serjuhan Mesaj tarihi: Mart 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2016 Merhabalar Şimdi yönettiğim 8-10 bilgisayarlı bir domain var. Açıkçası bu işlere çok aşina değilim fakat kurulu düzendeki basic yönetimleri yapıyorum. Daha önce yaptığım gibi yeni bir PC'yi AD'ye eklemeye çalışıyorum ancak resimdeki hatayı alıyorum. Her zaman ki gibi PC'nin DNS'ini sunucunun IP'si yaptım ve pingliyorum bir sıkıntı yok. Keza web sitelerini açarken DNS gerekli çözüm işlemini de yapıyor. Ancak gel gelelim domaine ekleyemiyorum PC'yi. Yardımcı olup fikir verebilecek arkadaşlara müteşekkir olacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mart 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2016 domain, workgroup falan yanlıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sleepingdeath Mesaj tarihi: Mart 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2016 dns'e active directory'nin ipsini vereceksin. global dns sunucuları yerel, sunucuna isim çözemediği için yapamıyorsun. ezpz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Mart 9, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2016 Dediğiniz gibi DNS'e zaten DC'nin IPsi verili durumda. Hani daha önce de yaptım bu işlemi o yüzden hani basic steplerde sorun yok. Ama gel gelelim ki sorun var. DC'den kaynaklanan bir problem olsa sanırım hiç bir domain PC'si login olamaz değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sleepingdeath Mesaj tarihi: Mart 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2016 serverda problem olsa hiç biri giremez evet ama bellek muhabbeti var, login olan bir pcden yeni bir kullanıcı oluşturup yeni kullanıcı ile login olmayı dene, login oluyorsa sıkıntı yoktur. ama senin sorunun dediğin gibi basit bir olay gibi şey yapsana servera ping at, birde servera isim ile ping at. mesela serv.test.com şeklinde eğer hiç bir sıkıntı yoksa iki pingide atması gerek, ama ilkini atamıyorsa bağlantı sorunu, ikincinisi atamıyorsa dns sorunu var demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Mart 9, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2016 İlkini atıyor. İkinciyi denemedim bir deneyeyim. Ama domaine dahil edemediğim PC google'ı vs çözüyor. Yani o yüzden de DNS çalışıyor diye düşünüyorum ama dediğini bir deneyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Mart 9, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2016 Alla alla domaine almak istediğim pc'den diğer PClere ve sunucuya hostnamei ile ping de atabiliyorum ama hala aynı hatayı alıyorum. Şimdi başka bir domainde olmayan PC'yi de almaya çalıştım ama aynı hatayı verdi. Sunucu tarafında kontrol etmem gereken bir şeyler var mı? Fikri olan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Sorunu çözdüm bu arada. Baya baya uğraştırdı. DNS servisleri AD'ye erişim sağlayamıyordu sanırım. İnternette aradım araştırdım ve cmdline ile baya bir komut girerek bazı servisleri kapatıp restart vb ettirdi ve sonunda oldu. Active Directory vb konularda kendimi geliştiresim geldi valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar