Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Desktop pc / yeni ram takma hakkında

nutella yerim

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar sorunu soyle acıklayayım

Pc ler yenilenecek diye calıstıgım yer yeni ram siparis etmis, siparis ederken de pc'lerin mevcut uyum durumuna pek de bakmamıs

Su an kullandıgım pc'de 4gb ram mevcut, 2 slot 2gb olmak üzere

Yeni gelen ram 8gb, uyum hakkında bilgisayarın spesifikasyonlarına baktıgımda 8gb ile calısabilir gozukuyor, fakat eski ram'leri cıkartıp bu yenisini takınca pc acılmıyor, power tusuna basınca acılma ekranı geliyor ama sonra surekli kendini resetleyen bir donguye giriyor

Suraya pc'nin ozelliklerini koyuyorum, belki de ben yanlıs bakıyorum ve benim pc 8gb ram e uyumlu degil ya da bios dan frekans guc ayarını vs yapamıyorum.

p.s. bios u guncellemeyi denedim fakat yine olmadı.

Sosyal ağlarda paylaş

photographer said:

frekansları tutmuyor dicem de mb'nin ayarlaması lazım onu otomatik
sen bi kontrol etsene bilgisayar açılmadan biostan
yoksa hiç mi giremiyosun bios'a?

yok bios a girebiliyorum tabi

bios da frekans sekmesinde automatic yazıyo, manuel ayar yapmadım

bu arada 4 ayrı slot'da da ram i denedim, hic birinde olmuyor
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:

Anakartın ram slotlarını değiştirerek denedin mi?

denedim abi, 4 slot var, hepsini denedim ama calısmadı

benim suphelendigim soyle bi durum var

internette biraz baktım guc ve frekans ayarlarını degistirmek gerekiyomus bazen, anlatmıslar bi seyler forumlarda ama anlamadım pek

bende guc ve frekans ayarların "otomatik bul" da ayarlı, yani kendi bulması lazım ama olmuyo malesef
Sosyal ağlarda paylaş

abi anakart modeline internetten bakın maks desteklediği ram 16 gb ram slotları da 4 tane olduğuna göre tek slotta maks 4 gb destekliyor. dolayısıyla 8 gb tek slot desteği yok aletin.

-Memory Specifications
Max Memory Size (dependent on memory type) 16 GB
Memory Types DDR3 1066/1333
Max # of Memory Channels 2
Max # of DIMMs 4
ECC Memory Supported ‡ No

At the moment, the integrated memory controller of socket LGA1156 processors supports only DDR3 memories up to 1,333 MHz under dual-channel architecture. You can have up to 16 GB, if you install four 4 GB modules.
Read more at http://www.hardwaresecrets.com/intel-dh55tc-motherboard/3/#quwRBFILK7ZFbCHS.99
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...