Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

abd'de burslu master


Artariel

Öne çıkan mesajlar

geçen neden bu kadar genç yaşta çalışmak zorunda olduğumu düşündüm, gençliği heba ettikten sonra kariyer yapmış olmamın ne anlamı var ki diye düşündüm, niye 21 yaşında mezun oldum ki ne gerek vardı diye düşündüm, geberip gidecez bari hayatımdaki son özgür olma ihtimali olan yılları heba etmiş olmanın pişmanlığıyla yaşamayayım biraz anılarım olsun diye düşündüm ve başlıktaki olaya karar verdim.

sorun şu ki master için abd'de burs kapmak baya zor diye biliniyor ve öyle de. 3.80 gpa computer science mezunuyum, referral alabileceğim on numara hocalar var phd'sini abd'de vermiş insanlar ancak sırf şu başvuru süreçlerinde harcanan para için bile caydırıyor beni. hala toefl sat almadım. hedeflediğim yer mit veya carnegie mellon değil tabi ki gönül isterdi tabi ancak master için böyle yerlerde burs bulmak için akademik geçmişimde 50 kilo taşak gerekiyor farkındayım. bana burs bulabilirsin diyebileceğiniz bir okul listesi lazım ben de kendim araştırmaya başlayayım bütün prosedürü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senin canin cok tatli maalesef bu kafayla tutunamazsin abd'de kolay kolay

genc yasta calisma konusunda seninle ayni dusunsem de yasadigimiz dunyaya cok utopik kaliyor bu yaklasim, amerika'ya okumaya gidip bunu soylersen agzina vurup pakistan'a sinirdisi ederler. buradaki nufusun buyuk cogunlugu okulun yaninda full time calisiyor gece gunduz. zengin cocuklari bile oyle.

okuyayim yatayim dersen zaten o verecekleri burs alacagin kitaplara gunluk yasamina yetmez. haliyle calismak icin cok erken diye okumaya gittigin yerde gunde 5 saat uykuyla okula gidip iste calisirken bulursun kendini ya da depresyonlara girip geri donersin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

doruk, o konuda yanlış anlaşıldım. ben çalışmak istemiyorum demiyorum hatta geçimimi sağlayabileceksem abd'de okurken seve seve çalışırım. benim bahsettiğim tamamiyle iş hayatına geçişle ilgili ve türkiye'de türlü sebeplerden dolayı mutsuz oluşum.

edit: çalışarak bir okul parasının karşılanamayacağı gayet aşikar. burs alıp yaşamı idame ettirmek için çalışmakla bir problemim yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Degil. Sadece almanya ve fransa için geçerli o dediğin.(220-250€ civarı harç) Non eu citizena 6.-8000'den açıyolar yıllık ücreti diğer ülke okulları devlet okulu dahi olsalar
Çek c., avusturya falan biraz daha ucuz sanırım.
İlaveten fransa konut/yurt yardımı yapıyo 100-200€ civarı aylık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Almanya için, daad
Fransa için, campusfrance sitelerine bakabilirsin burs ve programlar hakkında bilgiler mevcut.
Kanada'yı bilmiyorum ama abd'den farklı değil sanırım. Burs bulmadıkça dolaresler erekte bi şekil bekliyor olsagerek.

Ben de almanya'da iki okuldan cevap bekliyorum bahar dönemi için fakat 6 hafta geçti yanıt yok şerefsizlerden. İki ay müddet vermiş birisi ama 15 martta kabul alsam iki haftada vizeyi kalacak yeri nası halletcem belirsiz. Yavaştan eylül için başvurulara başlayayım bari dedim.

Kanada ve hatta çin falan hakkında bilgisi olan varsa yazsın ya
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

master için burs verildiğini duymadım abd'de açıkcası. phd yapcaksın ki anca burslu hem çalışasın hem de okuyasın doktora adı altında. bi metod var götün yerse: TC'ye başvuruyosun seni kredi ile amerikaya mastera gönderiyo ama 70k'lık bi senetin altına imza atıyosun sanırım ya da öyle bi meblağ. gidio okuyosun dönüyosun türkiyede kazandığın ünide (istanbul kazanmak zor) abd'de kaldığın sürenin iki katı kadar asistanlık yapıyosun ücretli. bunun bi olayı var o da istersen senedi bozabilirsin ödeme şartıyla. amerikaya gidip masterdan sonra iş bulup bu yola başvuran çok kişi var.

edit

almanya istiyorsan seneliği 90 euroya okul var. bkz. benimki lel
ama devlet hesabında 7900 euro görmek istiyor sokakta dilenme diye. bunun da bi ibineliği söz konusu: ilk geldiğide ya bloke hesap açıp 8k parayı gömüyosun ya da babam eniştem halam bana her ay düzenli 650euro göndercek diye teminat veriyosun. eğer ikinci yola gidersen 1 senenin sonunda vize uzatmaya gittiğinde görevli senden hesap dökümü isticek acaba gerçekten para gönderdiler mi diye. ama bankadan alabileceğin maksimum çıktı son 3 ayı gösterir dolayısıyla eğer son 3 ay boyunca ailen düzenli 650 euro göndermiş olursa 1 yıl daha vizeyi kaparsın. ha tabi sokakta sürünmemek için paraya her daim ihtiyacın var.

neden okulun senelik 90 euro olduğunu da belirteyim. kaldığım şehrin "belediyesi" o sene okula kaydolan öğrenci sayısıyla orantılı olarak minimum 80 maksimum 100 euro destek veriyor öğrencilere. okulun 1 sömestrlık harcı da 90 euro(eyalet içi sınırsız tren ulaşımı dahil) dolayısıyla 1 senede okula verdiğin para 90 euroyu geçmiyor aşağı yukarı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Artariel said:

dasBock said:

ama devlet hesabında 7900 euro görmek istiyor sokakta dilenme diye.


of bu cok lesmis.


ulkeden kacmak niye zor lan


haklılar aslında bu meblağyı görmek istemek istemekte ancak zor biliyorum. polonyaya bakabilirsin orada yaşam daha ucuz olduğu için muhtemelen daha düşük bütçe isterler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Artariel said:

7900 oldukca fazlaymis hangi kriterlere gore hesaplaniyor bu miktar?


almanyanın resmi kurumu köln üniversitesinden örnekle yola çıkıp 750 euro hesaplamış ama mesela trüringende okuyosan giderlerin çok daha düşük oluyor. bu işin ortalaması 660€ * 12 genelde

burada da örnek bi çalışma var
https://www.daad.de/deutschland/nach-deutschland/voraussetzungen/en/9198-financing-your-studies/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...