Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Web sitesi için search paneli


Elderon

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Basit html ve css ile yazılmış bir web sitesinin içerisine sadece site içi arama yapabileceğim bir search bar koymak istiyorum, fakat yaptığım araştırmalar sonucu nasıl yapılabileceği konusunda henüz bir fikir edinebilmiş değilim.

Yardımcı olabilecek biri var mıdır acaba?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cevap için teşekkürler, google arama motorunu tercih etmiyorum. Alternatif kendimize göre uyarlayabileceğim bir arama motoru yapmak istiyorum aslında.
php ile yapılıyor diye tahmin ediyorum ama nasıl yapılır nasıl entegre edilir onu öğrenmem lazım :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bkz : elasticsearch.

Ufak seyler icin biraz overkill kalabilir ama elimde dokumanlar olsun, bunlari bi yere atayim, otomatik index'lesin, ben sadece sorgulayayim istersen aradigin sey bu.

Yok ugrasmayayim dersen yapacagin sey, kendine bi index olusturucan mevcut data icinden, ayri bi tabloya koycan, sonra aramalari o index table ustunden yapip kullaniciya sonuc dondurucen.

index table'a ne koycam dersen, sahip oldugun veriye gore degiscek ama genelde keyword, content_summary, link seklinde 3 sutunlu bir tablo. keyword aramada cikabilecek herhangi bir kelimeyi barindiracak, content_summary o kelimenin icinde gectigi content'in bir kac cumlesini ve basligini, html olabilir, link de oraya tiklaninca nereye gidecegi. ha bir de 4. bi sutun koyabilirsin datetime tipinde, o da content date'i gosterebilir. boylece guncel mi degil mi diye gorebilir ya da siralayabilir arama yapanlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...