Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Java mülakat soruları

Cacik

Öne çıkan mesajlar

yaz spring beanleri prototype mi singleton mi olur.
hibernate cache ing first level second level nedir falan.
spring in hangi paketlerini kullanıyorsun (en çok bunu duydum)
paketler arası communication için ne kullanırsın (spring rest mesela)
java 1.8 ile neler geldi yeni.

bunlar daha çok backend gibi oldu gerçi.

template engine mevzusunun avantajlarına bakabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

SpiderS_DangeR said:

design patterns

Gecen hafta bi mulakat yaptim buyuk bi sirketle. Mulakatim GORA'daki Cenk Erdem sahnesi gibi gecti;

DESIGN PATTERNS! ANLAT!
SECURITY! ANLAT!
RESTFUL API! ANLAT!

dayanamadim, oturup tum domain'i mi anlatayim yoksa spesifik sorulariniz var mi dedim, sallama bir iki soru sordu herif. Hic dusunmemis herif kalkip birinin "neyini soruyosun neyini anlatayim" diyecegini. Haliyle olmadi ama uzuldum desem yalan olur...
Sosyal ağlarda paylaş

Ne derece Junior? 6-12 ay tecrubeli , yeni mezun kivaminda yazilimciya genelde oop , mvvm , ucundan hibernate ile ilgili genel sorular soruluyor bizim buralarda , cok asmis bir elemansa detaya giriliyor da boyle tipler genelde ariza huzursuzluk cikariyor calisma ortami icinde , ayhh ne mal insanlar bir boktan anlamiyorlar tripleri falan acayip sdffs.

Ha birde mulakat yalandan yapiliyorsa yani alinacak adamlar belliyse junior falan dinlemeden kol gibi sorular gelebiliyor .
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
taseron olarak ufak bir ekibi lead etmek uzere gorusmeye yollandim ve inheritance soruldu abi, ne diyorsun

aksam da iste hackernewsta BDD DRIVEN COMPILE TIME BOMBASTIK RESTFUL TRELEYBUS GENERATOR TEKNIKLERINI IYI BILMIYORSA KOD YAZMASIN ABI diyen insanlari okuyoruz

hayat cok garip
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...