photographer Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 Şimdi şöyle bir durum efenim, Oturduğum evde duvarlarda telefon prizleri var RJ11 mi deniyor nedir. Ancak bu soketlerin içini açtığımda kabloların CAT 5E olduğunu gördüm. Bir odada iki ayrı duvarda bu şekilde prizler var. Ben bunların uçlarını RJ45 dişi girişiyle değiştirsem, bir duvardakine modemden çıkan kabloyu taksam diğer duvarda bilgisayara takınca hat almış olur muyum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guernica Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 doğru bağlarsan olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 eve gelen hatta da bağlı değil mi o prizler ? modeme gelen ayrı hat evin içindeki ayrı bir hat olsa olur sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 yani aslında öğrenmek istediğim o iki duvardaki iki kablo switch gibi bişeye bağlı gibi mi oluyor? gına geldi wirelesstan çekmiyor kablonetin docsis 3.0 modemi güzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 yok abi switch falan. Baya elektirikçiler kabloları uç uca bağlıyor, bizim evde böyleydi yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 Rj45 baglanti semasi indir, bagla. Hatta temiz olsun diyosan yeni rj45 prizi al, cok rahat takiliyo ona Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 alcam ya ama uygun görünümlü bişey almam lazım hatun keser beni zaten koca bilgisayarı salonun ortasına oturttum :D bakalım deneyip tecrübelerimi paylaşırım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 turuncu beyaz turuncu yesil beyaz mavi mavi beyaz yesil kahverengi beyaz kahverengi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 O kabloların birbiri ile doğru bir biçimde bağlanmış olma ihtimali yok. Genelde gerekli olan iki teli bağlarlar kablonun diğer ucunda da. Hani eğer ikinci hat filan çektirirsen bir diğer çifti alıp bağlıyor hattı ucuna. Sen en iyisi elektrik hattı üzerinden ağı aktaran Powerlinelardan al :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 uclari takip test eder. kablolar ayri ayri tek bi yere gidiyo olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 Zaten aynı yere kesin gidiyorlar. Ama orada sadece cat5teki iki tel birbirine ve apartmandaki telefon kutusundan gelen hatta bağlıdır. Ha gidip evdeki bağlantı noktasında tutup düzgün bir bağlantı yaparsa iyi olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 kac telin bagli oldugu ne farkeder, adam zaten yeni rj45 cakacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 ben bilmiyorum da meraktan soruyorum, internettin eve geldiği hattan aynı zamanda böyle ağ kurabilir mi ? yoksa önce onu mu ayırmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 kurabilir, switch lazim, switchten her noktaya kablo gidicek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 aquila said: kac telin bagli oldugu ne farkeder, adam zaten yeni rj45 cakacak. Arkası boş olduktan sonra önüne yeni çaksa ne olacak? Bahsettiğin yer dairenin telefon kutusu ise dediğim o zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2016 serjuhan said: O kabloların birbiri ile doğru bir biçimde bağlanmış olma ihtimali yok. Genelde gerekli olan iki teli bağlarlar kablonun diğer ucunda da. Hani eğer ikinci hat filan çektirirsen bir diğer çifti alıp bağlıyor hattı ucuna. Sen en iyisi elektrik hattı üzerinden ağı aktaran Powerlinelardan al :) cat 5 kablolar telefon kablolarindan cok daha ucuza mal oluyo diye oyle yapiyolar onu.kullandiklari cat 5 cok dandik.en ufak bi kuvvetle cok rahat kopariyosun. buat mi buvat mi neyse artik duvarda kapakli delikler olur.kablolarin alayinin ek yerleri.oralardan kablolar farkli yerlere dagilirlar. butun bu buvatlari acip hepsinde butun kablolari rengi rengine baglaman lazim ki ek durumuna gore o kadar dandik kablodan son noktada nasil bir hiz elde edersin onuda bi dusunmek lazim. binaniz ne kadar eski bilmiyorum ama belki su elektrik hattindan ethernet olayi isini gorur.ben evde tplinkin wireless extenderli olan prizini kullaniyorum.odadan salona 20 mt 6 duvar var.bayaa iyi calisiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Ocak 7, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2016 Dün akşam açtım baktım. Normalde telekomun bina yönetmeliğinde cat 5e kablo kullanılır diyor. Bunlar yine eski sistem telefon kablosu kullanmışlar. Uyuz oldum anlayacağınız istediğimi yapamadım. Powerline'ların latency değerleri ne kadar olur acaba o da merak konusu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar