Killer Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 selam ahali. bazılarının bildiği üzere mobidictum.com'un kurucusu benim, hostingin şu anda bi hosting firmasında. fakat bitane wordpress teması olmasına rağmen boş boş kasıyo yani. onun yanında bir iki site projem de var. mysql sqlite db tabanlı mobil oyunlar yine mysql tabanlı web oyunlarım var bunları hepsini bir çatı altında toplamak istiyorum. bu server kurulumlarıyla falan çok bi alakam yok, cpanelde takılmaktan ileri gitmedi bu isteklere göre bana ne lazım olır? http://www.itworld.com/article/2832631/cloud-computing/when-to-use-cloud-platforms-vs--dedicated-servers.html şunu okudum bu biraz fikir verdi di reis şöyle söyledi "Dedicated alinca yonetmesi bas etmesi dert. Cloud/VPS/VDS yine ayni kapiya cikiyo yonetimi sana kaliyosa. Managed server al sen, dedicated mi cloud mu oldugu onemsiz. Bi de kontrol paneli kursunlar ustune, ordan yurursun." said: bu AWS'lerin kurulumu falan baya kastırıcıymış örneğin. türkiyeye en yakın da frankfurtta https://aws.amazon.com/solutions/?nc2=h_ql_ny_livestream_blu işi bilenlerden öneriler bekliyorum pls teşekkür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 asıl önemli 2 şeyi söylememişsin... -Bütçe ? ve Ziyaretçi sayısı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 bütçe max 200 dolar gibi şimdi ziyaretçi de şu an net bi sayı yok. hani projeler gelişiyo sürekli hani sadece ikisi base alarak alıncak bi kararsa zaten, sonradan uplarım konuyu. ben genel bi bilgi alayım dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
valequenta Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 dedicated derken baya server alip inhouse mi manage edeceksin? sahip oldugun data uzerinde yasal bir hukumluluk ya da confidential bir durum olmadigi surece yani zorunlu olmadigin surece bi anlami yok. baya costly olur bu sana. DR, electricity, heating falan filan milyon tane sey. her seyden ote scale etmek istediginde baya basini agritir. bi hosting firmasinda dedicated server kiralamak diyorsan cloud'dan cok farki yok aslinda bunun. yani MS Azure da cloud platform, gider bi VM spin edersin al sana OS'inden Web serverlarina herseyini manage edebilecegin dedicated system ( IAAS - infrastructure as a service), tek fark virtualization; fiziksel olarak nerde bilmiyorsun. PAAS var bir de, platform as a service. bu da bi cloud category. Platform senin icin hazir, OS, http server vs sen manage etmiyorsun, sadece deploy ediyorsun APP'ini ve sana scaling, monitoring, caching gibi platformdan platforma degisen fonksiyonlar sunuyor. azure VM'e bi bak derim, $200 veriyordu en son trial icin. burada fiyatlari falan da gorebilirsin: https://azure.microsoft.com/en-us/pricing/details/virtual-machines/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Eğer Arkaplanda server administration yapacak birisi yoksa zaten kesinlkle önerilmemeli ne dedicated server nede virtual 3 tane böyle site var diyorsun, Managed cloudlar var Dedicated resource veriyor çok pahalı onlarda o yüzden sordum bütçeyi. Gerçi aylık 200$ sa yeterli tabiki. AWS ler hep irlanda tabanlı eu olanlar. Büyük ölcekli hit yoksa yani günlük 1 Milyon Hit almıyorsan hiç gerek yok AWS ye ... Ha dersinki Free tier dan yararlanırız işte... ama seninde dediğin gibi uğraştırır. Wordpress ise managed WOrdpressler var pahalı ama yeterli olacaktır senin için. Daha sonrası içinde Dedicated Cloud ile akarsın gelelim cabukhost a :) Asıl ihtiyacına gelirsek, hızdan bahsetmişsin yavaş olduğundan filan şikayetçisin cloudflare kullan + pro üyelik yap + ben sana dedicated Resource lu bir Host veriyim test et 15 gün ona göre karar verirsin istersen şuan barındırdığım projeler/siteleri özelden atabilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 cahil olupta kendini bilgili sanmak ne güzel birşey değil mi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 https://www.hetzner.de/us/hosting/produktmatrix/managed-server-produktmatrix in managed servislerine baksaniza.management isin icine girince fiyat kol gibi oluyo ama. diger turlu kendim manage edeyim dersen iyi bi linux bilgisi sart.yoksa eger bulasmayin derim dedicated sistemlere.googleda butun problemlerin cozumu var karsina cikabilecek ama uygulamasini yaparken bile hata yapmak mumkun. bir arkadas turkiyede sunuculari arastirdi bi ara.onlarinda bi eticaret isi var.dedicated sunucuyu halledecek kadar sisteme hakim bu arkadas.fakat turkiyede inanilmaz pahali.adini sanini bilmedigin sirketler ucuz yollu sunucu sagliyo ama onlara guvenemedik zaten.hertznerle su anda isini hallediyo. aws isi zor.astronomik faturalara maruz kalabilirsin.gecen sunu okumustum: http://www.behind-the-enemy-lines.com/2012/04/google-attack-how-i-self-attacked.html bayaa ince eleyip sik dokumak lazim.ote yandan googleda gorduydum bunu hala duruyo https://cloud.google.com/developers/startups/ $100,000 startup kredisi veriyo.Bununda kosullarini saglamak memleket girisimcisinin harci degil gibi duruyo. guclu bi vps alip ona cpanel kurup bazal metabolizmayla yola bakilabilir mi?tabi orada da cikacak antin kuntin problemlere destek olacak birini mutlaka bulabiliyo olmak lazim. yada en vahimi ama belki en duzgun cozum bi wordpress hosting veren sirketle ise dalmak.sistemin arka planiyla ilgili hic bir sey bilmeyeceksin.sadece wordpressin admin panelini goreceksin falan.musteri yogunluguna gorede adamlarla haberlesip belki sunucuyu buyuteceksin falan falan...(cok sigirca duruyo ama en kolayi bu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maddoq Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Öncelikle mobidictum hakkında konuşayım. neden cloduflare kullanıyorsun? içeriğin türkçe Cloudflarein tr de sunucuları yok, eğer yüksek derecede saldırı altında değilsen tamamen gereksiz. Cloudflare statik siteleri hızlandırır onun için lafım yok ama dinamik sitelerde, özellikle wordpress te cloudflare sistemini hızlandırmaktan çok yavaşlatır. Sitenin oluşturulması süresi niye bu kadar geç ? Hangi cache eklentisini kullanıyorsun bilmiyorum fakat anasayfa biraz başarılı olsa da diğer sayfaların çok geç oluşturuluyor. Bazen gtmetrix skoru yüksek olsun diye yaptığınız optimizasyonlar web serverı boğabilir dikkat etmen gerekiyor. Kaynağa bakınca gelen yazı her şeyi özetliyor zaten. Güzel bir optimizasyondan sonra günde 10k hiti çok rahat kaldırması lazım herhangi bir webhostta. Senin için önerim bu işe yatırımı uzun süreli yapmayı planlıyorsan kendi sunucun üzerinden devam etmen. Öncelikle oluşturduğun sunucuya diğer sitelerini taşırsın orda sistemi test edersin, kendini geliştirirsin sonrasında ana siteni kendin host etmeye başlarsın. Dedicated server olaylarına gelince de eskisi gibi zor değil artık. Dökümantasyon her yerde var. Sistemini bir kere oturttuktan sonra zaten sunucu tarafıyla alakan kalmaz kullandığın web panelle şu an yaptığın şekilde halledersin işlerini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 abi çok sağlam cevaplar gelmiş. tek tek yazıcam cevapları. teşekkür ediyorum herkese @valequenta inhouse server değil. yine bi firmanın serverini kiralarım. inhouse alacak para ve koşul yok zaten. azure'ye bakabilirim. google cloudda da 500 dolarlık bi kuponum vardı geçen seneden kalma hala aktifse deneyebilirm de yani benim amacım. tek bir yerden hepsini rahat kontrol etmek. tıklıcam işte mobidictum, gir panele tıktık. abc.com ona gir tıktık. developerlar databaseleri backend tarafı falan rahat halledicek. buradaki öncelik local siteler olduğu için hız tabi önce @editor aws'yi manage edecek donanımlı adam da yok zaten ekipte. diyosan ki yüksek hit almıyosan gerek yok, e zaten manage edecek adam da yok, sreverda yurtdışı. aws'yi şimdilik rafa kaldırayım @senko dur karıştırma ortalığı @pulkas aws'den vazgeçtim tamam asd. ya sırf wordpress de değil olay. hani dediğim gibi app ve oyunların db'leri de orada tutulsun istiyorum. yoksa local hosting firmalarıyla bi şekilde halledilir problem google'ın startup programı da zorlar. startup bi fikrim yok zaten. klasik iş modeli var bende. ama bakayım yine de @maddoq valla cloudflare'i sitenin kurulumuna yardım eden arkadaş kurdu. saldırıdır şudur budur engeli için. nitekim bir iki kere saldırı oldu cidden. wordfence var eklenti ikinci paragraf zaten istediğim şey. ama hani hangi firma iyidir, cloud mu dedicated mi dalgası ordan çıkıyo. onun araştırmasındayım şu an Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 bana bide genel olarak kullandığınız hosting firmalarını yazsanıza domaindir hostingidr nerden hallediyosunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 maddoq sallamış özellikle dinamik siteleri kendi özel cache i sayesinde hızlandırıyor ve server yükünü alıyor yani aslında hızın yanında baya server gücü gereksinimi azaltıyor. Senko şişkosunu zaten hiç sallama hater işte geldi konuşuyor boş boş. hosting olarak ise Godaddy nin managed EU wordpress i çok iyi Yurtiçinde barındıracaksan da .... yani düşündüm bulamadım hepsi dandik asjshfaksjfs teklifimde halen geçerli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Cabuk al gec tatava yapma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maddoq Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Önce Editor için bunu buraya koyalım https://news.ycombinator.com/item?id=5012826 Sonra sunucu istiyorsan buradan 30 € luk alet her türlü işini görür. Ovh'nin kendi firewallu var ve ücretsiz. cloudflare gibi sistemlere girmene gerek yok. Ben neredeyse 1 yıldır kullanıyorum üzerinde 30 dan fazla wordpress kurulu şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadım. Türkiye içerisinde hosting paketi istiyorsan benim kullandığım en iyi paket https://www.superni.com/ nin hizmetiydi. Wordfence i hiç kullanmadım eklenti tabanlı güvenlik mantıksız geliyor bana ama araştırdım biraz. Genel eğilim Wordfence'in cache özelliğini kapatıp Wordfence + W3TC üzerineymiş. Sayfa oluşturma hızın gerçek anlamda çok düşük bunun sebebi Wordfence olabilir. Test etmende fayda var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 ahaah interneti yeni öğrenen her okuduğuna inan tip... cocuk tecrube var burda rahat ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Tecrubeni karsi arguman ureterek ve urettigin argumani kabul gorecek dokumanlarla destekleyebilirsin pek tabi Editor. Diger turlu hic hos bi yere gitmiyo bu konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Tmm da adam bi forumdan link koyuyor bu dökümanmı oluyor ? senin benim gibi adamlar paylaşmışlar bişiler ? gelim burda adama host ettiğimsitelerimi sayacam ? Tmm ozaman Di cevap ver Cloudflare cache kullanıp paticiğin server yükünü azaltıyormu azaltmıyormu ? JSleri mini yapıyormu yapmıyormu ? cssleri cacheliyormu cachelemiyormu ? En iyi CDN e ve en yakına yönlendiriyormu yönlendirmiyormu ? evet bekliyorum kullanan biri olarak cevap ver ? ya benim cloudflare de en az 45 tane site var kurumsal müşteriler dahil. Takmışsınız dökümasyon dökümasyon. TMM Bende dökümasyon veriyim o şekilde : https://forums.digitalpoint.com/threads/cloudflare-or-wp-super-cache-or-both.2663322/ http://goldfirestudios.com/blog/135/CDN-Benchmarks%3A-CloudFlare-vs-CloudFront Bak burda hatta cdnlerin cachelerini karşılaştırmışlar http://winningwp.com/cloudflare-vs-maxcdn/ Di senin gibi bi adam nasıl böyle bişiyi savunursun ? Cache alakasyı yok hızla bir alakası yok ?? şaka dimi bu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 lan bi sus ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 parazitlik yapmasana ? her Konuda yazdığın gibi cabukgerzek yaz hakaret et git. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 cabukmal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maddoq Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 hacker news a forum diyen adamla tartışmaya giriyorum resmen. adam bana " ahaah interneti yeni öğrenen her okuduğuna inanan tip..." diyip de winningwp den makale paylaşmış tebrik ederim. Editor burası Killerin topici, sorunları hakkında godaddyden wordpress hosting almak dışında önerin varsa yazabilirsin. Eğer kişisel bir problemin varsa veya CloudFlare hakkında tartışmak istersen açarsın bir topic herkes bilgilenir. Şimdi gelelim mobidictum'a cloudflare in gereksizliğine. Bu adamın ihtiyacı CDN değil, Adamın müşterisi türkiyede dünyanın 4 bir tarafından gelen insanlar değil. Şimdi Türkiye içerisinde de Cloudflare sunucusu yoksa bu adam niye yurtdışından proxylesin bağlantısını ? digitalpoint ten verdiğin linkteki yazıyı bile okumadan gelmiş buraya kanıtsa kanıt buyur demişsin. Aç tekrar oku neler yazmış insanlar gör. abi gelin konuşun karşı argüman üretin ama sallamış bu çocuk bu gibi cahil cahil laflarla gelmeyin. Sistemler ihtiyaçlara göre düzenlenir, paticik.com un da bir lamerin saldırısından dolayı cloudflare e ihtiyacı vardı kullandı. Hız için mi kullandı, cdn için mi ? Eğer benim cdn gerekliliğim yoksa kendi sunucumdan cookieless domainle vereceğim static content mi hızlıdır yoksa "en yüksek saldırıların yapıldığı" network mü hızlıdır? Ben CloudFlare leş dünyanın en boktan sistemi demiyorum. Güzel bir sistem çoğu senaryoda da işe yarar ama malesef mobidictuma faydasından çok zararı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Editor said: Tmm da adam bi forumdan link koyuyor bu dökümanmı oluyor ? senin benim gibi adamlar paylaşmışlar bişiler ? gelim burda adama host ettiğimsitelerimi sayacam ? Tmm ozaman Di cevap ver Cloudflare cache kullanıp paticiğin server yükünü azaltıyormu azaltmıyormu ? JSleri mini yapıyormu yapmıyormu ? cssleri cacheliyormu cachelemiyormu ? En iyi CDN e ve en yakına yönlendiriyormu yönlendirmiyormu ? evet bekliyorum kullanan biri olarak cevap ver ? ya benim cloudflare de en az 45 tane site var kurumsal müşteriler dahil. Takmışsınız dökümasyon dökümasyon. TMM Bende dökümasyon veriyim o şekilde : https://forums.digitalpoint.com/threads/cloudflare-or-wp-super-cache-or-both.2663322/ http://goldfirestudios.com/blog/135/CDN-Benchmarks%3A-CloudFlare-vs-CloudFront Bak burda hatta cdnlerin cachelerini karşılaştırmışlar http://winningwp.com/cloudflare-vs-maxcdn/ Di senin gibi bi adam nasıl böyle bişiyi savunursun ? Cache alakasyı yok hızla bir alakası yok ?? şaka dimi bu ? Sikinti konuda kimin ne dedigi degil, senin uslubun. Onu duzeltirsen, "haha cocuk yuru git" demek yerine "yanlis dusunuyorsun cunku bundan, aha bu da dokumani" dersen sikinti cozulecek. Diger turlu forever haksiz durumundasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Killer dedigim gibi sana en iyi uygun f/p acisindan da seceneksiz yontemi soyledim Ayrica sakin yanlislikla gidip tr de hosting alma baskalarinin laflariyla Kaldirmas 3 sisteminide senin icin uygun degil tr Niye diyeceksin belki ustte okumadiysan tekrar soyliyim turkiyede serverlara onem vermiyorlar musteriye onem vermiyorlaar basiyorlar tek servere a 1000 musteri sonra bide serverda dandik yavasliktan surunuyor herkes. Yok yani resourcelar cok az O yuzden amerika veya eu farketmez bir hostinn aliyorsun saglam Godaddy diyince amatorgelmesin sana adamlar resourcelariyaziyorlar bakin bunu veriyoruz diye Her hosting yapmiyor bunu. Geriye kalan seyde clodflare wp ye arti cache plugin eklersin + clodflare cache i sayfalarin 1-3 snde acar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2016 ben sistemci hostçu bi adam değilim de bi projeden ötürü aws ile muhattap olmak zorunda kaldıydım 2 sene önce kadar. gerçekten çok ayrı bir uzmanlık alanı. adamlar yapmış denecek kadar esnek bir sistem, böyle bi kere kuruyosun, diyosun ki "database kullanımım şunu aştı mı yeni database sunucusu oluştur - var olana linkle, işlemci kullanımım şu threshold'u aştığında yeni sunucu oluştur, load balancing'e başla, yük ortadan kalktıktan sonra sunucu sayısını düşür fazla para yazmasın, az kullanılan veriyi s3'ten glacier'e taşı ki az para ödeyelim" falan filan tarzında bi dünya detayı vardı. hala aklıma geldikçe hüzünlenir ve tekrardan hayran olurum. adamlar yapmış idi. özet olarak bu iş zor. diğerlerini bilemen. bi de fiyatlandırması aşırı kasınçtı. adamın her şeyi esnek olduğu için her şey para. yanlış bi hesap yaparsan (ki çok kolayca yanlış bir hesap yapabilirsin :) gerçekten milyarlarca lira fatura gelebilir. mesela outbound bw paralı idi, atıyorum videoları youtube'a gömmeyeyim de sunucudan vereyim dedin mi patladın, gibi :) kendilerine olan hayranlığım yine depreşti, acaba cloud sistem yönetimi falan filan gibi bir şeye mi yönelsem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Şubat 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2016 pulkas said: aws isi zor.astronomik faturalara maruz kalabilirsin.gecen sunu okumustum: http://www.behind-the-enemy-lines.com/2012/04/google-attack-how-i-self-attacked.html Su olay baya iyiymis yav , google bildigin DOS atmis adama lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar