Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eski dos oyunları hangi programla yapılıodu

mukusleo

Öne çıkan mesajlar

eskiden oyunları ve programları assembler ile manual yazardık. öyle visual ve obce oriyentıd olaylar falan yoktu. windows çıktı herkes kendine coder der oldu.[hline]eski bir çin atasözü der ki:
chonk sonk tung, chenk.

[Bu mesaj Sufi tarafından 09 June 2003 16:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sufi, 09 June 2003 16:42 tarihinde demiş ki:
eskiden oyunları ve programları assembler ile manual yazardık. öyle visual ve obce oriyentıd olaylar falan yoktu. windows çıktı herkes kendine coder der oldu.[hline]eski bir çin atasözü der ki:
chonk sonk tung, chenk.

[Bu mesaj Sufi tarafından 09 June 2003 16:43 tarihinde değiştirilmiştir]

YazarDIK?... :) Eferim sana... yok aga ben assembler kullanmadım hiç. Mışiin kod bilmiyom yani :). Pascal bi de basicle yazmışlıım vardı, ve her yazılım firması oyun yazmak için kendine bi yazılım motoru yazardı. Öle günlerdi. Hey gidi broder bund. Eeeeyyy gidii. Bu arada red orb firması var ya; o işte broderin eski kadrosu. Tersten oku bak...[hline]Ben akıllıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

Assembly çoğu dilde kullanılır.

Ama salt assembly ile yazılmış, gelişmiş bir oyun hatırlamıyorum.

Genel olarak Pascal, C ile yazılıyordu muhtemelen.. Belki sonlara doğru da 2-3 C++ girmiş olabilir araya.. Tam emin değilim.

Ama elbetteki oyun yapılabilecek her programlama dilinden en az 1-2 oyun vardır dünyada..[hline]
-ee
Sosyal ağlarda paylaş

Eski Lucas Arts adventureları SCUMM(Script Creation Utility for Maniac Mansion) die bi programla yapılıodu. Tabi o progu yapan da Lucas Arts.[hline]Not: Chem msg atma!
Chemical, 05 June 2003 02:53 tarihinde demiş ki:
neblim atlıoz işte
Forum dimi burası? yoksa özelmi konuşuyorsunuz? etrafa açık bi forum burası dimi? e altına not koyun chem mesaj atma diye
---
Ra_d, 04 June 2003 23:37 tarihinde demiş ki:
zed ye beni...:)
---
[Dagger v0.12b - Forum Auto Answering Program]
Sosyal ağlarda paylaş

c ile yapılmıştır çoğu
pascal la oyun yazacak insana (bana)
allah peygamber sabrı vermiş olmalı
c ile 7k satırda bitireceğin işi pascalda 20k satırda anca denkleştirebiliosun[hline]Beni ,paso paticik gezerken gören bi arkadaş dedi ki ;
Paticiğin sahibinin kızı warmı ? versinler sana
bende dedimki ;
lan imzaya quote'li bişiler koyulmuyo yoksa yazardım bunu haha
Sosyal ağlarda paylaş

"oyun yapma programı" falan acayip yalan olur
hiç programlama bilmiyosan quake-half life haritaları falan modellemeyle olaya giriş yapabilirsin.
yok ben acayip gazım illede basit oyun yazacam diyosan Flashle minik minik çok güzel oyunlar yapılıyo.
action script olayını da son versiyonda bayaa geliştirmişler diye duydum, çok çeşitli şeyler yapabiliyosun yani. hem flashle başlayınca oyun programcılığının ana konseptlerini de hızlıca öğrenmiş olursun.[hline]consume the forsaken
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...