Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden rock veya metal bu durumda?Yada genel anlamda müzik diyelim..


Korax

Öne çıkan mesajlar

Şimdi şöyle bi bakıyorumda,genel olarak liselerde olsun,ortamlarda olsun herkes bi metal,rock dinlemeye başlamış.Ama ortamda gerçekten rock ve metal dinleyip,bilgi sahibi olanlar okadar azki.Geri kalanlar ise zaten "özendiğinden,abi rak iyi ya valla gızlar falan rakçıları seviyo dediğinden,bu metal bateristliği iyiymiş başına geçiyim vur babam vur hemde okul gonserinde garizma yap dediğinden",bunları düşünerek ve uygulayarak piyasada dolaşan okadar çok kolpa adam varki.
Bi örnek vereyim örneğin,
İsmini vermek istemediğim bi lisenin şenliklerinde bi grupla sahne aldım.Sahneye çıkmadan önce gruplar hazırlanırken,tabi illaha gitarı açacak sağa sola bakacak elinde dururken artislik yapacak ya,okadar çok adam varki öyle.Herkes bi gitarına saldırıyo,kimisi bagetlerini sergiliyo.Neyse böyle bi ortamın içinde bende sadece izliyorum,zaten dışardan geldiğim için insanlarıda tanımadığım için pek muhabbet etmiyorum.Kucağımdada gitarım var gigbag'de elbette.Sonra yanıma birileri geldi yine gruplar(bi duvarın dibine bütün gruplar dizilmiş gibi düşünün,sahne arkası orası) eleman gitarı çıkardı.Çalmaya başladı.Akor kafadan berbattı.Yani duyulmaması imkansız derecede,okadar rahatsız ettiki beni :) herneyse,sonra eleman bana "bassmı çalıyosun ehe" gibi bi soru sordu bende evet dedim.Nekadardır çalıyosun diye sordu sonra,bende 1 seneden az dediğimde çocukta aşşağılamaya benzer bir sırıtış belirdi.(buarada slap attığını falan sanıyodu heralde ama biraz daha geriden vurursa köprünün dibinden vuracaktı nerdeyse,zaten çekme olayı yoktu :) ) Tabi bu sırıtışın üzerine ve slap atışını gördükten sonra ders alıp almadığını sordum.Gözlerini kısıp çalmayı bırakti hafif bide gerindi ve "ben ders almam hah" dedi.Bende sadece belli oluyo zaten dedim :) yaklaşık 1.5 saat sonra sahneye çıktılar,akorlar rezil,parça trafiği zaten kafadan yanlış,baterist parçayı kendine göre yorumluyo,4 adamın yapabileceği maximum gürültüyü yaptılar ve aşşağı indiler.Sonra bunun adı metal ve rock oldu.Mantık bumu şimdi?Orada burada kız tavlama ayağına,müzisyenim deyip hava atabilme ayağına çıkıp müzik yaptıklarını sanıyolar.Bukadarmı basit müzik?
Ben pop müzik yapan bi adamım gerçi,ama grupla birlikte oturup,akşam altıdan sabah saat sekize kadar prova yaptığımı bilirim.Biz bu emeği verebilirken bu ortalıkta dolananlar neci?
Neden rock ve metal daha güzel yorumlanamıyor?
Nereye gitsem mutlaka bi rock çalan,metal çalan var ama neden hiçkimse bunu yorumlayamıyor adamakıllı?
Dinlerken,gitarcı desen,bikaç parça ve belirli kişileri dinlemiş ve sadece onları çalıyor.Ne gam çalışmış ne parmak egzersizi yapmış,kendini geliştirmek yerine sadece yerinde sayıyor.bass desen,"abi ben la dan başka tonda çalamam,AKOR NEYDI AKOR NEYDI" gibi şeyler soruyor,söylüyor ve aynı şekilde ne parmak egzersizi ne gam çalışmıyor.Bateri desen zaten allahlık olmuş,ki bide grubun kök'ü.tabi bunları ben herkes için söylemiyorum,çok çok iyi çalanlar ve çok çok iyi yorumlayanlarda var.Ama sabahın beşinde aklıma takıldı bu konu.Ben hiçböyle adamlara rastlamıyorum.enson 6 ay önce görmüş olduğum birini gördüm bugun.Senelerce klasik gitar çalıp bass'a geçmiş.Şuna inanırım ben,kulağı olan adam çalışırsa herşeyi çalar ve yapar.Ama adam 6 ay önce nasıl bıraktıysam hala öyle duruyor.Ben çalıncada "abi ne yapmışsın ya bune nasıl çalıştın ne yaptın" diyor.Bunu kendi kendimi yüceltmek bakın ben iyi çalıyorum diye söylemiyorum.İyi diye bişey yoktur müzikte zaten,iyinin herzaman iyisi vardır.Ki bu elemanın babasının müzik mağazası var,gidipte birsürü kişiden bedavaya ders alabilir.Elinde bunca olanak varken çalışmamış,ama bir okadarda öğrenmeye hevesli.Fakat bunun için hiç bi çabası yok.Neden insanlar menfaat,karizma,kız tavlama,zart zurt için müzikle ilgileniyor?Bu kadarmı basit müzik ya.Biz 10 sene boşunamı eğitim görüyoruz acaba?

Okuduğunuz için teşekkür ederim..[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/
|. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__
_______/___/___/_____/____

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
[Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

naaptın abi sen sabah sabah hehe
yani tamam kız tavlamak için gitar çalanlar varda onlara biz sahil gitaristi diyoruz ve genelde klasik gitarla dırınım mırınım akdenizz akşamlarıı çalıyolar
bunların grup versionları türedi gerçi dediğin gibi bi süredir
onlarda duman, mor ve ötesi vs. çalıyolar genelde
de sorun şuki kime ne yani bırak takılsınlar sen niye bu kadar dert ettin bunu
sen çalışıp ediyosan onlardan daha iyi bişeyler başararak ödülünü alırsın yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de forum başlıını görünce çok daa büük bi olay sandım metal ve rock bu durumda diince :) öle çoluk çocuk hayatın heryerinde war bırak tüm müziklerde olmasını bi işi şekil olsun die yapan zilyon tane adam var yani kafana taktığın şeye bak..sonuçta sen onları yargılard,ken metal hakkında bilmiolar falan demişin sora kendinle çelişmişin iyinin iyisi hep vardır diyerek..doğru sen belki daha iyi bildiğini sanıosun o ortamdan birisi çıkıp baarmıo ben öle bilirim böle bilirim die ama senden ii bilio ¿ ama herneyse kimin iyi bildiği-kimin bilip,bilmediği önemli deil kendin hoşnutsan halinden mühim deil herkesin hitap ettiği bi kitle war.[signature][hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde Ainu'ya demiş ki:
Aynı senden önceki 20 kişinin düşündüğü gibi onun özel kişisi sen olacaksın, tabi tabii...
Fistan, 12 Ocak 2005 23:29 tarihinde demiş ki:
İki gün sonra "Lan Niye Patlattınız benim öğle yemeğimi?" diye Mor yatatıklar basarsa dünyayı kimse tutmasın beni nasayı üzerim ozaman.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de zaten yurtdışındaki gibi metal grupları çıkmamasının sebeplerinden biride bu.Kendini geliştirmek yerine,kız götürmek için çalınması veya daha ileriki gruplarda müziğin sanatsal kısmından çok ticari kısmıyle ilgilendiklerinden rock türünde herhangi bir gelişmede sağlanamıyor.Pop müziği desen zaten amaçları ceplerine girecek para olduğu için popstar olurlar en fazla onuda ne yaparlar starlıklarını bilemem.
Güzel açıklamışsın,bende aynen senin gibi düşünüyorum ama böyle kız götürmek için metal müzik çalmayıdüşünen adamdan zaten pek birşey olmaz :)[signature][hline]shinsetsu desu..
satılık half-life2

[Bu mesaj Apache tarafından 20 Ocak 2005 11:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya komple salak onlar başka birşey değil.

6 yaşında piyanoya başladım, bir yandan da şan eğitiimi aldım. Gerizekalı gibi 13 yaşında 7 yıllık ders ve çalışmanın ardından piyanoyu bıraktım. Şanı da. Sonra elektroya başladım 15 yaşında, 3 senedir çalıyorum ama dersi 1 sene önce bıraktım. Eskiden grupta çalardım elektroyu, artık umursamıyorum pek kafama esince elime alıp birkaç tıngırdatıyorum.
Şu an da o ilkokul zamanlarında aldığım şan eğitiminin meyvesi olarak bir İsveç Death grubunda vokalistlik yapıyorum.

Ben de çok gördüm öyle adam, hele müzik yarışmalarında. Müzik yapıyorum sanıp da kolsuz tişörtlerle çıkıp yarışmada For Whom The Bell Tolls çalmaya çalışıp, şarkıyı piç edip gerine gerine sahneden inen de çok gördüm. Bi yerden sonra kendi haline bırakıyorsun, uzun vadede 0 lar Head'in söylediği gibi. Sesle çalışmak gerekse, ben bi halt yapamazdım heralde. İnanılmaz maymum iştahlıyım çünkü, kendimi dizginlemesem bu sene bass a başlayacaktım ama onu da bırakacağımı bildiğimden hiç başlamadım. Enstrüman çalmak eskiden öyle über birşey gelirdi, artık gelmiyor ama yanımda döktüren bir piyanist veya gitarist görünce de üzülmüyor değilim salaklığıma.

Metal Türkiye'de bu denyolar yüzünden bu durumda işte. Harikayım ya, roxxorum metallica dinliyorum diyen salaklar yüzünden bu durumda. Kafam girsin diyorum sadece.[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon
SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise
Xaer_Aloneheart, 18 Ocak 2005 22:33 tarihinde demiş ki:
adam okulda yemek yerken Dela'ya nefretle bakıyo. madalyası var diye.. böyle bi adam işte..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Apache, 20 Ocak 2005 11:44 tarihinde demiş ki:
Türkiye'de zaten yurtdışındaki gibi metal grupları çıkmamasının sebeplerinden biride bu.Kendini geliştirmek yerine,kız götürmek için çalınması veya daha ileriki gruplarda müziğin sanatsal kısmından çok ticari kısmıyle ilgilendiklerinden rock türünde herhangi bir gelişmede sağlanamıyor.Pop müziği desen zaten amaçları ceplerine girecek para olduğu için popstar olurlar en fazla onuda ne yaparlar starlıklarını bilemem.
Güzel açıklamışsın,bende aynen senin gibi düşünüyorum ama böyle kız götürmek için metal müzik çalmayıdüşünen adamdan zaten pek birşey olmaz :)


dediğin şeyin olmasının nedeni öle salak heriflere gene öle salak kızların gelmesi kızlar sallamasa erkekler olmaz..karşılıklı bişi bu arz-talep meselesi bence direk.
Ben en temele inersem yurtdışında insanlar cinselliklerini erken yaşta yaşayıp doyuma ulaşıp,farklı açılardan bakabiliolar bu tip olaylara..bizse küçükken ne desek karşılık olarak "sus azına biber sürerim bi daa dokunma ona"şeklinde bastırıldıımız için insanlar çok geç bazı şeeleri görüolar hatta artık bazı şeyleri yaşamak için böle garip garip şekillere girip şanslarını arttırmaya falan çalışıolar..kominist kızlar güsel diip öle takılan da biliorum normalde ferdi dinleyip rapper takılan soora kapşonlusunun altından haluk levent konserinde metallica t-shirtü çıkaran adam da gördüm hepsi farklı gözüküp bi şekilde birisini götürmek...[bu örnekleri hepsi gerçek kesinlikle abartı sallama yoktur][signature][hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde Ainu'ya demiş ki:
Aynı senden önceki 20 kişinin düşündüğü gibi onun özel kişisi sen olacaksın, tabi tabii...
Fistan, 12 Ocak 2005 23:29 tarihinde demiş ki:
İki gün sonra "Lan Niye Patlattınız benim öğle yemeğimi?" diye Mor yatatıklar basarsa dünyayı kimse tutmasın beni nasayı üzerim ozaman.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eline sağlık çok güzel yazmısnız ne yazdıysanız +1 bizim grupta ben hariç herkezin en az 6 yıllık bi gecmişi var hepsi bu zamana kadar aralıksız ders almıs. BEnde çalışıyorum gece gündüz yetismek için, grup olarakda 3 aydır sıkı çalışıyoruz daha yeniyiz zaten. Biz bi Californicationı konserde çalmak için (ama tabiki amatör bi grubun yapabilceğinin en iyi haliyle) yırtınıyoruz günlerimixi aylarımızı harcıyoruz. Adam bize gecmiş Californication çok basit, acayip ezik bi şarkı Metallica calsanıza bi diyo :) Bide Cumle bu sarkı adıda yok Metallica çalsanıza diyo :) Baska bi gördüğüm seyde bi grup var ama adamların gecmişi bizim gibi diğil hepsi çok yeni adamlar ve acayip eksikleri var, ama adamlar grup olarak 2 senedir çalıştıkları için birbirine uyumlular.. Onların çalmaya çalıştığı seyle bizimkinin alakası yok biz Nightwish , Rhcp , Rhapsody çalıyoruz daha dorusu onların sarkılarını çalmaya çalışıyoruz :) O adamlarsa bizim çaldımız kadar hızlı olmayan düz bi tempoyla hatasız ama tat vermeyen bi müzik yapıyolar, Biz o hızda en ufak bi hata yaptıkmı bunlarda iş yok diyolar ama kendileri o hızda bizim gibi güzel bi tat yaratamıyolar bile :) Piyasa oldu müzik piyasa, Kızlara bakıyorum Biiir deeerdim "w"aaar :) Erkeklerde onları tavlamak piyasa yapmak için bişey bilmeden alıyo sazı eline allah ne verdiyse kuru gürültü... Yazık diyorum ama bu sadece Türkiyde diğil heryerde böle bi sürü piyasa gencliği var ama yukarda birisi çok doru demiş, onlar hiç olcaklar sora bizse. müziğin hakkını veren 3 5 insansa hiç yoktan kendimizi kandırmadan gururduyabilcez içimiz rahat olcak...[signature][hline]Blind Guardian
Eğer organize olabilseydim çok tehlikeli olurdum...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi de böyle rockçı metalci geçinip ateis havalarına giripde boynunda muska taşıyanlar ayrı bi enstantanedir...[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya zevkler ve renkler tartısılmaz ama o rap nedir öle ya? Arkaya müziği atyı kendi aptal aptal seler sölüyo küfür ediyo milletde buna müzik diye ve dinliyo.. Ya bende bi sorun var ben müzik denilen seyin Bg AC/DC GnR gibi grupların yaptığı , çostuğu kısımlarda bile insanın ruhunu dinlendiren, hatta bglerde depresiften iyiye gecince o bi anda herkezin çostuğu deli gaz veren böle evet yapabilirim dedirten o tatlı seyler oldunuy sanıyodum demek aslında Kamon Vıcıvıcı falanmıs ehue :)
Diyır stan ı hope you .... ıyyy :D[signature][hline]Blind Guardian
Eğer organize olabilseydim çok tehlikeli olurdum...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamda o baska o baska , hakkını vererek ne çalarsan çal ama hakkını ver piyasa olmak için çalma diyorum :) Yani bizde her haftasonu bi kere cambaz çalarız alışkanlıktır benim bileğim açılsın gitaristimizin parmaklar ısınsın diye geyiğine çalmaya çalışırız bu bişi diğilki :)
Ama sen git konserde onu bile yamuk biçimde piyasa olsun diye çal sora bişi yaptını sanıp kasıl böle..... ozaman dicek bişi bulamıyorum :)
Ama tabiki işi hakkınıvererek yapana saygı duyarım ne çalarsa çalsın hakkını versin rakibim bile olsa tebrik ederim[signature][hline]Blind Guardian
Eğer organize olabilseydim çok tehlikeli olurdum...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

grupla dinlenesi müzik yapmak çok zor bi iş bilirim.. amma ve lakin eğer bir kişi şarkıyı ezbere çalıp ahanda çaldım bu parçayı diyosa hem tembeldir bir yerden sonra sanatında ilerleyemez hemde güzel aynı zaman da müzikten çakan bi hatunla beraber olamaz ...
müziği yaparken göz önünde tutulması gereken esaslar şunnardır:
1.temiz çalmak
2.doğru notaları çalamak
3.kulaktan çalmak
4.hız
5.duyguyu verebilmek(bu iş üstatlık ister)
6.müziği müzik için yapmak
eleman bunların hepsini ihlal etmiş 3 vakte babayı alır biyerden sonra bu işi bırakır...[signature][hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

metali tercih etmemdeki sebep ruh iç yüzümü dışarı vurması hislerime tercüman olmasıdır. Ve ciddende müziktir bu sanatsal değeri yüksek bişiler üretiliyor, dımtıs clubber türü eğlencelik için değilde kendini bulmak, kafanda bazı şeyleri çözmek ilgilerini algılarını nefretinin yönlerini görmek için dinlerim, ruhen asi olduumdan sefiyorum metali bi yerde zevk meselesidir. Kısaca sevdiğim müziği dinliyorum, benim dışımdaki dinleyen ne için dinlerse dinlesin pek farketmez yani müziğin amacına hizmet etmesi ruhu dinlendirmesibazı yönlerini açığa vurmasıdır olay.[signature][hline]Fire in the Darkness...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Korax, 20 Ocak 2005 05:14 tarihinde demiş ki:
.....Neden insanlar menfaat,karizma,kız tavlama,zart zurt için müzikle ilgileniyor?
Okuduğunuz için teşekkür ederim..

şimdi yazın güzel hoşta yani neyse bu kısmına değineyim biraz:)
Bir insan bu ve buna benzer nedenlerle müzikle ilgilenmeye başlayabilir. keza bir kız tavlama aracı olarak müzik = bir kız tavlama aracı olarak felsefe = hemen hemen herşey..:)
yani insan aslında temelde herşeyi ''menfaat,karizma,kız tavlama ..'' gibi nedenlerden yapar veya yapmaya çalışır.
dolayısıyla müzikte buna dahil bir durumdur. Ama şöyle bişeyde varki. Müzik yapmayı beceremeyen bir adamın kız tavlamasından bahsediyosan, eeh artık o kızın tavlanacağı varmış 3-5 akorla karı kaldıran zihniyette ne suç varki o kız demek o derece hafifmiş zaten o ve ona benzer erkekler tarafından tavlanacaktır... ama sen git tavla bakim karakter sahibi bi kızı 3-5 akorla. mümkün değil vala. müzisyenliğinden tiksinirsin yani sakın yapmaya kalkma:) yani mevzu kısaca budur .. kafaya takıcak bir şey yoktur be hocam rahat ol:) relax..[signature][hline]
sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca unutmayalımki Satriani bilem ''okulda aşık olduğum bir kız vardı, vede gitar çalıyordu, ilk gitar çalmaya başlama isteğim ve ilgim o kızla tanışmak için ortaya çıkmıştı diyor.. Hatta kızla tanıştıktan sonra uzunca bir süre gitarı eline almamış.'' yani ama adam noolmuş sonra satriani olmuş hoşgelmiş kalbimizde yer etmiş.. :)[signature][hline]
sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında olayı en guzel froyd abimiz acıklamıs insanın her hareketinin temelinde cinsellik vardır ki herşeyin temeline inerseniz cinsellik oldugunu fark edebilirsiniz para, bi ensturman calma, karizma olmaya calısma vs.

ama sunu bilin gitar bi akdeniz aksamlarını ogrenip sahile kosup sahil gitaristi olmak diildir dogru durust calamadan bile butun sitresimi alıp goturn bişiydir benim ki bunu gorenler cokii gitar caldıgımı dusuncekler ama bikac aptal riff hariç bişeyde calamıyorum ama o bile yeterli oluyo

bunuda okudugunuz için tesekkurler[signature][hline]slash kotu solo yazmaz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı olay Black Sabbath için de geçerli...Ozzy amcamız demiş ki : "Biz bu grubu kız kaldırmak için kurmuştuk ama konserlerimizde çıkan alt gruplar bizden çok kız kaldırdı"

:D[signature][hline]Close your eyes and imagine to be without
What we take for granted every time we open our eyes...


Grieux
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...