Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Web-API Scraping (google maps -> excel)

Goering

Öne çıkan mesajlar

yine bir newb geldi huzurunuza:

analiz calismalarim ve para kazanmam icin su nasil yapilir bana anlatin gozunuzu seveyim:

Yandex Maps
Google Maps

API'lerinden benzinci, supermarket, okul vb. gibi POI yerlerin geo-loc datalasi export etmem lazim. * mesela izmir'de istanbul'da 1-2 buyuk semt icin

Soyle kullanicam:
misal ben izmir'de bir mekan/bar acarken 10 lokasyon belirledim.
bunu hangi lokasyona acayim derken bu data oldukca isime yarayacak...
(supermarkete kus ucusu x metre, metrobus duraginin y metre uzagi datasi cikiricam)

edit:
IBB'den de trafik datasi exportlayip density+POI haritasi cikartmak istiyorum.

edit2:
geo-loc bazli 3-4 harita tipi var elimde. bing + google + yandex (sat./nav.) vs. farkli harita tiplerinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonfire said:

verisini alacağın POI ler bellimi? Kuş uçuşu mesafe için biraz kastırır ama google earth ile kolayca data export ediyorsun. Gerçi search results ama elinde startup olmuş olur. Yada ben çok yanlış anladım emin değilim.

POI'ler belli değil onları kendim elemem gerekiyor hepsinin olduğu listeden...

daha başındayım işin.

tşk cevabın için, bir bira ısmarlarım...

edit:
çok açıklayamadım ama şöyle:
dükkan açıcam - elimde potansiyel kiralık/satılık mekanlar var A, B, C
hepsini için ayrı loc. analizi yapmak istiyorum.
bir analiz framework'üm var, ama POI'leri seçmem lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonfire said:

verisini alacağın POI ler bellimi? Kuş uçuşu mesafe için biraz kastırır ama google earth ile kolayca data export ediyorsun. Gerçi search results ama elinde startup olmuş olur. Yada ben çok yanlış anladım emin değilim.

teşekkür ederim, geldiğim noktada faydası oldu bunun.
Sosyal ağlarda paylaş

Goering said:

o kadar ucuzsa ugrasmiyim dogru dedin :)

bu outsource isleri iyi guzelde adamin ne yaptigini hic bir zaman bilemeyeceksin.bi problem cikarsa cozemeyeceksin.ayni adami tekrar bulup bunda bug var sunu duzelt diyemeyeceksin(belki diyebilirsinde tabi).

kendi kendine ilerliyosan zaman bagimliligi sorun degilse

https://www.visualstudio.com/tr-tr/products/visual-studio-dev-essentials-vs.aspx

suradan pluralsight hesabini aktive et.eskiden 6 ay premium uyelik veriyodu simdi 3 ay veriyo.3 ayda bayaa yeterli.python, javascript falan ne lazimsa oradan adim adim yuruyup isini hallet.dil problem cozerek ogrenilir.elinde de hazir problem var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...