Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ses Kartı - Kulaklık Nasıl Yapalım ?

Jeeztro

Öne çıkan mesajlar

Bende Asus Xonar ses kartı var, kasanın içinde takılı. 5+1 ucuz ses sistemi de bağlı tabi. Fakat bu ses kartına bir de kulaklık bağlamak istiyorum. Normalde USB den Razer Kraken takılı fakat 1 aydır falan inanılmaz baskı yapıyor kulaklarıma. CS de her round sonrası kafamdan çıkarıp kulağımın ağrısının geçmesini bekliyorum. Kulak kepçemi mahvediyor illet şey. Elimde bir de Steelseries 7H mi ne analog kulaklık mevcut. Elimde Xonar olduğu için ben bunu onboard ses kartına bağlamak istemiyorum. Eskiden walkmanlerde kullanırdık böyle bir çıkışı iki çıkış yapan çoğaltıcı tarzı bir şey. Onlardan alsam ses kartına taksam, çok salakça birşey mi olur ? Zira kulaklık için yer yok sanırım arkada.

İkinci tercih olarak onboard ses kartına da takabilirim kulaklığı. Fakat Asus Xonarla arasında dağlar kadar fark olur mu onu bilemedim. Kulaklıkla yapacağım tek şey gerçi oyun oynamak. Film/müzik yok. Audophile falan da değilim zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Xonarin cikislarini bilmiyorum da, kasanin on tarafinda falan kulaklik cikisin var mi? Varsa onun kablolarini onboard ses kartinin soketlerinden cikartip xonarin soketlerine takabilirsin.

Dedigin seyin de pratikte olmasi lazim ama ses karti 5.1'e ayari oldugundan kulakligi taktigin porttan 5.1'e ait hangi hoparlorun sesi geliyorsa onu duyacaksin yalnizca. Diger sesler ya cok kisik duyulacak ya da duyulmayacak vs. o yuzden kotu bir cozum olur o.

Ha bir de cogu ses kartinda dedicated kulaklik cikisi var zaten, xonarda yok mu? Mesela benimkinde hem 5.1ler var, hem kulaklik ve mikrofon, hem optik vs.
Sosyal ağlarda paylaş

1- Ön tarafta kulaklık çıkışı var soketten kastını anlamadım. Bakacağım

2- Aynen dediğin gibi mantıksız olduı epey söylediğim şey. Front/Rear/Center çıkışları var sadece

3- 4 çıkış var bende yukarıda dediğim gibi, 4.sü zaten mic. Onboard bağladım kartı idare ediyorum artık ne yapayım. Razer' a da kafam girsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...