Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sphere III: Enchanted World

LorneMalvo

Öne çıkan mesajlar

Merhaba;

Bu foruma daha öncelerde rastlamıştım, aktif bir oyuncu topluluğu olduğunu düşünüyorum, oynadığım bu oyunu forumda göremeyince üye oldum ve bu oyunu siz mmo severlerle paylaşmak istedim.

Rus yapımı olan bu oyun 2 aralık 2015 tarihinde steamde open beta olarak tüm dünyaya açıldı. Daha öncesindeki birkaç aylık dönemde sadece rusya için open betadaydı.

Oyunda 3 server mevcut:
Ru PvP
Int PvE
Int PvP--->ben bu serverdayım, burayı tavsiye ederim. Race: Demon açın oynarsanız. Human tarafı rus.
Not: International serverları Avrupada.

Oyun Free to Play
Human & Dwarf vs Demon & Elf şeklinde 2 faction var.
Racial statlar yok. (Dwarf ve Elf henüz eklenmedi)
Classlar gender locked.
3 lü gruplar halinde 9 class mevcut.

Oyunda tera gibi manual target sistemi var.
Eski tip mmorpgleri andırıyor, oyun içerisinde gathering/crafting/housing yok.
Mevcut maksimum level 40 ancak vendorlarda daha üst levellar için itemlar mevcut. Oyunda level atlamak ortalamaya göre daha zor, ve birkaç günde max level olamıyorsunuz.

15. leveldan sonra ölünce exp kaybediyorsunuz, eğer pve de ölürsenin %2,5 exp kaybediyorsunuz(lvl düşme yok.) Pvp de ise bu rakam %0,5.

Oyunda şu an için gold miktarında şişme yok, repair ve teleportlarla dengeliyor.

Oyunda bireysel pvp dışında kale savaşları mevcut, clanlar kaleleri almaya çalışıyorlar.
Tabi 7/24 online olmanız gerkemiyor savunma için, kaleyi alınca 1 ve 2 gün koruma koyabiliyorsunuz.

Pvp demişken, PK olmak iyi birşey değil, ama bu demek değilki hiç pvp yapamayacaksınız, eğer saldırdığınız adam size karşılık verirse öldürmek serbest, ve tabi loot.
Bu konuda ben şöyle bir topic açtım merak edenler;
http://steamcommunity.com/app/397040/discussions/0/492379439692989075/
Pvp hakkında ekstra bilgi oyunun sitesinde ve oyun için help de mevcut, bana da sorabilirsiniz, test ettiğim kadarını söylerim.

Kale almak oyunda çok önemli çünkü free to play olan bu oyunda mountlar oradan alınıyor, eğer kalen yoksa mount alabileceğin tek yer oyunun SHOP u, mount fiyatları;
30 day 10 gt
7 day 3gt

15 gt= 10 USD dollar

Shopdan bahsetmişken, başka sattıklarını bildiğim şeyler; ölünce exp kaybetmemen için scroll gibi direk etki sağlamayan şeyler satıyorlar. Oyunun en çakal yanı skill resetinin çok pahalı olması bu sebeple ya son kararı verene kadar skillere dağıtmayacaksınız benim gibi, ya da yeni karakter açıp 0 dan başlarsınız, çünkü respec şu an 40 GT.

Oyun pay to win değil bence, tabi ileride ne olur bilinmez, tüm firmalar parasız kalınca ilerde sapıtıyor çünkü.

Gel gelelim benim asıl bu konuyu açma sebebime;

Oyun yeni çıktığından ve reklamı yapılmadığından ötürü oyuncu sayısı şu an için az. Ama rusyada biliniyor bu sebeple ruslar çok fazla. Ruslara kendi serverları yetmiyor gelip int serverda oynuyorlar, hepsi anlaşmış human tarafında birleşmişler 3 büyük rus clanı mevcut ve kaleleri aralarında paylaşmışlar, savaşlarda birbirlerine destek veriyorlar.
Kale savaşına 16 kişi gittik 30 rus geldi mesela.

Benimde aklıma gelen tek şey bunların hakkından olsa olsa Türklerin geleceğidir.(yazar burada gaz veriyor.)

Oyunu denemenizi tavsiye ederim, steamden 2-3gb birşey indirip direk oyun hesabı açmadan oynanıyor. Ben beğeneceğinizi tahmin ediyorum.

Oyunu en kötü singleplayer gibi pve yaparak oynarsınız öyle de zevk veriyor rpg si güzel bir denemekte fayda var, sorularınız varsa yanıtlamaya çalışırım.

EK not: Oyunda global chat yok, ve oyunu steam yerine direk oyunun kendi sitesinden hesap açarak oyunayınca 1 haftalık mount için promo code var diyorlar.

Unutmayın, pvp serverında demon tarafı tavsiyemdir.

Varsa sorularınız yanıtlamaya çalışırım. Bu arada oyunda nickim Lorne Malvo
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...