hakikaten adını duyaran Türkler cok da fazla da abartmaya gerek yok. ya adamların egitim sisteminin iyi oldugunu kabul edecegiz ya da tüklerin aptal oldugunu. e secimi siz yapın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 neyse çok anlamlı bi cümle oldu. millet başka tarafa çeker.. [Bu mesaj nedanko tarafından 01 Şubat 2005 23:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Yanlız şu da var.. Tamam eğitimde s.çış bir durumdayız. Çok geiriyiz hede hödö ama başarılı insanaların pek azı medyaya yansıyor.. Ezmeyin bu kadar yani. Marketing'i güçlü olan insanlar kendine medyada yer buluyor bir çoğu 1 satır haber bile olmuyor..[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 said: Xanthe, 01 Şubat 2005 19:58 tarihinde demiş ki: sonuçlar ortada zaten.Yuakrda belirttiğim gibi adamalar liseyi bitirdikten sonra okumayı yazmayı bılmeyen kişi 100 de 20.Matematikde 14. sıradalar biz yanılmıyorsam 18 olmamız lazım.. e ben buna takıldım.. hala bizimki daha iyi nasıl diyorsun ki o zman?[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) I'm not fat!I'm big-boned..(obeLix) Üstüne Şehir Örten Şehir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 +1[signature][hline]Msn:[email protected]|Icq:172734901 Mail:[email protected]|Resimleri:Mayh3m'in resim arsivi Sözlük:Haqan (kimdir, nedir, ne değildir?) [code=php] i died for you ! [/code] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 eğitimi düzeltirken bir yandan da gelir dağılımının düzelmesi lazım. kim bilir kaç tane dünyaca ün yapabilecek edebiyatçı, heykeltraş, ressam inşaat mühendisi olup çıkmıştır.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 haha rahan, cok yerinde bi teşhis walla :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 ha evet birde konunun burası var.. şimdi üniversite seçimi yapanlara bakıyorum. Adamın puanı -bir yeri istiyosa- tutmasına rağmen tercih sıralaması şu yönde; 1- tıp 2- bilgisayar müh 3- endüstri müh 4- elektrik elektronik .. . aşure gibi tercih listesi maşallah..[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MagicGladiator Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 said: Rahan, 01 Şubat 2005 23:11 tarihinde demiş ki: eğitimi düzeltirken bir yandan da gelir dağılımının düzelmesi lazım. kim bilir kaç tane dünyaca ün yapabilecek edebiyatçı, heykeltraş, ressam inşaat mühendisi olup çıkmıştır. türkiyede bu sistem degismesi gerekir. çünkü bir arkadasım var ve manyak derece yazılım bilgisi var. ama adam endüstri meslek lisesi bilgisayar bölümü yerine uşak lisesinde okuyor. ailelerinde bu konuda bilinçlendirilmesi gerek bence T.v. da annelerimiz semra hanımın otunu b.kunu cekistircegine bu tur yayınları izlese belki daha yararlı olur[signature][hline] Sözlük |~| Mail |~| Msn |~| Icq |~| Info Bazı Şeyler İçin İyi Olmak Yetmiyormuş Sevilmek İçin , Aşk İçin İyi Olmak Yetmiyormuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 ben and teknik(bilgisayar) lisede okuyorumda noluyo ama inat değil mi bilgisayar öğretmeni olmayacam gidecem alcam sertifika mertifika böle sisteme kafam girsin.[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Ben su an Amerika'da calisiyorum. Calistigim isyerinde kapidaki bekci ve patronun karisi disinda amerikali yok. Herkes yabanci. Amerika'da bir cok konuda egitimli yabancilar sayesinde ilerliyor bu bilinen bir gercek. Cok sayida Hint, Kore, Turk, Japon, Avrupali var her kademede. Ha amerikalilar hic yok mu? var tabii onlardan da cikiyor ama cogunlugu o kadar rahatlik ve zenginlik icinde yasiyor ki, calisip ta bir yerlere gelme ihtiyaclari yok adamlarin. Cogu universiteye girmek bile istemiyor. Yani imkanlari oldugu halde universite okumak istemiyorlar, cunku ihtiyaclari yok ki, adam ne is yaparsa yapsin birseyler kazaniyor. Okusalar bile cok gevsek bir sistem, adamlarin bir cok konudan haberleri yok. Ama bu yuzden de geriliyorlar bence, sonucta Bush'a hayir bile demediler son secimlerde. Ha Turkiye'de cahil yok mu diyeceksiniz? Var tabii, ama biz dunyayi yonetmeye kalkmiyoruz. [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 02 Şubat 2005 02:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 super demissin demirbilek2, ihtiyaclari yok. bone'un da dedigi gibi TRde bize ogretilen matematikle amerikada ogretilen matematik arasinda dunya kadar fark var. benim orta1'de gordugum kume konusunu burda discrete math adi altinda goruyoruz... kac sene once beynimize zorla tikilmis bunlar... bunun disinda sunu acikca soyleyebilirim ki turkiyede aldigimiz derslerle amerikada uni ilk seneyi atlamak nerdeyse mumkun... is ki insan ogrenmeyi istesin. kacimiz liseye ogrenmek icin gittik? kacimiz gercekten okulu ipledik? ya da ipliyoruz. egitim sistemiymis. gecelim arkadaslar, dersi ekip netcafe'ye giden mi istersiniz, kar yagmasi icin dua eden mi istersiniz... biz kactikca, onlar yuklediler. bu sadece matematikte de degil, edebiyat olsun tarih olsun, her konuda lisede uni'de ogretilen konular isleniyo... ama bu tek tarafli bi suc degil. aksine yararli kullanilirsa bence cok da iyi bi is. ne guzel iste, egitimde bizi one gecirecek bi standardimiz var. ne yazik ki one gecmek isteyen ogrencilerimiz yok. bi ayri boyutuysa konunun amerikayi ornek alan okullar diye gecmis ilk mesajda, ben Koc Lisesi mezunuyum ki orda bana bu soylediginiz uygulandi. iyiki de oyle olmus. cunku orda bana ben olmayi ogrettiler. orda bana genel kultur kazandirdilar. orda bana yaraticiligi gosterdiler. orda bana bi seyler yapmayi gosterdiler... her sey kitapta yazdigi kadar basit olsaydi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lizardking Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 eğitim bölümüne daha çok yakışırdı[signature][hline]yörünge dışı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silverhelm3 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 5 saat matematik bilmem kac saat hödö dersi koycagına koy 2-3 saat genel kültür dersi koy 2 saat güncel konuları ogrenme ve tartısma dersi koy..4 saat matematik olsun 3 saat edebiyat olsun ama kisisel gelisimimiz tam olsun..hic degilse okula gitmekten biraz da olsa zevk alalım..ama nerde...[signature][hline]If anything can go wrong, it will. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Bizim Turkiye'de yabanci olarak zannettigimiz bir cok sein aslinda ne kadar bize ait oldugunu disarda olunca daha iyi goruyor insan. Koc lisesi amerikan sistemi denilse de, bence farklidir, ayni olmasi imkansiz, bir kere ogrencisi, ogretmeni farkli, kurallari, metodlari benzer olsa bile. Bu arada, amerikan egitim sisteminin iyi bir sistem oldugunu dusunmedigimi de soyleyeyim. Iyi olsaydi, egitimli insan konusunda bu kadar disa bagli olmazlardi her seyden once (daha bir cok sebebin disinda). Yani belki Koc lisesi daha iyisini yapmis olamaz mi? Bu okulu tanimiyorum aslinda ama, neden olmasin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 yaf yurtdışında salla başı al maaşı sistemi getirmişler oldukçada tutmuş.. Ulan adamlara bakıyorum, devlet çalışana öyle bir güvence veriyoki, eğer adam o şirketten çıkmak istemiyosa, hayatta şirket çıkaramıyo deli gibi tazminat alıyorlar yoksa.. Adam hiç bi iş yapmadan, oturduğu yerden deli gibi para kazanıyor..[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 said: nedanko, 02 Şubat 2005 04:33 tarihinde demiş ki: yaf yurtdışında salla başı al maaşı sistemi getirmişler oldukçada tutmuş.. Ulan adamlara bakıyorum, devlet çalışana öyle bir güvence veriyoki, eğer adam o şirketten çıkmak istemiyosa, hayatta şirket çıkaramıyo deli gibi tazminat alıyorlar yoksa.. Adam hiç bi iş yapmadan, oturduğu yerden deli gibi para kazanıyor.. AB'de senin dedigine yakin galiba da, Amerika'da ornegin, sabah masasina not birakip ''oglene kadar ofisinizi bosaltin'' diye cikartabiliyorlar. Sebepsiz, mesela bir-iki ay sirket butcesi eksiye gecsin, akrabasi olsa dinlemez butceyi tutturacaz diye 20 kisiyi cikartirlar. Oyle yuklu bir tazminat olayi da yok. Ha devlet 6 ay son aldigin maasi oduyor tabi. Yeni is bulursan kesiyorlar odemeyi. Bosuna 'corporate america' demiyolar heh. [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 02 Şubat 2005 04:49 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 ingiltereden bahsediyodum..[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar