Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rest Olma Mantığı

dwight

Öne çıkan mesajlar

Oyunda rest olup %200 bonus alma mantığı nasıl işliyor anlamıs değilim?
Inne giriyorum you feel rested dior.Bende gidip kendimden 1-2 lvl üst mobları öldürüyorum ama öldürdüğümde hemen u feel normal dior ve expi de bonussuz kazanıyorum.Ayrıca xp barda rest olunca cıkan çizgi ne işe yarıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

rest olayi senin nekadar sure oyun oynamadiginla baglantili tabiki girip cikinca %200 alacak degilsin ama 2 3 gun oyuna girmedigin zaman rested bonus aliyorsun ve o xp bardaki cizginin oldugu kisima kadar oldurdugun her mob dan %200 exp aliyorsun. Mantigi gunde sadece 2 3 saat oynayan insanlarin serverdaki cogunluktan kopuk kalmasini engellemek.
Sosyal ağlarda paylaş

ek bilgi:

- xp barınızda 20 bölme vardır. her 8 saatlik rest için bir bölme rested olur.

- rested bonusu max 10 gün birikir, yani en fazla 30 bölme dolar.

- rested bonusu bir dahaki level'a taşabilir. çizgiyi görmüyorsanız level atlayınca rested gider diye düşünmeyin.

- quest'lerden aldığınız xp rested bonusunu etkilemez, çizgi aldığınız xp kadar sağa doğru kayar.

- rested bonusu xp ile sınırlıdır, öldürdüğünüz yaratıkla değil. yani bonusunuz örnek olarak 3000 xp ile sınırlıysa, 30 tane 100 xp yaratık da öldürebilirsiniz, 15 tane 200 xp yaratık da. rested'ken güçlü yaratık öldürmezseniz rested durumu boşa gitmez yani.[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle düşün bak sen level 10'ken level atlaman gereken xp atıyorum 1000xp olsun. Bu durumda 1000/20 = 50xp her bölme oluyor. Sen maximum rested olursan 50x30 =1500xp extradan kazanacaksın. Fakat level 40 olduğunu var sayalım. Level atlamak için 120.000xp lazim. 120.000/20 = 60.000 her bölme
senin toplam rested halde 60.000 x 30 = 180.000xp extran var. Bunu daha da basite indirmek gerekirse full halde rested iken 1.5 level fazladan kazanirsin. Böylece sadece hafta sonları oynayarak herkezle eşit bi şekilde devam edebilirsiniz. Tabi her hafta sonu 13-14saat oynamayı göze alırsanız ^^

ayrıca öldüğünüz zaman rested bardan bonus kaybediyorsunuz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ratrex, 05 Ocak 2005 12:48 tarihinde demiş ki:
yani belli bir sure girmezsem oyuna oldurdugum yaratıklardan fazladan xp mi kazanacağım hoş .
peki her rest kaç bonus xp ye denk geliyor bunun belli bir hesabı varmı yoksa random olarak mı belli oluyor

dediğim gibi her 8 saat için xp bar'ınızın 1/20'si rested oluyor.

yani level atlamak için toplam 20000 xp istiyor diyelim. xp barınızda 20 bölme vardır, her biri 1000 xp'ye denk geliyor bu durumda. her 8 saat restiniz için 1000 xp'lik bölüm mavi, yani rested olur.

örnek vereyim daha açık olsun. diyelim 24 saat boyunca girmediniz. 4 bölümlük yer rested oldu. yukardaki örnekteki gibi toplam level için de 20000 xp gerekiyor olsun. yani 4000 xp'lik bölüm rested oldu.

rested değilken 100 xp'lik 40 yaratık öldürdüğünüzde 4000 xp alırdınız. rested'ken 40 yaratık öldürürseniz öldürdüğünüz ilk 20 yaratık size 200'er xp, sonraki 20 yaratık 100'er xp verecek. böylece 4000 + 2000 = 6000xp almış olacaksınız. 24 saat rest için level için gereken xp'nizin %10'unu, yani 2000 xp'yi bedavaya almış oldunuz.[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
OffChu, 05 Ocak 2005 13:29 tarihinde demiş ki:
sQu yazını bir kontrol et istersen. :) Bu arada benim üstteki mesajımı bir mod silerse iyi olur. Boş boş durmasın.

hangi bölümü kontrol etmem lazim, ettim bişey bulamadım :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MeTh, 05 Ocak 2005 15:15 tarihinde demiş ki:
Bu arada eğer inn deyken log out olunursa daha fazla bonus alınıyor mesela normalde dışarda log out olursan 8 saatte bi bölümlük bonus alıyosan inn deyken 6 saat de 1 bar doluyor gibi...

rest olduğunuz yerlerde sol üst taraftaki health barda level yazan yerde "zzz" işareti görürsünüz. yukarda yazdığım değerler bu durum için geçerli (8 saatte bir bölüm).

eğer han ve büyük şehirler dışında log out olursanız rested olursunuz, ama bu han ve şehirlere oranla bir kaç kat daha yavaş.[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
OffChu, 05 Ocak 2005 16:07 tarihinde demiş ki:
Sayıları :)

ya boşver bölerken bi tane fazla 0 atmışız çarparken de 1 tane eksik hehe. Direk sonucu yazarken atlamışız çarpan bölenleri. Sonuç level atlamak içi n120k lazimsa full rested iken 180k extra xp alirsiniz. 1.5 level yani
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cooldragon, 06 Ocak 2005 01:51 tarihinde demiş ki:
Bir char ile oynarken diğer charlarımız rest oluyor mu? Birde innkeperlara burayı benim evim yap diye bir komut verebiliyoruz. bunun mantığı nedir?

çantanı açtıgında görebilicegin Hearthstone adında beyaz bir tas mevcuttur, innkeeper dan burasını benim evim yap dedigin sey o tasa yazılır ve haritanın neresinde olursan ol o taşa tıkladıgında en son hangi inn de yazdırdıysan tası oraya ısınlanırsın.[signature][hline]Gerçek Oyuncunun Mekanı -> GametoGame.net -> Editor
WoW Site -> TurkishWoW
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...