Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

almanyada yaşayanlara/çalışanlara bir sorum var

dasBock

Öne çıkan mesajlar

eksiden kopyalıyorum direkt mesajımı

bi firmadan kontrat gönderdiler. görüşmede "şirket arabası vericez kişisel kullanım için de tahsis edilecek, istersen leasing de yaparız" dediler hep. kişisel kullanımımı karşılayacaklarsa zaten neden leasing yapayım anlamadım. 5 yıl sonra o araba 300 400k km olur tahminim sürekli dresden bölgesi ve bayernde gezmeyi hesaba katarsak. kontratta şöyle bişe yazıyor ne sonuç çıkarmam gerek burdan?

Wir stellen Ihnen im Rahmen unserer aktuellen Dienstwagen-Regelung einen PKW als

Dienstwagen zur Verfügung, der auch zu Privatfahrten genutzt werden kann. Betriebs- und Unterhaltungskosten trägt die Gesellschaft, die Versteuerung des geldwerten Vorteils für die private Nutzung übernehmen Sie. Einzelheiten sind im PKW- Überlassungsvertrag geregelt.

özel kullanım giderlerini üstlenirsin bu da pkw überlassungsvertrag'a göre düzenlenmiştir demiyo mu? bu kontratta herhangi bi pkw sözleşmesi yok yani bu araçla ilgili tek paragraf tek bilgi. eğer her ay 200 300 euro giricekse araçtan ötürü bana pek karlı bi teklif gibi gelmedi bu iş o yüzden benim için kritik olan bu noktada yardımcı olursanız sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Olay su;

Sana sirket araba veriyo. Is ve özel kullanim sonucu olusan masraflari üstleniyolar. Arabanin masraflarini ve vergisini üstleniyolar. Ama arabanin sahibi sen olmadigin icin vergide kazancin olmuyo. Steuererklärung yaparken absetzen yapamazsin gibi gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Sanirim hicbirsey. Maksat o zaten. Ama sen kalkip da is cikisi sehir sehir gezersen parton siee ordan diyebilir. Yani soucta her isveren farklidir. Yani nasil bir güvence bekliyorsun bilmiyorum ama araba taksidi ödemiyceksin,v ergi ödemiyceksin, benzin ödemiyceksin (kisisel kullanimi da artik sana kalmis ne derece dürüstce faturaya yansitirsin). Iyi bisi iste.
Sosyal ağlarda paylaş

görüşmeden sonra adam beni istasyona bıraktı şöyle bişe söyledi "şirket arabası tahsis edilecek deneme süresinin ardındna. bu VW, audi, skoda, bmw gibi markaların araçlarından olabilir. dediğim gibi özel kullanıma da tahsis edilmiş durumda ama araçla türkiyeye seyahat edersen tabi bu senin üstlenmen gereken bi durumdur"

madem ekstrem seyahatler hariç araç zaten benim olacak o halde neden ısrarla leasing leasing diye konuştular onu anlayamıyorum. yani kim böyle bi işe girmek ister ki? haftanın 4 günü serviste olucaksın diyor. çok rahat vurursun o araçla 300 400k'yı. öyle bi araca neden yatırım yapılsın ki?
Sosyal ağlarda paylaş

baya karlı bişey. bizim hollanda daki şirkette şöyle oluyordu; sana belirli sınırlar içerisinde bir araba tahsis ediliyor(şirketteki pozisyonuna göre; mesela bölge sorumlularına volvo s40, müdürlere xc60 gibi) yakıt şahsi kullanım dahil şirket ödüyor sen sadece vergisini ödüyorsun ve belirli bir km kullanımdan sonra araç senin oluyor. Bu da bir benzeri. hatta arabanın iç döşemesini rengini ıvırını zıvırını kendin seçiyordun.
Sosyal ağlarda paylaş

mülakatta herhangi bi vergi ödemen gerekmiyor diye söylemişlerdi. benim kafamı kurcalayan konu bu aslında ya. tamam arabayı ben seçiyorum ama eğer dediğin gibiyse vergisini ödüyorum. bu da aslında yıllık brüt maaşımda eksi oluyor tek artısı altımda arabam oluyor. öte yandan belli bi km'den sonra bu arabayı almak istemem çünkü perti çıkıcak aracın. onun yerine maaşın daha yüksek olması ama sadece iş kullanımına tahsis edilmiş bi araba önermeleri daha mantıklı değil mi? belli bi km dediğin minimum 3 4 yıllık kullanıma tekabül eder diye tahmin ediyorum. alman otobanlarında hakkaten pert olur o araba. hız limiti yok hayvan gibi geziceksin haftada 4 5 gün. ne biliyim bana biraz iyi analiz etmem gereken bi nokta gibi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Fahrtenbuch tutuyorsun arabada

die Versteuerung des geldwerten Vorteils für die private Nutzung übernehmen Sie.

Ozel kullanımda yıl sonunda vergi iadene ekliyorsun vesaire.

Sözleşmeyi yolla özel mesajdan bakıyım. Dönerimi isterim ama

Ayrıca geldwerte Vorteil nedir wikiden araştır. İş hayatın boyunca her yerde karşına çıkacak.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
almancılar bitte kommt rein
bi firmadan kontrat gönderdiler. görüşmede "şirket arabası vericez kişisel kullanım için de tahsis edilecek, istersen leasing de yaparız" dediler hep. kişisel kullanımımı karşılayacaklarsa zaten neden leasing yapayım anlamadım. 5 yıl sonra o araba 300 400k km olur tahminim sürekli dresden bölgesi ve bayernde gezmeyi hesaba katarsak. kontratta şöyle bişe yazıyor ne sonuç çıkarmam gerek burdan?

Wir stellen Ihnen im Rahmen unserer aktuellen Dienstwagen-Regelung einen PKW als

Dienstwagen zur Verfügung, der auch zu Privatfahrten genutzt werden kann. Betriebs- und Unterhaltungskosten trägt die Gesellschaft, die Versteuerung des geldwerten Vorteils für die private Nutzung übernehmen Sie. Einzelheiten sind im PKW- Überlassungsvertrag geregelt.

özel kullanım giderlerini üstlenirsin bu da pkw überlassungsvertrag'a göre düzenlenmiştir demiyo mu? bu kontratta herhangi bi pkw sözleşmesi yok yani bu araçla ilgili tek paragraf tek bilgi. eğer her ay 200 300 euro giricekse araçtan ötürü bana pek karlı bi teklif gibi gelmedi bu iş o yüzden benim için kritik olan bu noktada yardımcı olursanız sevinirim.

KidLazer [eksiduyuru.com kullanıcısı] #1062158

kidlazer miydin sen
Sosyal ağlarda paylaş

@deadwoll

abi dötü kolluyorum işte dediğin gibi biz de al şu kadar para altına araba sene sonu da bu kadar prim deyip geçiyolar bunlarda herşey yazılı canıma okumasınlar diye sıkı tutmaya çalışıyorum işi baştan

@aquila
haftada 40 saat çalışma, eğitimler minimum 3 4 gün sürüyor. evin yüzünü haftasonu görüyosun. hal böyle olunca insan araba mı veriyo diye pek sallamıyor açıkcası

@komodo
yes
Sosyal ağlarda paylaş

Canına okumazlar merak etme. Devletin koyduğu yasal sınırlar var işveren ve çalışan arasında. O nedenle herşeyi belirtmek zorundalar, sigorta konularında sorun çıkmaması için.

Türkiye'ye benzemez burası.Çalışan olarak çok sağlam hakların oluyor genelde.

Leasing standard prosedür Almanya'da arabalarda bu arada.

Almanya'da ayrıca en çok para harcadığın şey işe gidip gelme, araç flandır. Şirketten araç alıyorsan zaten gayet iyi.

Keşke imkanım olsa bisikletle/trenle gidebilsem işe mesela ben.
Sosyal ağlarda paylaş

sen yine de bi bak da abi kontrata ne yalan söyliyim benim çok içime sinmedi açıkcası

bu arada mail'de özellikle belirtilen weihnachtsgeld için de şunu ekleyeyim

Nach § 2 Ziffer 2 des Tarifvertrages über eine betriebliche Sonderzahlung für Arbeitnehmer und Auszubildende ergibt sich die Höhe der Sonderzahlung zu Weihnachten gemäß folgender Staffel:

nach 6 Monaten Betriebszugehörigkeit 25%

nach 12 Monaten Betriebszugehörigkeit 35%

nach 24 Monaten Betriebszugehörigkeit 45%

nach 36 Monaten Betriebszugehörigkeit 55%
Sosyal ağlarda paylaş

standart onlar, IG Metal olan her firmada aynı

ben Mercedesteyım su anda.. orda da aynı, porschedeykende aynıydı.

aynı şeyler bende de var aynı kurallarla

IG metal almanya'da her zaman iyidir bu arada

=> Sendikalı mühendissin IG MEtalle
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...