Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SaaS konusunda sorum olacak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bizim otellerde falan Opera isimli bir program kullanılırdı , hotsos olsun goconcierge olsun , bu tarz SaaS programlar olurdu , yine aynı şekilde muhasebeninde programları vardı. Fakat bunlar web-based olmasına rağmen görüntü olarak software gibi böyle setup gerektiren bişi gibi gözüküyodu.

Bi de launch27 , quickbook vs gibi direk üyelik alıp adamların websitesine girip gündelik kullanabildiğin SaaS sistemleri var , mesela yanılmıyorsam ben Operayı evden açıp şirkette ki şeylere istediğim zaman ulaşamıyorum , onun için bişiler ayarlamak gerekiyo , işte IT departmanı bağlanıyo bilgisayarıma vs vs , izinler bilmem ne. Bu dediğim launch27 quickbook falan gibi sitelerde istediğin zaman login olup kullanıyosun.

Şimdi hiç otelde çalışmamış kişiler örneğimi anlamayabilir ama böyle birisi paralı photoshop diğeri paralı facebook gibi özetlersem daha rahat anlaşılır , ikiside SaaS aslında ama kullanımları çok farklı. Örnekler anlaşılmazsa bi daha denerim daha net örnekler bulmaya çalışırım.

Bu ikisinin SaaS olarak farkı ne?
Mesaj tarihi:
Photoshop software as a sevice degil, licensed software. Software as a service online erisip kullandigin servis, platform as a service online erisip kullandigin platform, server etc, on premise service de gelip senin dukkana kurulan altyapiyla calisan sistem.

Ha bi de anlamayanlanlarin anlayanama sebebi tamamen senin anlatamamis olman sanki, otelcilikle alkasi yok sdf
Mesaj tarihi:
Ya redditte de denedim , tam bu şekilde cevap geliyor. Aslında sanırım photoshop çok tırt örnek o olmuyor , yanlış anlatıyorum.

Biri şu :

http://www.micros-fidelio.eu/en/Solutions/Products-N-Z/~/media/Images/micros-fidelio/Images/EU/9%20OPERA%20PMS%20TrackIt.ashx

Biri şu :

http://www.launch27.com/wp-content/uploads/2015/02/Customer-logs-into-Launch27-to-Book-an-Appointment-Launch27.jpg

Yani aslında benzer şeyler ama aynı zamanda farkta var. Nasıl anlatabilirim bi bilsem çok daha rahat sorucam ama soruyu sormayı beceremiyorum hep senin cevap gibi cevap geliyor.
Mesaj tarihi:
Program kuruyorsan dumduz software, kurmadan browser ustunden kullaniyorsan software as a service.

Anlatamadigin bisey yok da inat ediyosun yok oyle degil diye.
Mesaj tarihi:
Hatta tam tanimini da kopyalayayim;

said:
Software as a service (or SaaS) is a way of delivering applications over the Internet—as a service. Instead of installing and maintaining software, you simply access it via the Internet, freeing yourself from complex software and hardware management.
Mesaj tarihi:
Mithat said:

Ya redditte de denedim , tam bu şekilde cevap geliyor. Aslında sanırım photoshop çok tırt örnek o olmuyor , yanlış anlatıyorum.

Biri şu :

http://www.micros-fidelio.eu/en/Solutions/Products-N-Z/~/media/Images/micros-fidelio/Images/EU/9%20OPERA%20PMS%20TrackIt.ashx

Biri şu :

http://www.launch27.com/wp-content/uploads/2015/02/Customer-logs-into-Launch27-to-Book-an-Appointment-Launch27.jpg

Yani aslında benzer şeyler ama aynı zamanda farkta var. Nasıl anlatabilirim bi bilsem çok daha rahat sorucam ama soruyu sormayı beceremiyorum hep senin cevap gibi cevap geliyor.

Çünkü sorunu anlamadık halen :) neyin farkını sorduğunu örneksiz söyle sor bence direkt

bak 1. si arka planda serveda çalışıp o programıda 2. resimdeki webapp yardımı ile webten kullanıyorsan ozaman teorik olarak SaaS oluyor işte.

yada direkt RTP ilede verilebiliyor o servis
Mesaj tarihi:
Birinci ile ikinci arasında hiç mi fark görünmüyor ya? Belki fark yoktur? İkiside online , ikiside setup gerektirmeyen software yüklenmeyen şeyler , ikiside internet gitti mi kullanamayacağın şeyler , İkisinede google chrome ile giriliyordu, ikiside SaaS bunların.

Fakat birini evden açamıyoduk , bi sorun oluyordu , bunun aynının insan kaynakları versiyonuda vardı , iş yerinde kullanıyolardı , cepten bak desen bakamazdık ikisinede. Öbürü facebook gibi log in ol kullan , istersen himalayalarda ol arkadaşının telefonundan safariden aç gir kullan yani.
Mesaj tarihi:
ha birincisidemi webten girio ...
ozaman windows compenant ları kullanıyor o yüzden ilk açtığında yüklemeyi yapar otomatik o ...

2. si saas olmuyor bu durumda 2. si bildiğin web software yazmışlar yani ha teoride yine saas diyebilirsin arkaplanı bilirsen

yani biri windows a bağımlı ilk i tam SaaS olmuyor.
ama 2. sinedediyemezsin tam olarak :)

hayır sen niye bukadar kafanı taktınki bu işe hahahaha SaaS olsa noolcak Olmasa nolcak...

Amacını/çıkarımını söyle bizde ona göre yorum yapalım bence ;)
Mesaj tarihi:
Ya ikincisinin dilini öğrenmeye çalışıyorum , front end zaten bariz html/css/js , onda sorun yok , çok net o. Fakat SaaS gibi bir sistem kurup , websitesi üzerinde muhasebe programı olması çok ilgimi çekti , müthiş kolay bir durum. Yani adam şirkette mesela siteyi açıyor , o siteye işte bütün ürünlerini tanıtıyor , fiyatlarıyla vergileriyle vs vs muhasebe programı işte anladınız , sonra orada 2 tane cips 3 tane kola sattım falan diye işaretliyor , sonra diyelim evdeyken survivor karşısına geçmiş du bakalım bugün ne sattık diye telefonu çıkarıyor , chromedur safaridir ne varsa açıyor , quickbook.com'a giriyor log in oluyor , hmm bak bugün çok kola satmışız yarın sabah ariim kola siparişi geçiim' falan diyor. Yani bu kurulumsuz , log in ile girilen istediğin dünyada ki hangi bilgisayarda olursa olsun istersen cepten olsun çat diye log in olup bütün şirketinin muhasebesine ulaşabildiğin bir sistem çok müthiş geldi gözüme. Onun back-end ne olabileceğini düşünüyodum. Node sanki zayıf kalır bu kadar ağır bir sisteme gibi geldi ama aklıma da bi o geliyo şuan şu siteye uygun gibi gözüken.

Formatın içine etmişim TL;DR : Dilini merak ettim neyse yazmışlar acaba diye. Yazılımcılara sorarsan her dilde herşey yapılır derlerde ben spesifik olarak bunları merak ettiğimden illa bunların bir dili vardır ama backendine bakmanın yolunu bilmiyorum. Node veya PHP falan heralde.
Mesaj tarihi:
yok la brainfuck'tır backend.

tam bir mithat yazılım terimleri öğreniyor / makarna ediyor topici olmuş.

muhtemelen windows programına rdp application over web'den ulaşıyorlar, adam bunu SaaS zannediyor. IT'cinin bağlanıp yaptığı ayarda budur.
Mesaj tarihi:
java appletler çalışıyor websitesinde genelde firmalarda. onlarda telefonda falan çalışmaz :)

o tarz birşeydir muhtemelen.

bu arada web tabanlı muhasebe, kaynak yönetimi, finans vb. çok garip bir durum değil.

evden aynı programı açcak diye birşey yok hem. aynı programın reporting toolunu falanda açıyo olabilir.
  • Yeni Oluştur...