Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

atatürk ölmedi yüregimde yasıyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
horacegoesskiing said:

di said:

Cunku hepiniz cok akilli, anasinin karnindan 35 kilo beyinle cikmis tiplerdiniz...

şart değil ki. çocukken epey bir şey saçma geliyor. okul boyunca "gerçek hayatta bu ne işimize yarayacak" diye soranlar hep çocuk, valla çok işinize yarayacak diyenler büyük misal.

çocuk dediğin andımızda da güler namazda da güler.

Abi cok guzel soylemissin, gayet haklisin soylediginde. Karsi ciktigim bisey de degil zaten de, 10 senedir surda olan insanlarin yeni yeni "andimiz bana cok sacma geliyodu ya" demesi garip geliyo. Onun icin diyorum ilkokulda orda dikilirken bunu sorguluyodunuz, felfesini yapiyodunuz diye.
Mesaj tarihi:
imamizer said:

Di haklı. Andımız bana saçma geliyordu demek komik gerçekten. O dönem içerisinde bırak bebeyi şebeyi aşırı sol ve kürtçüler dışında bu düşünceyi benimseyen yoktu.

Toplum mühendisliği böyle birşey abi. Bayram yasaklarsin, anıta çelenk koymayı yasaklarsin, milli değerleri ince ince yavaş yavaş basitlestirirsin , içini boşaltırsin sonra 30 kusur yaşındaki adam bile ilkokulda o bilinçte olduğunu ve saçma buldugunu söyler. Ben 6 yaşımdan beri metal dinliyorum demek gibi birşey bu.

Ha bide şu andan kaldırması tamamen açılım gereği malum kesimin talebiyle yapıldı. Onun dışında kimsenin rahatsız olduğu falan yoktu. İçeriği zaten vatan, millet sevgisi, çalışmak etmek.

+1
Mesaj tarihi:
di said:

horacegoesskiing said:

di said:

Cunku hepiniz cok akilli, anasinin karnindan 35 kilo beyinle cikmis tiplerdiniz...

şart değil ki. çocukken epey bir şey saçma geliyor. okul boyunca "gerçek hayatta bu ne işimize yarayacak" diye soranlar hep çocuk, valla çok işinize yarayacak diyenler büyük misal.

Abi cok guzel soylemissin, gayet haklisin soylediginde. Karsi ciktigim bisey de degil zaten de, 10 senedir surda olan insanlarin yeni yeni "andimiz bana cok sacma geliyodu ya" demesi garip geliyo. Onun icin diyorum ilkokulda orda dikilirken bunu sorguluyodunuz, felfesini yapiyodunuz diye.

ben ilkokuldayken ant sonrası çıkıp mesut yılmazla anap ve ülkenin geleceğini konuşuyordum
Mesaj tarihi:
Evet güzel ülkemde özgürlük ve hakların önündeki lanet engel andımız ve istiklal marşı da kalktığına göre herkes istediğine inanıp istediği dili konuşabilir, yehuu.
Askere de gitmesek olur artık herhalde? Sonuçta bağnaz milliyetçiliğin o sarsılmaz kolonu, temel yapı taşı andımızı yerinden ettik, felsefe ve bilimin çağdaş yol arkadaşları olabiliriz sonunda.
Mesaj tarihi:
Vingthor said:

di said:

horacegoesskiing said:

di said:

ben ilkokuldayken ant sonrası çıkıp mesut yılmazla anap ve ülkenin geleceğini konuşuyordum

10 sene önce niye yazmadın da şimdi yazıyorsun diyor di. 10 sene önce anap ve ülkenin geleceğini tartışabildiğine göre patiye rahatsızlığını da yazabilirdin diyor.

bana sorarsan da çok saçma ant meselesi ama adam haklı.
Mesaj tarihi:
içeriğini bırak her allahın günü zorla söyletilen bir şeyin anlamlı veya saçma olması şahsen benim pek umrumda değil.

bizim okulda her gün başka bir öğrenci okuturdu ve çok net hatırlıyorum
"varlığım, türk varlığına armağan olsun" kısmını bütün olarak mı yoksa "varlığım"+"türk varlığına armağan olsun" diye ikiye ayırarak mı okutacak diye sıkıntıdan ona dikkat ederdim.
Mesaj tarihi:
Vingthor said:

sana sormadım ki hun

sen zaten soru sormamışsın, demek ki sorun yok.
Mesaj tarihi:
ya her gün ezbere tekrarlatılan bir andın amacı bellidir. beyin yıkama.
istersen dünyanın en iyi fikri olsun isterse sadece barış çok güzeldir olsun, yine de beyin yıkama. fark etmez içeriği o yüzden.

yani şimdi çocukken saçma bulamazdın bulabilirdin gibi tartışmaları bırakıp "NEAA O YAŞTA ÇOCUĞA NAMAZ MI KILDIRIYOLAAR" diyen insanların çıkıp bağıra bağıra andımız okumasınu analiz edelim :/ diyorum ülkede ne adam gibi tez üreten var ne antitez
Mesaj tarihi:
ho ho su yasimda sunu okudum, sole bilincliydim nazi almanyasi kafasi rituelleri gorup rahatsiz oluyordum zaten modunda yazmicam

andimiz bana sacma gelirdi gayet cunki mantiksiz bulurdum "buyuklerimi saymak, kucuklerimi korumak" kismini, ne buyukler tarafindan korunurduk nede kucukler saygi duyardi

28 subat oldugunda ilkokul 5 deydim ben, koca okulda istiklal marsinin 10 kitasini ezbere bilen bi ben oldugum icin duzenlenen yarismaya filan yollamislardi o donemin siyasi atmosferinde ozel okullar "en ataturkcu biziz" modunda takilirken. o zaman istiklal marsini bole mukemmel bulurdum, 2. 5 kitasini feci gaza getirerek okurdum filan

marsi hic sevmezdim ama cunki pazartesi gelmissin okula bikkin bikkin, kafanda onceki geceden bizimkiler muzigi caliyor, bir bayik hafta daha baslicak filan, sicak sinifa git cantalari koy sonra in asagi sogukta dikil, muzikci ciksin elini kolunu salliya salliya okutsun, ogrencilerin hicbiri muzikcinin yaptigi el kol hariketleirni bilmiyorken neydi o gereksiz sov misal? "larda yuzen alsancak" ve "sonra ~lerakkidir" yuvarlamasi, ilki cogu insnain cocukluk tramvasi olmustur inyakanabudu ile beraber. cuma gunu ise artik okul bitmis eve gidicen yok dur ve mudurun anlamsiz konusmasini dinle.

her torende bide gorev verirlerdi, cik siir oku, kahramanlik hikayesi oku veya ingilzice genclige hitabeyi oku, arkadaslarin aylak aylak izlerken kac gun calis, ezberle sonra ogrencilerin oynadigi arthur millerin cadi kazanindan once okutsun ingilizce departmani, bir saat kulsite bekle sunucu yaptilar diye sonra "cebinde gameboyla sahneye ciktin reroro"

ahh anilarim depresti :( ortaokul hazirlikta sehitlere saygi durusu ve istiklal marsi, andimiz, genclige hitabe vs okuttular sonra cikip kufur eder gibi ingilizce hocalarinin yonetimi ile "another brick on the waaaaaaall" soyledik

isin ozu su, rahat birakin cocuklari. buyukler cok seviyorsa ciksin okusunlar heryede, sonra 10. yil marsi ile sehri turlasinlar canlari nasil istiyorsa. ne kadar kasarsan kas indoktrine edemiyorsun iste her cocugu, subtle calismak lazim. egitim hayati boyunca osmanlinin zaferlerini anlatip yenilgilerinden "hain gavurlar hep sirtimzidan vuruluyoruz" temali bahsedince bole sizofren, asagilik kompleksi olan bir toplum cikiyor ortaya
Mesaj tarihi:
k1nJo said:

içeriğini bırak her allahın günü zorla söyletilen bir şeyin anlamlı veya saçma olması şahsen benim pek umrumda değil.

bizim okulda her gün başka bir öğrenci okuturdu ve çok net hatırlıyorum
"varlığım, türk varlığına armağan olsun" kısmını bütün olarak mı yoksa "varlığım"+"türk varlığına armağan olsun" diye ikiye ayırarak mı okutacak diye sıkıntıdan ona dikkat ederdim.

varligim + turk varligina + armagan olsun

standardi bu :P
Mesaj tarihi:
zaten ben llama'nın içeriği yüzünden değil her gün söyletilen sıkıcı bir şey olduğu için saçma yazdığını düşünüyorum ama di gelip direk içerikten girmiş niyeyse.
Mesaj tarihi:
okula gitmek ve eğitime başlamak psikolojisi sabah annem gelip beni uyandırdığında başlıyordu zaten. keşke bi gelip sorsalardı çocuum sana andımız lazım mı diye.
Mesaj tarihi:
Aluriel said:

andımız yada istiklal marşı vs o zaman da saçma geliyordu belki ama sebebi kesinlikle şu an saçma gelme sebebiyle aynı değildi. aksini iddia eden yalan söylüyordur %99

vardi benim rahatsiz olan arkadasim, niye ben varligimi armagan ediyom diye isyanlardaydi. sonra kahvrengi cuppeli adamlar geldi birgun, the heval is strong with this one diyip alip goturduler cocugu :(
Mesaj tarihi:
Arkadasin kendi dusunmuyodu onu, ailesi cevresi vesaire empoze ediyodu, o da onu tekrarliyodu papagan gibi.

Hepimiz ayni seyi yapiyoduk, cevremizde kim ne derse kopyaliyoduk, onunla yasiyoduk iste.
  • Yeni Oluştur...